„Boloș are mentalitate de milițian”. Cine să fie turnătorii?

Ce credeți că le-a mai trecut prin cap guvernanților în lupta lor neputincioasă cu evaziunea fiscală?

Ministrul Finanțelor Publice, PNL-istul Marcel Boloș, de pildă, vrea să dea liber la turnătorii. Românii care denunţă ar urma să primească o parte din valoarea așa-numitei fraude.

Marcel Boloş: „Ne gandim să fie un procent din fapta şi din contravaloarea faptei de evaziune pentru că e, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională.”

Declarația lui Boloș a stârnit reacții ironice.

„Chestia e că mulți din marii evazioniști sunt deja turnători pe felie cu junta militară. În rest, ce să mai comentăm, Boloș are mentalitate de milițian”, spune economistul Bogdan Glăvan.
Tot Glăvan notează ironic:
„Parca vad cum fiecare cetățean va trebui să depună o declarație rectificativa:
– câți lei a făcut evaziune + amendă;
– câți lei trebuie să primească pentru turnătoriile efectuate”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8400 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. eu platesc taxe si impozite,muncesc,iar vecinul meu,pe ajutor social,are mertan si ghiuluri de aur

 2. Dar este de notorietate că PNL este cel mai securist partid. A fost infiltrat cu securiști până la pragul imploziei. Au început timid în anii ’90 cu turnători la Securitate ca Mona Muscă sau Mircea Ionescu-Quintus sau cu iubitorul de Petrov și Manole, Valeriu Stoica. Au urmat nkvdistul notoriu Roman, urmașul cominternistului venit cu tancurile sovietice și Bogdan Olteanu, nepotul nomenclaturistei Ghizela Wass sau băiatul de securist Ludovic Orban. După care s-au infiltrat toată garnitura de securiști petroviști din fostul FSN, rebranduit PD, rebranduit PDL, rebranduit PNL. Ca și când nu ar fi fost suficient au mai racolat și beizadelele securiștilor gen Burduja sau Motreanu. Și pentru că iubirea de Securitate din PNL este depășită doar de iubirea de devalizare a avutului public, acum se pregătesc să recicleze deșeurile lui Tăriceanu, alt individ care duhnește de la o poștă a securism. Separat de aceștia, prin cooptarea generalului plagiator Ciucă au mai dezvoltat și o iubire de militarism, uniforme și epoleți, ca toți liberalii veritabili…

  PNL este fără doar și poate cel mai securist partid din România. I-au depășit până și pe pesediștii lui Ion Iliescu! Au depășit până și Partidul Comunist Român, a cărui conducere era civilă, nu „în civil”! Să nu vă mire dacă acest „partid” sub acoperire, în fapt unitate militară, va veni cu propuneri chiar mai „de șoc” decât turnătoria. Oricând sunt capabili să ceară confiscarea averilor chiaburilor, trimiterea la Canal a „dușmanilor poporului” sau reeducarea de tip Fenomenul Pitești.

 3. Panfil Fleicaru Si? Nu ne intereseaza ce face SUA in privinta asta ca nu-i model la nimic. Decat la ruina si devastare.

 4. eu m-as lua de aia care si-au stabilit resedinta fiscala in Dubai…
  sau au firme inregistrate in offshre…
  se sifoneaza la greu
  da deh…au bani de spaga, cadouri, si sponzorizari de excursii pentru cei abilitatzi si subventzionatzi de statul roman sa-i controleze…
  serviciile sint paznici pentru ca sifonarea de bani sa continue nestingherita..ca dracu…
  ii credetzi prosti pe totzi

 5. Interesant ar fi dacă se poate face o estimare cam cât poate plăti statul despăgubiri pentru denunțurile false, sau legislație prost interpretată, sau invidie, sau concurență. La ”evaziune” se dă primă, la corupție nu? la avere ilicită nu? Adică dacă eu știu că vecinul meu este inspector la finanțe, știu că face grevă constant și este nemulțumit de leafă, dar el și soția și fiul au fiecare câte o mașină, dacă se poate și electrică, face vacanța la Dubai și văd că aruncă la gunoi doar sticle de băuturi de 12 ani vechime nu amcum să-l denunț pentru evaziune, că nu are unde face, asemeni și cu politicienii, etc, dar dacă ăla de la magazinul de cartier a omis să-mi bată la casă bonul pentru sticlă de borș am pârghii pentru denunț. Curat murdar …

