BREAKING NEWS S-a votat impozitarea pensiilor speciale

UPDATE Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a afirmat că este „miercurea albă, pentru că Parlamentul a recâștigat încrederea românilor”.

„Fără un consens politic acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla. Suntem cu conștiința împăcată că am făcut ceea ce trebuie pentru românii de acasă”, a mai spus el.
Legea adoptată de Camera Deputaților va merge la președintele Klaus Iohannis, la promulgare.

Care-i treaba cu pensiile speciale: Olguța Vasilescu dă un exemplu!

UPDATE Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri dimineață că Parlamentul va vota în cursul zilei impozitarea pensiilor speciale cu 85 la sută. „PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%!
Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public.
Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a susținut, miercuri, că i-a convins pe social-democrați „să rupă frăția cu pensiile speciale”.

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine (joi – n.r.) în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a declarat Florin Roman.

El a spus că PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că „un pensionar nu poate fi mai special decât altul”.

„Amendamentul depus obligă PSD sa rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale”, a conchis deputatul liberal.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat, la solicitarea USR, ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi să figureze și proiectul USR de desființare a pensiilor parlamentarilor.

„Este un vot important, pe care USR îl așteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, și este un pas esențial spre restabilirea echilibrului și a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenții ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Un proiect privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care a solicitat acest lucru la începutul şedinţei de plen, a făcut apel la consens politic.

„Proiectul pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea 227 privind Codul Fiscal face referire la impozitarea pensiilor speciale. Prin urmare, solicit acordul plenului ca membrii Comisiei de buget să se reunească şi să lucreze în paralel cu plenul şi, dacă avem cu toţii bunăvoinţă şi dorinţa de a elimina acele pensii speciale, nesimţite, aşa cum le spunem cu toţii, astăzi, în paralel cu plenul, să găsim împreună cu toate forţele politice modalitatea, procentul şi plafonul peste care impozităm substanţial toate aceste pensii speciale de serviciu şi ocupaţionale. Cred că o impozitare drastică cu 70%, 80%, 90% este soluţia cea mai bună. De aceea vă solicit pentru ca cei din Camera Deputaţilor să lucreze în paralel cu plenul, iar până la finalizarea dezbaterilor să venim cu un raport asumat de toate forţele politice prin care să impozităm substanţial, drastic aceste pensii nesimţite”, a spus Simonis.

Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, a precizat că parlamentarii PNL vor vota sub orice formă impozitarea pensiilor speciale.

„Apreciez acest gest. (…) Eu sper să nu fie o chestiune de PR, ci serioasă, pentru că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, am ajuns la concluzia că pensiile speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare, întrucât intrăm în morişca deciziilor CCR. (…) PNL propune impozitarea progresivă cu cele trei praguri de 10%, 60% şi 90%, dar, dacă există voinţă politică, vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, cu 70%, cu 80%, cu 95%, astfel încât să terminăm odată cu această şaradă”, a afirmat Roman.

Solicitarea a fost susţinută în plen de reprezentanţii grupurilor UDMR, PMP şi USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

41 de Comentarii

  1. Idiotul asta ii crede prosti pe romani!
    Ei ,PSD-ul au creat acest sistem de pensii speciale si de salarizare a bugetarilor dementa!

  2. Offf, doamne! Paratrantorii din politica, chiar cred ca cetatenii romani sunt naivi ori prosti, prin aceste actiuni cu final „neconstitutional”?! Sa admitem farsa spusa, dar cati ani vor mai trece pana la actiunea impozitare 85%, asta in cazul in care va fi constitutionala impozitarea, dar daca va prinde vechime intrun birou aceasta lege incat vor uita toti de ea dupa viitoarele alegeri? Nu cumva era mai legal si sigur o lege pentru abrogarea acestor pensii? Am inteles clar: nu se vrea! Si manipularile continua!

