Buboiul din MAI, spart de polițistul pedofil

Cazul în care este cercetat polițistul de la Rutieră Eugen Stan, acuzat de abuz sexual asupra unui minor, scoate la iveală problemele grave care domnesc de ani de zile în Ministerul Afacerilor Interne. Acest sistem plin de bube a fost tolerat de toți foștii șefi. Unii fiind forțați să se mulțumească cu ce au în condițiile blocării posturilor, alții – prin prisma încrengăturilor, fie de afaceri, fie de rudenie.

Este scandalos faptul că Eugen Stan, care purta haina de polițist, ar fi comis de-a lungul timpului mai multe abuzuri asupra copiilor, fără ca nimeni să-l excludă din sistem. Toți au acoperit acest lucru. Toți se fac părtași la faptele acestuia, fiindcă și-au înghițit limba. Acum anchetatorii îl suspectează pe Eugen Stan în nici mai mult, nici mai puțin de 15 fapte de abuz sexual asupra unor copii.

Totuşi, cum a fost posibil? Simplu! Nimeni, dar absolut nimeni, nu putea să prevadă comportamentul deviant al acestuia. Odată apărut un semnal, acesta trebuia să atragă atenția, dar șefii s-au făcut că nu văd! De ce? Păi, spre exemplu, șeful lui direct, cel pe care Eugen Stan îl plimba cu mașina, recte comisarul Rene Vornicu, deține mai multe proprietăți, din care una chiar în județul Ilfov, la Măgurele, unde avea domiciliu și șoferul său. Surse din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră ne-au declarat, sub protecția anonimatului, că Vornicu nu a mai avut cum să-l acopere, având în vedere amploarea mediatică pe care a luat-o cazul. „Se pare că a avut o discuție cu Eugen, în urma căreia a ales varianta să-l predea polițiștilor de la Judiciar“, spun sursele noastre. Ancheta desfășurată de-a lungul zilei de luni a scos la iveală și alte aspecte grave care se petrec în Ministerul Afacerilor Interne. Spre exemplu, evaluarea psihologică. Conform Ordinului 23/2015, aceasta, în cazul lui Eugen Stan, având în vedere că este conducător auto, trebuia să se efectueze anual. Or, ultima evaluare psihologică a acestuia s-a făcut în 2014 și era programat abia în 2019…

Tăcerea și jegul de sub preș

Este imposibil ca actualul șef al Poliției Capitalei, comisarul-șef Nicu Dragoș, fost șef al Brigăzii de Poliție Rutieră a Bucureștiului, să nu fi știut de ceea ce se întâmpla în curtea de la Udriște. Și totuși există multe întrebări privind modul în care au fost transmise informațiile către presă pe toată durata zilei de luni, având în vedere că Poliția Capitalei a gestionat cazul. Majoritatea jurnaliștilor au aflat despre caz pe surse. Foarte târziu, Poliția Capitalei, când nu mai putea stăvili valul de întrebări din partea jurnaliștilor, a dat un comunicat de presă. Asta se întâmpla după-amiază.

Bugetar latifundiar

Conform unor surse din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, Eugen Stan era omul de casă al lui Rene Vornicu. De altfel, spun aceleași surse, Vornicu și-a cumpărat un teren la Măgurele, județul Ilfov, prin intermediul lui Eugen Stan. Conform declarației de avere, acesta deține un teren agricol în suprafață de 3,5 hectare în comuna Măgura, județul Teleorman, şi alte trei hectare, tot de teren agricol, în comuna Cornetu, județul Teleorman, cumpărate în 2005. În anul 2002 Rene Vornicu a cumpărat 1.000 metri pătrați în comuna Moreni, județul Dâmbovița, recunoscută pentru locatarii de lux, foști șefi din SRI, Poliție sau MAI. În anul 2007 Vornicu și-a cumpărat un teren intravilan de 400 de metri pătrați în comuna Măgurele, județul Ilfov. În ceea ce privește clădirile, șeful de la Rutieră, Rene Vornicu, și-a cumpărat în anul 2002 un apartament în suprafață de 70 de metri pătrați. Doi ani mai târziu a mai cumpărat un apartament de 90 de metri pătrați, fără a menționa zona sau adresa, și o casă în comuna Topoloveni, județul Argeș. În 2010 își construiește o casă în suprafață de 130 de metri pătrați în comuna Măgura, județul Teleorman.  Deține o Skoda Octavia, cu an de fabricație 2003. În ceea ce privește capitolul datorii, Rene Emanuel Vornicu declară o ipotecă în valoare de 50.000 euro, scadentă în 2027. La venituri, acesta spune că a câștigat din salariul de polițist suma de 60.000 lei, iar soția, profesoară, suma de 35.000 lei. Soția sa ar mai fi încasat 6.000 euro de pe urma închirierii unui apartament în Novaci.

