„Bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice/Bilet de internare…”

„Bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice/ Bilet de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate”

Așa scrie pe biletul parafat de medicul meu de familie.
L-am folosit miercuri, 28.02.2024, la ora 21, când am avut o stare de hipertensiune, dar credeam că ar fi ceva mai grav. Ambulanța a venit la ora 1, în ziua de 29.02.2024. Ambulanțierii au văzut biletul și au auzit cererea mea de internare. „Biletul ăsta nu e bun și pentru internare ­– mi-au zis –, degeaba v-am duce noi la garda spitalului.”

Starea mea de sănătate nu era legată doar de aspectele hiper ori hipo ale tensiunii arteriale. De vineri seara, 23.02.2024, aveam un blocaj în locomoție: amețeam când mergeam pe picioare, fără puncte de sprijin (o masă, un dulap etc.). Nu puteam ieși din casă decât sprijinit de o altă persoană.
Am chemat întâia oară o ambulanță duminică, 25.02.2024. Ambulanțierii n-au vrut să ia în seamă starea mea de locomoție.
Al doilea echipaj de ambulanță m-a interogat ca la DNA (mă considera ipohondru), dar nu a vrut să considere internabilă persoana cu mersul blocat din fața lor. M-a convins că n-am bilet de trimitere pentru internare și investigații și m-a pus să semnez că nu acum e cazul unei spitalizări.

A doua zi (joi, 29.02.2024) au funcționat niște pile și spre seară am fost spitalizat. Când scriu aceste rânduri este vineri, 1.03.2024, și medicii din jurul meu sunt îngrijorați în privința cauzelor care au produs stricăciunile din corpul meu.

Uitasem de ambulanțieri. În spital m-am uitat, mai calm, prin hârtii, bilete etc. și am văzut că era în regulă o internare încă de miercuri.
Ce-o fi, o fi! Zic că miercuri n-aș fi ajuns pe mâna unei secții de neurologie așa de OK ca asta în care mă aflu acum.
Tot răul spre bine? Da, dar spre binele ambulanțierilor care au văzut diagnosticul prezumtiv al medicului meu de familie: accidente ischemice cerebrale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Trimite-i bezele madamei Grasu, prietena prospera si inatacabila a „pilelor”. Cum ai putut sa semnezi ca refuzi internarea? Era suficient sa te prezinti la un UPU, cu sau fara ambulanta, ca si asa astia cara pe cine vrei si nu vrei, de la betivi culesi de pe strada la „pacienti” care isi aduc aminte dupa cateva saptamani ca ii doare ceva sau li se pare ca tusesc suspect, abuzand de un serviciu gratuit. Intr-o camera de garda medicii care sunt medici, stiau sa te triumita imediat unde trebuie, cu tot tacamul si analizele aferente, inclusiv un CT la cap, dupa simptomele de care te plangi. NB: in primele 72 de ore dupa prezentarea la UPU casa de asigurari de sanatate plateste tot, asa ca nu trebuia sa iti mai faci griji. Sanatate!

  2. Fereasca Dumnezeu sa ajungi la Urgente sau in vreun spital de stat…
    Poate vreo „pila” sa aveti noroc sa va salveze…

  3. Degeaba cer salariile marite, caci fara pile nu ajungi sa te vada si sa te trateze nimeni. Valabil si pentru Salvare si Smurd dar si pentru spitale. Pila si bacsisul fac ce trebuie fara astea locul este la cimitir. De abia ca fac economii la pensii.

  4. Ce sa-ti fac daca esti vipera, @Buduca? Salvarea a venit, zi-i mersi, fiindca-n alte tari, nu vine. Si mai trateaza-te si singur, cu plante. La cap, însa, greu, taica, foarte greu. Si dintotdeauna. Nici de salutat nu erai în stare. Ce-si face omu’ …

  5. Biletul de Internare este Bun dar sa nu depaseasca 30 de zile ! De la Emiterea Biletului !

  6. ps „am avut o stare de hipertensiune”: hipertensiunea nu-i „o stare”, e-o constanta, si vine cu vârsta. Si nu din cauza hipertensiunii ti-ai pierdut directia, echilibrul: ai facut o usoara comotie. Mersi, la vârsta pe care-o ai, si, repet, la veninul de care niciodata nu te-ai plâns. Si, apropo, zi-i mersi raului tau pasager si fiindca-n stere „normala”, nu te citeam.

  7. Oauuuu! Multa putere, calm cu pace interioara și răbdare pentru a reveni la a sănătatea obișnuită pe propriile picioare, omule!