  3. Aiurea! Indiferent cum o fi, dar Ciolacu si Pesedeul iar le ia fata securistilor pedelisti si useristi. Vor castiga masiv voturile amaratilor. De pierdut vor pierde infim, mai toti cei cu pensii uriase nu votau niciodata pesedeul.

  4. @prostul spune:
    17 iunie 2020 la 11:19

    „Ei ,PSD-ul au creat acest sistem de pensii speciale”

    De fapt PNL prin Valeriu Stoica a inventat pensia speciala.

  5. vezi ca Dorneanu nu ti-l mai scoate pe Dragnea de la bulau!
    Asa s-au inteles ei?

  6. Mda… si apoi Sovietul Suprem va gasi un motiv sa declare legea neconstitutionala.

  7. @prostule, dementule, pensiile speciale sunt „creatia”lui Valeriu Stoica, Monica Macovei, Catalin Predoiu, Traian Basescu si a celorlate bestii basisto-securiste ! Cat poti sa fii de nenorocit, pramatia naibii ?!

  8. Lung prilej de vorbe si de ipoteze”:
    1.Daca Legea PSD trece de CCR,PSD va castiga multe voturi in noiembrie!
    2.Daca legea este iar picata de guvernatorul Dorneanu-CCR,PSD va pierde voturi dar va iesi cu revolutie
    3.PNL oricum nu e in stare de nimic fara PSD,iar USR se cearta intre ei,ca mu-latrii la usa cortului,fara sa propuna un program de guvernare viabuil
    In Romania nu trebuie sa existe pensii speciale pentru smecherii sistemului,mai mari de 1000 de euro,cand pensia medie este de 170 euro,si nici doua surse de pensii de stat!

  9. Agentul baso-yoha-nist lanseaza viclean pe piata manipularii marota cu „impozitarea” EXACT PE FONDUL DIVERSIUNII SECURITATII DE DREAPTA” CU…PRELUNGIREA cu 30 de zile a starii de alerta prin SUNTAREA Parlamentului!!! Stiti,
    „dragi romani”, cititori ai „Cotidianului”, pentru ce neobolsevicii/neofascistii au apelat la marsavia cu „ocolirea”
    forumului suprem? Daca se urma CALEA CONSTITUTIONALA a trecerii prin Parlament, atunci agentul Securitatii baso-yoha
    nu se mai putea eschiva cu FLITUL aprobarii pentru 15 zile si SE DEMASCA DEFINITIV, or SECU-iul natzi are nevoie de
    TREIZECI DE ZILE de blocare in continuare a Romaniei…

  10. La inceput acum o suta de ani….salariatii plateau o suma la CASA DE ASIGURARI DE PENSIE o suma lunara .LA sfarsitul muncii dupa 25 ani suma erea restituita plus o mica dobanda….oritoata odata ori in rate pe fiecare luna. Banii ereau ai omului…erea ceva logic si corect. Acum parca traim in globalism…oameni dau bani la gramada si statul ii da la cine vrea el si cat vrea el.

  11. Va rog sa cititi legile in care au fost adoptate aceste pensii speciale. Toate au fost initiate si votate de catre liberali. Una dintre legiile pensiilor speciale a fost initiat de catre Florin Roman, care acuma are nesimtirea sa declare „El a spus că PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul”.

  12. O pensie normala pentru un pensionar cu studii superioare si vechime integrala cred ca se situeaza undeva intre 2700 si 4500-5000.Mi se pare corecta impozitarea diferentiata. Problema este de a fi aplicata cat mai curand de la adoptarea ei in Camera, insa tare ma tem ca iar se va ivi gaselnitza cu neconstitutionalitatea , ori printzipul ca se va aplica celor care se pensioneaza dupa data de…ziua Z .Sa speram ca „Totul va fi bine!” precum e un slogan legat de pandemie.

  13. Vor fi impozitate si pensiile speciale ale militienilor, securistilor si militarilor? Parca nu vroiau sa se atinga de ele. Ce haos mental la politicienii astia…

  14. Te inseli nevastamea inginer in industria grea cu stagiul complet are 2200 lei.
    Sa vad cu cat ies si eu dupa 40 ani de munca.