Suspect în alte 15 fapte

Odată cu reținerea lui Eugen Stan, ies la iveală informații terifiante. Acesta este suspect în alte 15 dosare ce vizează fapte de agresiune sexuală comise din 2009 până acum şi rămase cu autor necunoscut. De altfel, potrivit avocatului acestuia, Eugen Stan a recunoscut faptele de vinerea trecută din Sectorul 6, precum și violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani, în acelaşi sector.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că acesta este suspect și într-un dosar din anul 2009. Dosarul a ajuns de la Poliția Capitalei – Serviciul Omoruri la Parchetul Judecătoriei Sector 6, de unde, ulterior, a ajuns la Corpul de Control din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei. Iar acum, faptele din 2009 s-au prescris.

Presa a tras multe semnale de alarmă în privința a ceea ce se întâmplă în Ministerul Afacerilor Interne. Dar puține au fost cazurile în care mai-marii din MAI au și luat măsuri. Pe de o parte, fiindcă nu au vrut, pe de altă parte, fiindcă nu au avut interes, iar acolo unde au vrut, nu au putut.

Acolo unde au vrut și au avut interes, s-au lovit de Legea 360/2002 privind Statutul polițistului, care prevede la art. 10, pct. 4: „În situațiile în care elevul, studentul sau polițistul se află în curs de cercetare penală ori de judecată, măsura exmatriculării, respectiv cea a destituirii, se ia după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a instanței de judecată“. Șefii lui Eugen Stan trebuie să spună dacă în perioada cercetărilor s-au aplicat prevederile articolului 65 din Legea 360/2002, care prevede: „(1) În cazul în care împotriva polițistului s-a început urmărirea penală sau a fost trimis în judecată, menținerea sa în activitate se hotărăște după soluționarea definitivă a cauzei, cu excepția situației în care a comis și alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obișnuită. (2) Pe timpul urmăririi penale și judecării, polițistul este pus la dispoziție. Polițistul pus la dispoziție îndeplinește numai acele sarcini și atribuții de serviciu stabilite, în scris, de șeful unității de poliție și beneficiază de drepturile bănești corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, și de celelalte drepturi prevăzute în prezenta lege“. Aceeași lege prevede că, „pe perioada arestării preventive, polițistul este suspendat din funcție. Pe timpul suspendării, polițistul nu beneficiază de niciun drept din cele prevăzute de prezenta lege“.

Premierul se mai gândește

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut ieri, într-o declarație de presă, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă, ca interimar. Carmen Dan a spus că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate. „Consider că Poliţia Română are nevoie acum de o recâştigare a încrederii cetăţenilor prin asumarea şi rezolvarea problemelor. Am trimis puţin mai devreme premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în această funcţie chestorului principal de poliţie Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Anticorupţie, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri“, a spus ministrul Carmen Dan. „Am constatat că până în prezent nimeni dintre şefii din Poliţie nu a înţeles să îşi asume responsabilitatea pentru faptul că poliţistul a fost menţinut în funcţie, în ciuda tuturor cazurilor în care este suspect. Descoperim că superficialitatea testărilor a dus la menţinerea în sistem a unor persoane cu probleme psihice“, a declarat ministrul de Interne. Carmen Dan s-a declarat nemulţumită de faptul că nicio persoană care ocupă funcţii de conducere în Poliţia Română nu a ieşit public să dea explicaţii. Numai că, surpriză… Premierul Mihai Tudose a spus că va lua o decizie după ce va purta o discuție cu chestorul Bogdan Despescu, pentru a afla și punctul de vedere al acestuia.

