Brâul românesc se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a lansat, luni, un proiect pentru realizarea celui mai lung brâu tradiţional românesc din lume care să candideze pentru a fi înscris în Cartea Recordurilor şi a făcut un apel la români să se alăture iniţiativei prin confecţionarea de brâuri cu modele la libera alegere.

„Astăzi dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume şi sperăm să ni se alăture cât mai mulţi români, să coase câte un brâu cu un model pe care îl aleg singuri. Iniţiativa de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brâu românesc din lume îi aparţine Danielei Lostun, care va coordona proiectul împreună cu Galina Condrea din cadrul centrului nostru” , a declarat, luni, pentru Agerpres, coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Într-o postare pe pagina de facebook a Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg se arată că românii se pot implica acum într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România.

„Dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume. Iubeşti tradiţia şi cultura românească? Ai o asociaţie, organizaţie sau vrei să te implici doar ca persoană fizică? Acum ai ocazia de a te implica într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România. Să coşi un brâu românesc, după un model ales de tine, apoi până pe data de 10 iunie 2024 să îl trimiteţi la Nürnberg (fără niciun cost). Pe data de 24 iunie 2024 – de ziua Iei vom măsura brâul şi îl vom expune în centrul oraşului Nürnberg. Notă: ne dorim ca prin acest proiect să intrăm în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung brâu românesc din lume! Şi tu poţi contribui la această performanţă”, se mai afirmă în postarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg.

Cei interesaţi să participe la acest proiect pot găsi datele de contact ale centrului din Nürnberg pe pagina de facebook menţionată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. In Germania? De ce nu în și din Romania daca e pentru Romania?

  2. Trebuie sa stiti ca ‘brau’vine din cuvantul celt ‘bracca/braie’cu derivata ‘baracinari’in l.romana de cand celtii s-au stabilit in zona carpato-dunareana acum 2500 de ani ,asa cum si ‘punga’de bani vine de la celtul ‘bolga’cu acelasi inteles
    Perenitatea civilizatiei noastre, de provenienta celto-daca-latina pe acest pamant e indiscutabila

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.