  15. @van kiparos spune:
    17 iunie 2020 la 14:10

    „O pensie normala pentru un pensionar cu studii superioare si vechime integrala cred ca se situeaza undeva intre 2700 si 4500-5000”
    Pe datele de azi (!!!) ptr o pensie de 2700 lei trebuie sa ai punctul de pensie 2, indiferent de studii. Adica de 2 x salariul mediu brut pe economie care este de 5243 lei. Ptr o pensie de 2700 lei trebuie sa fi cotizat TOATA VIATA dintr-un salariu brut de 10500 lei. Cam cati romani crezi ca au avut toata viata acest salar „normal”?
    Eu totusi banuiesc ca tu te referi la bugetari, acolo intradevar salariul este cu pana la 50% mai mare ca in sectorul privat care le plateste salariul.

  16. Nu se poate, nu pot sa cred! Cum adicatelea sa se impoziteze pensiile de 80.000 ron/luna fara ca sa se impoziteze progresiv toate veniturile bugetarilor de lux? Pe Rarutu il impoziteaza? E curat neconstitutional! Adica smecherii nu vor mai iesi la pensie decat cu vata in nas!

  17. Praf in ochi, ca sa dea bine la alegeri. Toate partidele au votat, stiind prea bine ca nu se va aplica. Legea se va declara neconstitutonala de catre CCR, cel putin pentru motivul ca impozitarea respectiva se aplica numai pensiilor, si nu tuturor formelor de venit (salarii, dividende etc).

  18. Degeaba!Este un circ!Legea de impozitare a pensiilor speciale este neconstitutionala si este facuta in scop electoral.Daca voiau in mod real dispariția acestora trebuia atacată o vechea lege din 2006,dupa cum spune un prof de drept constitutional.

  19. sa fim Onesti(jud bacau)-apel la memorie:
    1.Pensiile militare au legea 223/2015. Beneficiază cei care au lucrat ca militari, polițiști, funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, cei din SRI si SIE. Legea a fost inițiată în aprilie 2015 de guvernul PSD condus de Victor Ponta.
    La votul final in sală au fost 90 de politicieni din partea PNL, iar 81 din ei au votat pentru adoptarea legii, lucru care s-a și întâmplat în 24 iulie 2015.

    2.Pensiile parlamentarilor sunt reglementate de legea 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor
    In aprilie 2015 a fost înregistrată o inițiativă legislativă a 228 de parlamentari pentru modificarea legii care-i privește. Inclusiv un deputat PNL a semnat propunerea. Proiectul a devenit legea nr. 357/2015, prin care foștii senatori și deputați au ajuns să fie beneficiari ai pensiilor speciale
    3.Funcționarii publici parlamentari au legea 215/2015 . Proiectul de lege a fost inițiat în martie 2015 de șase deputați PSD.
    4.Diplomații au stabilite pensiile prin legea 216/2015. Proiectul legislativ a fost inițiat de șase deputați PSD și unul de la UDMR.
    5.Judecătorii și procurorii beneficiază de pensii speciale reglementate de legea 303/2004, modificată ulterior. Proiectul a fost inițiat în 2003 de către guvernul condus de Adrian Năstase, fost lider PSD.
    6.Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea beneficiază de pensii de serviciu. În 2014, trei parlamentari PSD și unul de la PC au inițiat un proiect de completare al legii nr. 567/2004 Proiectul a trecut cu 226 de voturi, patru membri PNL votând pentru.
    Toata afacerea cu pensiile speciale pute a PSD,PNL si ‘corectul”UDMR

  20. Avocata Popoului sau Avocata Copoului ce zice?Stati, ca OUmflata va ataca legea la CCR aka Clanul Dornenilor care isi albeste dintii asteptand sa judece..