Chestorul Bogdan Despescu ar urma să fie înlocuit de Cătălin Ioniţă, care, până la noi ordine, rămâne şef al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acestea ar trebui să vină de la Tudose

Alte capete cad

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a propus ca înlocuitor pentru Bogdan Despescu, actualul şef al Poliţiei Române, pe Cătălin Ioniţă, care ocupă acum funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie. În vârstă de 41 de ani, Cătălin Ioniţă a fost numit director general al Direcției Generale Anticorupție în 2016. Între 2014 şi 2016, el a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, iar între 2012 şi 2013 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Anterior, a fost, pe rând, şef al Serviciului de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, şef al Serviciului de ivestigare a fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 şi ofiţer specialist în cadrul Serviciului de investigarea fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1. Este căsătorit şi are cinci copii.

Șeful pedofilului suspendat din funcție

Şefii de schimb, precum şi psihologul unităţii din care făcea parte poliţistul vor fi cercetaţi disciplinar. Ancheta efectuată pe repede înainte a scos la iveală faptul că Eugen Stan figura ca agent rutier şi acorda amenzi, ultimul proces-verbal fiind încheiat în luna decembrie a anului trecut. „Din explicaţiile de aseară a lipsit răspunsul la o întrebare: cum de nimeni dintre şefii din Poliţie nu a ştiut de aceste devieri comportamentale ale poliţistului?“, a spus Carmen Dan, catalogând cazul unul izolat, dar „cu repetiţii“. Ministrul de Interne a spus că se aşteaptă ca şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, precum şi şeful de la Control Intern al Brigăzii Rutiere „să facă un pas în spate“ şi a cerut curaj personalului de la resurse umane pentru a sesiza devierile comportamentale ale poliţiştilor intraţi în sistem. „I-am cerut, la un moment dat, domnului Despescu să aibă o discuţie şi cu şeful Serviciului Omoruri, cu domnul Gavriş, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 până în prezent. Aflăm acum că dosarul din 2009 s-a prescris“, a spus Dan.

Anchetă. De fațadă?

Potrivit IGPR, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2 şi 6, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din funcţie până la clarificarea situaţiei de fapt, iar şefii de schimb şi psihologul unităţii vor fi cercetaţi disciplinar pentru modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri. De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la iniţierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor în care este cercetat poliţistul rutier, iar în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale, mai precizează IGPR.

A descoperit ce se știa de mult

O altă problemă asupra căreia psihologii au atras atenția în nenumărate rânduri a ajuns și la urechile ministrului de Interne după scandalul declanșat de Eugen Stan. „Am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă. Aveam un proiect în dezbatere care reglementează aceste teste, pentru că anul acesta 7.000 de oameni urmează să fie încadraţi în sistem“, a explicat Dan. Problema este că despre aceste teste se vorbește încă din 2016. Dacă la momentul în care a preluat mandatul de ministru ar fi efectuat un audit sau măcar o analiză SWOT, ar fi putut afla punctele tari și punctele slabe ale MAI. Este un minister stufos, cu mulți angajați și cu multe probleme. Este instituția care este cea mai vizibilă, aflată sub ochii cetățenilor zi de zi.