  8. Formularea „servicii medicale” este intentionata: cine beneficiaza de servicii? CLIENTII…
    Asadar incet-incet, dincolo de schimbarea simbolului de pe Salvari ( a disparut crucea rosie si in locul ei a aparut un fulg de nea in sase colturi), se face alunecarea de la notiunea de pacient la cea de client.
    De la medic, la prestator servicii.
    Se denatureaza nu numai juramantul lui Hipocrate (devenit Hipocrit in plandemie), ci si insasi notiunea de umanitate, de intrajutorare, pentru ca spitalul asta este la origini.
    Numai naivii isi pot inchipui ca toate aceste schimbari sunt intamplatoare.

  9. Cind te gindesti ca idiotul ala de la MS, Rafila ,se voia candidat la presidentie.De Voiculescu se mai leaga cineva?Baieti, aveti pensiile marite ,asa ca scoateti baniiiiiii.

  10. In primul rand traim in Romania nu in ”lumea civilizata” unde nu mai exista nimic in afara banilor, daca afirrmi ca acolo la tine nu vine ambulanta. 2. noi vrem sa credem ca personalul sanitar nu a devenit de la pompe funebre. Exista puseuri de tensiune, ”dastapta” pamnatului. Mama mea a avut si 220 si in acele vremuri medicii de la spitalul Militar din Bucuresti unde era internata pt operatie la ochi nu i-au dat nimic si daca nu-i ducea capul puteau cere sprijinul unui internist, dar sa nu uitam ca medicii militari care si militarii stau mai slab cu logica ei stiu doar sa execute niste ordine. A avut noroc se pare ca nu este prea senior, pt ca la Cluj o persoana de 81 de ani cu AVC care se deplasa singura a fost ”tratata” cu deces in doua saptamani. In alt oras din Transilvania mai putin ”civilizat/occidental” o persoana gasita dupa trei zile a supravietuit si chiar a reusit sa mearga. Poate CA COvidul le-a schimbat sistemul de valori sau e indicatia T+ nu trebuie tratata…tot o ideologie occidentala prin care billi/olita de gates sau de davos desi dinozauri, vor ca altii sa nu ajunga ca ei pe motiv ca suntem multi ei sa aiba o gradinita de copii restul sa nu aiba nici unul. Multa sanatate atat petitionarului cat si tie Ileana cea atot stiutoare despre lumea romaneasca.

  11. Mama a stat o ora in Salvare cu AVC grav , pana cnd a mierlit-o la Spital !

  12. @pt Ileana: Daca stii sa te gospodaresti mental, n-ai nevoie de Salvare. Mortii de covid au fost în spitale, nu pe-acasa. „Puseul de tensiune”, cum scrii tu, nu se manifesta asa cum spune ca s-a simtit Buduca. Nu mai scrie tâmpenii. Plus ca faci confuzie între institutiile civile si cele militare: un spital militar e incomparabil mai bine echipat din toate pdv decât un spital civil. Buduca ar fi avut dreptul la el, fiindca tot veni vorba. Si moartea vine fara „tratament”: batrânica facuse un AVC, nu un „puseu hipertensiv”. Si când spui ca medicul militar actioneaza, profesional, la ordin, debitezi ineptii. Juramântul lui Hipocrate e acelasi. Cu diferenta ca spitalul militar e mai bine echipat, si pentru situatii extreme, boli tropicale, degeraturi la -50° C, etc., etc. Se vede ca habar n-ai de viata militara, ce implica, si consecinte, daca tot veni vorba. 220 nu e tensiune din care sa crapi, si medicii militari n-aveau nevoie de „sprijin” civil, fiindca maica-ta-n mod OBISNUIT avea 220. TRAIA DE ANI DE ZILE cu tensiunea respectiva. Plus ca medicatia cu scop „hipotensiv” NU-I EFICACE, NU DA REZULTATE. Bani dati degeaba. AVC: mai bine sa fii tratat c-un deces, decât c-o hemiplegie. Si slabeste-ma cu „lumea civilizata „si România, fiindca nici o diferenta: România e destul de civilizata. Sanatatea si banii: ultimii trebuie sa fie pentru a-ti întretzine sanatatea: medicul nu-i nevoie sa intervina decât în ultima instanta. Si ambulanta nu vine fiindca nici echipamente, nici medicamente, nici medici/personal medical. Si-n România, si-aicea, unde lumea se-ndoapa de antibiotice, ca tot veni vorba, si prin grija unor „medici de familie” inconstienti.

  13. @pt Ileana, ps: „Mortii de covid, la spitale”: saloane pline, lume de tot felul, promiscuitate, contaminare si transmitere de la un individ la altul. Când, si dimpotriva, contaminatii virotic ar fi trebuit izolati. Plus ca lenjeria nu era si nu putea sa fie impecabila. Si altele.

  14. @Buduca : abia acuma vad – nu cotrolasem si nu m-asteptam la atâta rea-credinta din partea ta, asa c-abia acuma vad – c-ai modificat schimbarea, adica ai modificat articolul de ieri, si ca sa-i acuzi pe ambulantieri, când vinovat era medicul tau de familie, Mr. Twister celibatar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.