  21. @Ionel, „Legea se va declara neconstitutonala de catre CCR, cel putin pentru motivul ca impozitarea respectiva se aplica numai pensiilor, si nu tuturor formelor de venit (salarii, dividende etc).”

    Nu crezi ca de moment ce EXISTA PENSII SPECIALE poate exista si sistem de impozit special aferent ACELEI PENSII?! Daca la CCR se accepta ce scrii tu atunci acele pensii speciale pot fi desfiintate tocmai ptr ca nu se stabilesc ca si restul pensiilor. Deci, ori toate pensiile devin speciale ori toate devin contributive. Altcumva exista DISCRIMINARE ca si in impozitarea lor, nu?

  22. Ionel are dreptate, indiferent de parerea lui xyz. Apoi cand de la un impozit de 20% sari direct la 85% suna ca dracu!Si neconstitutional. O mai fi pe undeva in lumea asta un coeficient de impozitare de 85%? Nedreptati sunt pe lumea asta si nu toate pot fi indreptate. Ce-ar fi sa se fure mai putin la achizitii publice, studii de fezabilitate si altele asemenea,sa combatem eficient evaziunea si optimizarile multinationalelor si ia sa vedeti cum ar fi bani si pentru cei cu venituri mici (salarii/pensii).
    Daca ne intereseaza doar capra vecinului si nu problemele reale ne vom alege doar cu comentarii, unele spumoase, altele rautacioase si multe inepte.

  23. LOGICA FOARTE CORECTA. Normal pensie este din contributivitate….sunt banii tai care ti-au fost opriti ….restul este BONIFICATIE.

  24. Este o smecherie ! Ei vor impozitarea DIFERENTEI intre contributivitate si cat au in plata! Adica daca un procuror are acum in plata o pensie de 12000 lei din care pe contributivitate 5500 lei i se va aplica un impozit de 10% pentru dif. de 6500 lei… adica DOAR 650 lei !! Pana acum platea mai mult , 10% la intreaga pensie in plata adica 1200 lei !

  25. Deci, daca inteleg bine, pentru cei cu pensii speciale, pensiile pentru contributivitate vor ramane la fel, iar pensia speciala primita cadou de la bugetul de stat va fi impozitata cu 10%. Numai ce depaseste 7.000 lei va fi impozitata cu 85%. Atunci cum vorbesc cei de la PSD, PNL, USR despre impozitarea pensiilor speciale cu 85%, cand aceasta impozitare propusa va fi numai de la 7.000 lei in sus si nu va influenta pensiile speciale doar in foarte mica masura, aproape deloc. 85% din valoarea pensiilor speciale va ramane neschimbata! Praf in ochi !!

  26. se impoziteaza doar pensiile speciale si doar alea peste 7000 lei.
    Deci, poti avea o pensie nesimtita, obtinuta in ultimele 6 luni + o „amarata de pensie speciala” de 7000 lei!!
    Pai ce ati facut tovarasi, iarasi ne-ati prostit?
    Sii apoi, ce inseamna impozitarea unuia cu 10%, la 2000 lei si a altuia care are 7000 tot cu 10%?
    Ciolacule, nu merge taica!

  27. De ce hiperbolizati realitatea si nu recuoasteti ca PSD-ul are 138 voturi in CDEP, iar liberalii cu 82 de voturi nu pot ”trece,” nici macar o ceapa degerata, deci PSD, 138, ProEuropa, 21, UDMR 21 ALDE cativa, fac mai mult de 50% pe cand 82 PNL + 27 USR…Nu mai atacati pe cei pe care nu-i apreciati pt ca nu-s rauvoitori cu poporul roman ca PD-L/PNL. Va place PD-L in toate formele camelionice, PD, PD-L, PNL sau PMP asa sa fie. Intr-o zi Cerul se va deschide si va imparti dupa pilda Semanatorului, cei care au semanat discordie, ura, distrugere sa recoteze ce au semanat, iar cei dispretuiti pt ca au crezut in Romania sa culeaga bucuria de a o vedea inflorind, iar tarile care au purtat nafraama neagra sa adune ceea ce geologii au studiat…