Eternii sindicatelor sar din nou la atac

Cum era de așteptat, liderii eterni ai sindicatelor din Poliție au întors după bunul-plac cererea ministrului Carmen Dan. „Reprezentanţii sindicatelor din Poliţie au declarat că demiterile cerute de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la nivelul conducerii IGPR trebuie citite în cheie politică, menţionând că aceştia ar trebui felicitaţi“, arată Mediafax. „Nu pot face comentarii cu privire la declarațiile doamnei ministru. Spun doar așa: oamenii aceștia ar fi trebuit felicitați că nu am avut atentate, când am avut dosare grele, documentate. La momentul de faţă, noi nu avem jafuri armate cum sunt afară. Nu avem crime în care să nu fi fost identificați autorii, toate dosarele grele de crimă organizată au fost identificate. Nu, atunci li s-a părut ceva normal. Dacă e normal, atunci să luăm capul oamenilor şi vedem cum evoluează instituția“, a declarat, pentru Mediafax, Florin Vîlnei, președintele Federației Naționale a Polițiștilor SED LEX. „E cheie politică. Vedeți declarația lui Dragnea de ieri şi pe asta de azi. E cheie politică. Restul sunt discuții de presă, alte elemente care nu au legătură cu profesia de poliţist, decât cu jocuri politice şi atât. Eu nu pot spune dacă Gavriș ar trebui să dea un pas înapoi sau nu, pentru că nu ştiu elemente de acolo. Ştiu doar că a fost un dosar penal în lucru. Dacă facem așa la fiecare dosar cu AN… Sigur că putem face o radiografie, trebuie analizat dacă cineva a acoperit. Eu nu cred că a acoperit pentru că tot Poliția a depistat“, a declarat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Condamnat pentru fapta lui Eugen Stan

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a contrazis-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, care a afirmat că un dosar din 2009 în care suspect este polițistul acuzat de pedofilie s-ar fi prescris, precizând, într-un comunicat, că în această cauză se desfășoară în continuare urmărirea penală. „În ceea ce privește faptele comise de inculpatul S.E., cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inclusiv cu privire la eventuala implicare a acestuia în fapte similare. Precizăm faptul că în cauză se desfășoară urmărirea penală și cu privire la o infracțiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 față de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului. În contextul celor menționate, considerăm nejustificate opiniile exprimate în spațiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză“, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Totodată procurorii spun că, „în cursul zilei de 8 ianuarie 2018, Institutul Național de Criminalistică a efectuat o expertiză prin care a fost stabilit profilul genetic al inculpatului (n.r. – Eugen Stan) și, totodată, s-a constatat că acest profil genetic corespunde cu profilul genetic evidențiat în urma expertizării unor probe biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului cu privire la o faptă de agresiune sexuală comisă la data de 22 decembrie 2012“.

Numai că același Parchet afirmă că „în perioada 2012-2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei (profilul genetic al autorului fiind stabilit în urma expertizării unor probe biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului în urma comiterii faptei); au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului; au fost verificate 70 de informații primite de la public sau lucrători de poliție; au fost analizate aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la Parchetele din Municipiul București (soluționate sau în curs de cercetare); în urma acestei analize a fost identificată o cauză având ca obiect o infracțiune de natură sexuală cu victimă minoră și autor necunoscut. Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar după efectuarea urmăririi penale, împreună cu Serviciul Omoruri, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a unui inculpat în vârstă de 65 de ani (denumit în mass-media «Spionul pedofil») (n.r. – Ninel Șerbănescu), care ulterior a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea a șapte infracțiuni de natură sexuală comise față de victime cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani“. Ninel Șerbănescu a contestat probele în baza cărora a fost condamnat la 13 ani de închisoare, dar nimeni nu a ținut cont. Acum se dovedește că autorul din 2012 era Eugen Stan, și nu Ninel Șerbănescu. Curată justiție!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Eduard Pascu 109 Articole
Author

27 de Comentarii

 1. Ce proceduri de sesizare aveau colegii? Asta-i problema , toti vad, da nu stiu ce sa faca

 2. Contract cetatenesc nu se poate face cu hotii si perversii si mafiotii: Socialistii sau alte minoritati.
  Constitutia e o intelegere doar intre cetateni egali.. Nu cu unii din ferma animalelor mai egali ca altii -Militieni tablagii si alelatle secretii secrete.

 3. Premierul se mai gandeste daca Eugen Stan seamana cu TERENTE! Si ii face astfel concurenta…

 4. Buboiul cuprinde si procurorii si judecatorii. Toti sunt in gasca si se apara cu inversunare contra justitabililor. Mori cu dreptatea in mana si nu vede nimeni. Dreptatea nu mai este pe acest pamant. Nu e suficient sa o ai si sa o demonstrezi ptr ca judecatori la fel de corupti si canalii nu ti-o dau, fara rusine. Daca nu se sparg buboaiele, va fi prea tarziu ptr aceasta tara. Au metastazat.