 6. Nu este o noutate!
  Aceasta metota este folosita in multe state europene, in USA.Asa de ce nu ar fi folosita si la noi?
  Cert este ca nu se vrea si chiar daca se va introduce va fi facuta in asa fel incat nu o sa fie pusa in aplicare.

 7. Abia aștept să fie turnați cei își care cumpără lamborghini și viloaice fara să aibă carte de munca. Despre drogați,numai de bine!

 8. Zici ca-i supermarchet,eu cumparator trebuie sa fac treaba casierului,acum ,din postura de turnator,sa fac treaba ANAF-ului.Intai sa desfiinteze ANAF sa vada ce economii babane face din salariille si stimulentele d-lor asa zisi finantisti si pe urma mai vedem.Un neputincios,ca toate peneleprele si mai e si popa?Un nerusinat!Ei in Rai si noi in Iad.

 9. Asa se invata in Biserica Taina Spovedaniei la popi !? Am ramas in 1990 cu -sarac si cinstit- de prost ce esti, ca cel mai mare hot e Statul ! E ca ura pe evrei, dar nu te retine nimeni sa faci ca ei sau sa mergi la scoala .

 10. Hai, nu va mai sclifositi atata, Coti este gazeta unde sunt iubiti turnatorii, incepand cu moderatorii !

 11. Prost-Tracii Securitatii au picat in capcana Ghiol-Banului specialist in finante…Nu au inteles ca trecerea sub tacere a oricarui fel de INFRACTIUNI si CRIME la care ai fost/esti MARTOR sau posezi date incriminante reprezinta COMPLICITATE!!! Si ca o gluma, nu s-a specificat daca RECOMPENSELE sunt impozabile!…

  Un PROVOCATOR ordinar se semneaza „Partidul National Securist” si declara ca PNL colcaie de SECURISTI, dar cand sa dea un exemplu acolo, pasamite, numai „turnatori”…Si cum PROVOCATORILOR le place istoria i-a sarit pe COMINTERNISTUL Radu Campeanu si OFITERII Catarama Si Stoica(deplin conspirat!), iar pe Quintus l-a degradat de la COMINTERNIST din scutece la un amarat de „turnator”…
  Oricum PROVOCATORII Securitatii se demasca cu insistenta tembel-diversionista de a-l numi pe Mongolul sovietic Petrov un simplu turnator, javra ordinara fiind OFITER DE CONTRAINFORMATII MILITATE a mai multor COLONII SOVIETICE!!! PROVOCATORII ORDINARI pot fi demascati si dupa obiceiul Titicaca Calos de a se semna cu expresii…

 12. Cu un singur pieptene in răspăr al lui Adrian Paunescu și am fi continuat revoluția in 1996 precum Bolivar din postura lui Verdeț Împărat iar verzișorii cine știe cum s-ar mai fi clasificat astăzi când în blockchain s-au înghesuit atâtea chipuri telegonice pe capul si pajura monedei electronice. Milei din Argentina nu are simțul ridicolului, zice chiar pe bune, intră în ‘Schimbul de noapte’ cu câini după el, îl urmează Boloș cu turma și mieii Domnului iar Păunescu nu mai e să spună că pe Fuego el l-a lansat cu bancnota de 500.
  https://www.youtube.com/watch?v=1YFlqUQXdLI

 13. Delatiunea, turnatoria, spionatul civililor, astea sunt apanajele unei societati cu adevarat progresiste, democratice si libere.

  Da, tovarasi! Asa cum lozinca in anii ’20 era „socialismul inseamna electrificare”, astazi putem spune cu mandrie globalista ca „Libertatea este supraveghere si turnatorie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.