  28. O fi o gluma ?, Curtea Constitutionala – beneficiara a pensiilor speciale de zeci de mi de lei pe langa salariile tot de zeci de mi de lei, ADICA zeci de mi de lei din pensii speciale PLUS zeci de mi de lei din salarii, au declarat ca „taierea pensiilor speciale nu este „constitutionala”. Curtea Constitutionala beneficiara de pensii speciaole si salarii ambele de zeci de mi de lei, va declara „constitionala impozitarea propriilor venituri” ???. Greu de crezut desi, impozitarea unui venit nu are nici o legatura cu legea pensiilor fie ea si speciala, adica Curtea Constitutionala nu poate „declara neconstitutionala impozitarea unui venit fie el si pensie”, in caz contrar, oricare dintre noi, poate ataca in instanta avand „precedentul unei asemenea hotarai”, „neconstutionalitatea impozitarii oricarui venit obtinut !!!”, un mar al discordiei declansat de o asemenea hotarare a CCR. Chiar si impozitarea pensiilor care depasesc „2 000 lei”, a sumei care depaseste aceasta valoare cu 10 %, devine neconstitutionala !!!!!!!!!!!!. Unde-i lege nu-i tocmeala, CDR nu poate hotari impozitarea tuturor pensiilor romanilor cu exceptia pensiilor lor, ale magistratilor, politicienilor si ale altor beneficiari de pènsii speciale” doar pe motivul ca sunt „SPECIALE”, chiar ca asta ar fi in totalitate „neconstitutional”!.

  29. E tare bine ca s-au impozitat, in sfarsit , pensiile speciale. E un pic hilara procedura prin care au fost stabilite treptele de impozitare – doar 10% si 85% – dar este conforma cu mintea politicienilor nostri. Ceea ce ma mira este faptul ca nu au aplicat aceeasi masura si pentru salariile nesimtite!!. Atunci ar fi dovedit ca chiar si-ar fi dorit o impozitare echilibrata si echitabila pentru toata lumea . Asa se dovedeste doar ca ciuma rosie si lepra galbena si-au dat mana doar ca sa arunce praf in ochii prostimii!!. Se pare ca CCR doar atat astepta!!. Discriminare si iar discriminare!. Parca am mai auzit aceasta placa.

  30. Uriasele pensii speciale , sunt discriminatorii si neconstitutionale ! Si o mare batjocura pt. milioane de pensionari romani ! Orice leu incasat in plus fata de contributivitate , este un leu furat din buzunarul celorlati cetateni ! Tata si mama acestui sistem criminal de pensii speciale , si cel care -l-a extins dement si sustinut permanent este PSD ! Dar mosit partial , si de celelalte partide din parlament ! In acest moment , PSD a inteles ca sustinerea in continuare a pensiilor speciale inseamna moartea politica a lui … de aceea a acceptat sacrificarea lui ! Este o miscare politica disperata , tirzie , dar necesara !

  31. Blestem pe capul vostru romani daca mai votati PSD,ALDE ,PNL, UDMR. MAI SUNT SI ALTE PARTIDE ,POATE OR FACE CEVA SI PT NOI