  • Buboiul este plin cu toate categoriile de la agentul de politie pina sus la parlamentari.

 5. Se intampla iar lucruri extrem de grave in politia romana :1.dosarul penal deschis in 2009 pentru pedofilul inuniforma inca se mai judeca?!!! doar pentru ca este un politist incriminat…atunci se impun modificari urgente ale legilor care permit astfel de tergiversari pentru oamenii care „apara” legea 2. Sindicatul afirma „Eu nu cred că a acoperit pentru că tot Poliția a depistat”..pai, cine sa depisteze daca nu politia…cine?…ce sef sindicalist corupt si demagog are politia romana !!! pe cine apara el, un pedofil cu 15 abuzuri dovedite ?..
  3.cireasa pe coliva – premierul „trabant” care inca „se mai gandeste” la demiterea sefului politiei…acum „trabantul” ii convine de minune si nu mai vrea performanta !!…nene Tudose, una zici si alta fumezi la doar o zi distanta dupa versurile de la partid…

 6. Nu m-ar mira ca acest sef de politist pedofil sa ajunga seful politiei romane nascut si nu facut subofiter si apoi mare ofiter si mai avea un pas sa ajunga chestor. A scapat la mustata gradul de chestor fiindca a plecat basecu. Huuo!

 7. Din nou , Tudose zis Terente se dovedește a fi grobian față de ministrul Carmen Dan . Problemele grave din Poliția Română trenează de ani și ani și nu-i poți cere acum ministrului să facă curățenie generală când există încrengături dubioase la toate nivelele .

 8. cind se da drumul dosarului penl pe cafre coarna il are??? hai cu el mai repede ca ne umple asta cu „respect” de militian ratat!

 9. Ce gargară desgustătoate bolborosec liderii sindicali și Parchetul. După logica dar și mai grav convingerile liderilor sindicali polițiști, fiindcă nu au fost atentate rătăciții în poliție pedofili pot să nenorocească “în formă continuată” copiii cetățenilor români. Și celor ce trebuie să trebuiau să prevină din interior să nu se perpetueze asemenea grozăvii trebuie să le crească anual salarul și sporurile cu cel puțin 25 %, să se pensioneze la 45 de ani cu o pensie de minim 10 pensii medii de România. Nu știu dacă despre un profesor cu olimpici mondiali ar fi avut aceeași motivație într-un caz similar! Parchetul cu domnul Augustin la vârf, cel vocal de obicei și “mut ca o lebădă” în cazul de față, să tot completeze din 2009 probatoriul până când copilele abuzate ajung la menopauză. Ce ar fi dacă ca înainte de 1989 pentru cazurile nerezolvate ar fi penalizați la salar și poliția și procuratura pe toată scara ietarhică? De atunci a rămas practica, descrisă în finalul articolului, că dacă prindeau pe unul îi puneau în spate toate cazurile nerezolvate și-și recuperau reținerile.

 10. La MAI au fost in ultimii 10 ani Ministri unul si-unul: semianalfabetul Traian Iglas de la PDL, apoi Gabriel Oprea, semianalfabet de la UNPR si acum semianalfabeta Carmen Dan de la PSD!
  Pai, de la astfel de incompetenti care fug de microfoanele jurnalsitilor asteptam REFORMAREA si MODERNIZAREA Politiei Romane?!
  Cand in fruntea MAI e o persoana care NU e RECUNOSCUTA ca SEF de catre cei din SUBORDINE ce sanse sunt ca acea persoana sa performeze?!
  Acum vedem ca Dna Carmen Dan „ministru foarte bun”(!!!!!!!!) cum o lauda Dragnea, s-a inconjurat de consilieri din Teleorman, catastrofe ca si ea!
  Rezultatul: „buboiul” de la MAI!
  CLa MAI colcaie incompetenta de la cap la coada, nu stiu cati ocupa posturile de conducere pe MERIT!
  MERITOCRATIA in guvernarea PSD a disparut odata cu Adrian Nastase!
  I-a luat locul clientelismul de la Teleorman!