  32. In timpul guvernarii Basescu&Boc s-a introdus impozitarea cu 16% a pensiilor mai mari de 1000 de lei. Pe vremea lui Dragnea, s-a crescut pensia si atat pt pensii cat si pt salarii impozitul a scazut de la 16% la 10% cu SPECIFICAREA: CE DEPASESTE 2.000 de lei, fata de epoca Basescu cand incepea de la 1.000 de lei impozitarea si mai plateau si 5,5% la sanatatea. Pensionarii sunt nemultumiti pt. ca le-a crescut C…rosie pensia prin cresterea punctului aprox. dublat, prin reducerea impozitului cu 6% si aplicat de la 2.000 de lei, eliminarea a 5,5%, deci au castigat din 6+5,5%=11,5%, dar Dragnea a fost cel mai cel mai, tremura o pensionara explicandu-mi ca a f…t, ca asa se spunea in presa, dar nu vedea ca i-a crescut pensia si facilitatile, transport gratuit, etc. Multi vor trai drama ce gasca de aur au altii…Chiar credeti ca sunt fericiti? Cati vor putea la 80-90 de ani sa mearga de mana cu sotia la paine/lapte la ora 6,30 cand eu asteptam tranvaiul? Decat bani mai bine o viata de familie armonioasa, sanatoasa pana la adanci batraneti…

  33. Ati gandit bine…dar de la mana pan la gura e drum lung si va cade cascavalul.

  34. Asa zisele pensii speciale nu sunt pensii, ci adaosuri necuvenite la pensiile contributive. Cei care dispun de pensii contributive nu merita de fapt aceste adaosuri pentru care n-au contribuit cu nimic la ele in timpul activitatii. Dimpotriva, pensiile suplimentare provenite dintr-un pilon de pensii private sunt meritate pentru ca si ele sunt bazate pe contributii la un fond privat de investitii care are un anumit randament. Dar aceste asa zise pensii private sunt de fapt un furt legalizat din contributiile cetatenilor la buget, sunt hotie in toata regula care nu au drept justificare decat abuzurile celor care legifereaza in folosul lor personal. In ticalosia lor, legiutorii se ascund dupa pensiile militare, care insa nu sut pensii speciale ci pensii militare care din motive de confidentialitate care tin de specificul activitatii institutiilor militare, au casa de pensii separata, Concluzie: orice adaos necuvenit la pensiile contributive este furt in toata regula, dar judecatorii CCR sunt cei dintai talhari ai bugetului de pensii ei insusindu-si in mod necuvenut aceste adaosuri furate de la stat si adaugate samavolnic la pensiile lor contributive. Deci din punct de vedere constitutional nu se aduce nici un fel de atingere dreptului la pensie al cetatenilor prin desfiintarea acestori forme de mita institutionalizata numite pensii speciale.

  35. @ van khelios .Nu stiu care e situatia sotiei Dvs.Cuantumul pensiei depinde de anumiti indicatori.Faptul ca Doamna a fost inginer metalurg nu spune mare lucru.Unii din meseria D.sale lucrau direct in laminor sau turnatorie , altii pe la birou .Liftiera care lucra la Ministerul Muncii credeti ca trebuia platita mai „special”
    @van kiparos.Sunt de acord cu ce ziceti.Inainte de ’89 nu se punea problema slujbasului „la patron” , dupa ,se face deosebirea intre bugetari si salariatii din mediul privat.Este/a fost oarecum fluctuanta Legea pensiilor , unii au fost favorizati , altii defavorizati.Eu nu am avut bafta sa fiu in prima categorie , iar colac peste pupaza , am avut si ghinionul de a-mi fi calculata contributia la salariul minim pe economie, cu mult-mult sub cel real , pe o perioada de 3 ani pentru ca arhiva care detinea statele de plata unde figuram si eu arsese .Dar de fapt nu prea ma mai intereseaza ce pensie primesc , ci sunt preocupat de necazurile care-mi afecteaza sanatatea.Nu invidiez pe nimeni , ci doar am nedumeriri privind varsta de pensionare :unii la 65-68 de ani , altii la 45-50.

  36. Alooo ! alooo ! Stati la locurile dvs ! Deja, ca o „mica” observatie : nu se impune banetul de la pensia speciala, ci DIFERENTA intre pensia speciala si cea normala !! Deci escrocheria e cusuta cu ata alba, organizata de TOATE partidele (in realitate niste grupari de crima organizata) si numai cine nu doreste sa vada nu vede !

  37. Sunt deacord cu inpozitarea pensiilor cu exceptia celor militare.

  38. PENSIILE MILITARILOR CARE DEPÃSESC 2100.ATENTIE,SINT CARE NU DEPÃSESC 3000 DE LEI.PUNCT.SÎNT IMPOZITATE.DAR NICI,NU AU M-AI FOST TRECUTI LA INFLATIE CU MÃRIRE.PUNCT.DUPÃ37ANI CONTRIBUTIVITATE.,GRAD FUNCTIE VECHIME.VI SE PARE NORMAL.CÎRCÃLACILOR,SÃ FIE PENSIE DE.,2500.AVÎND ÎN VEDERE CÃ SALARIILE LA .,MILITARI,DAR LA UNII,NU LA TOTI,ADICÃ AICI VORBESC DE,OFITERI CARE AU FRECAT MENTA.MILITARII ERAU BUNI DE .,RECOLTAT SI DE APÃRAT TARA,,,,,,MUNCI AGRICOLE,INDUSTRIALE ETC.OFITERII FRECAU MENTA.SIAU FÃCUT PENSII SPECIALE AICI SÎNT DE ACORD,CU IMPOZITAREA,NU M-AI DE PARTE LA ,,,IZMÃNAR,DAR CIUCÃ MIN.CE DRACU PÃZESTE.ÎSI ASIGURÃ SI IEL PENSIA SPECIALÃ?DAR CE DRACU FÃCU,S-AU FACE,S-AU FACE CA BÃSESCU?DECI ÎNCO DATÃ PENSIILE PÃLMASILOR MILITARI,ADICÃ ,MUNCITORILOR MILITARI SÎNT IMPOZITATE CARE DEPÃSESC 2000.SI LA ORA ACTUALÃ AU PENSIE DE 2500.IMPOZITATÃ.ATUNCI CE DRACU VORBESC ,,GUNOAIELE PARLAMENTARE?DAR ÎI NORMAL?DA.ÎI NORMAL PENTRU GUNOAIE.MILITARU PE TIMPUL ÎMPUSCATULUI,ERA BUN LA TOATE.CU TOATÃ ,SCOALA ,PREGÃTIREA,MUNCA.DAR NU TOTI.MILITARII AU CONTRIBUIT LA PENSIE.DA VORBESC DE MILITARI,NU DE GUNOAIELE DE.,OFITERI PRECUM.,CIUCÃ SI IZMÃNARU OPREA SI CA EI M-AI SÎNT.DOMNUL ,,,DOBRITOIU DACÃ ,CUMVA VA CITI,ASTA DACÃ VA FII PUBLICAT COMENTARIUL MEU,POATE CONFIRMA CE SPUN.DAR CE VÃ SPUN NU SÎNT BASME.ESTE REAL.DAR CU IMPOZ.PENSIILOR SPECIALE VA FII UN FÎS.STITI CE MÃ DOARE,NU SÎNTEM TRATATI LA FEL,NU SÎNTEM UNITI SI SE BATE JOC DE NOI ÎN CONTINUARE.SÎNT BANI PENTRU.,PARLAMENTARI,CLIENTELÃ POLITICÃ,DAR ACUMA A LU.,PNDL,SE ÎMPRUMUTÃ ÎN DRACI ACEST GUVERN SI NE ÎNDATOREAZÃ,URMASII ,URMASILOR NOSTRII.FRATILOR AVETI CE ATI VOTAT.VOTATI PENEDELEUL,CARE O M-AI FOST LA GUVERNARE SI ATI TRÃIT,,,BINE.SÃ AVETI PARTE DE CE ALEGETI.

  39. Aveti legea cresterii pensiilor cu 40% si care este invigoare si fiti siguri ca nu se va aplica asa cum s-a votat.
    impozitarea s-a votat ,dar mai are niste pasi de facut pana sa fie aplicata ,eu ma indoiesc ca va trece de FRANARII DIN CCR ,cum sa-si taie ei singuri POMANA NESIMTITA ??.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.