 11. Doar in asemenea momente apar adevaruri ascunse, cine sunt *cei numiti in functii importante in institutiile statului Roman, DAR cine oare sunt *papusarii care i-ai promovat si mai ales DE CE ?. Despre Carmen Dan – ministreasa internelor !!!, am facut un comentariu la momentul microfonului spunand clar ca *este o smecherie a ministrei de interne pentru manevre politice* care sa abata lucrurile de la *adevaruri murdare* ascunde sau *palmate* fara ici o legatura si ca, orice *prost poate descoperii manevra flasului microfon. Restul si urmarile *pedofilului politist*, vor urma *plati, polite si razbunari politice mai ales impotriva celor care *NU AU FOST DE ACROD CU MANEVRELE MURDARE ALE CLASEI POLITICE*. Sa nu ne amagim, aceleasi manevre le-ar fi facut si opoztia daca ar fi fost la putere si ar fi cazut intro asemenea situatie, sa nu ne amagim ca *opozitia ar fi procerdat altfel*, cred ca am fost inselati destul in ultimii 28 de ani incat sa credem ca *politicienii in general si in totalitate sunt altfel decat cei de la putere acum*.

  • Socrate, locul tau e in grecia antica, cu toate ca si atunci filosofii gaseau raspunsuri, nu se limitau la intrebari retorice de genul: cine sunt papusarii?, acestia fiind stiuti si de soimii patriei mioritice. Te-am „fixat la(in) zid”
   ca pe un microfon, la momentul „microfonului” cand ai batut campii, ca si acum. Fa-te mai bine lacatus mecanic, caci
   analize nu esti capabil sa construiesti. Dar mai ales rezuma-te la celelalte pseudonime, de rezerva, Socrate fiind un
   gigant in fata caruia esti un PIGMEU amarat!!! Mizeria ta e in schimb gigantica, caci ministrul Dan e in functie de
   cateva luni, iar editat opereaza nestingherit de decenii si a avut dosar penal INCHIS exact in 2016 sub Ciocolos,
   alogenul tau drag, dar mult mai putin decat tie drag alogenul din Deal.

 12. politia romana este un model de organizare pentru toate mafiile din lume. Nicaieri nu functioneaza omerta mai bine ca in MAI…

  • dovada ca doar „unii” au dreptul prin legea 295/2004 sa-si cumpere o arma, sa fie pasionati de tir sau vanatoare. De ce un cetatean roman oarecare fara cazier, cu test psihologic in regula sa nu poata sa-si cumpere si el o arma adevarata ? ca in sua sau alte tari europene doar si noi santem „europeni” egali cu ei in drepturi, nu ?

 13. Cand pooliticienii vor sa fie pe un lucru, numesc acolo o … *sluga* care sa le serveasca interesele, restul ikl stiti toti.

  • santem in 2018, dreptatea se face in timp util, atat pentru victima cat si pentru faptas. 9 ani in cercetari este dovada ca se merge pe expirarea unor termene, tipul putea fi judecat, condamnat si poate nu mai recidiva…dar se stie ca multi recidiveaza…si asta nu pare a fi o problema nici in cazul unor infractiuni asupra unor copii.
   Siguranta cetateanului, drepturile victimelor, procese rapide, siguranta executarii pedepselor…asta este sloganul oficial al unor institutii din alte tari din vest cu care institutiile noastre chipurile colaboreaza.

 14. tot codul penal si de procedura penala, regimul de executie a pedepselor e in favoarea infractorilor minori si majori, inclusiv al pedofililor – cititi toate articolele de c.p. referitoare la fapte de natura sx, nici un ong al feministelor sau care salveaza copii nu „rezista” impotriva unor texte de lege atat de dragastoase cu agresorul – victima este mereu pe locul doi daca nu chiar vinovata. Politistul in cauza e un tap ispasitor…numai el este problema ? De ce politia romana nu controleaza teritoriul cum fac alte politii in tarile lor ? legitimari, controale pe strada, in gari, autogari, aeropoarte, cartiere, baruri, bordeluri, strazi, autostrazi, filtre oriunde vrea politistul nu unde ai spune seful, colegul mai vechi. De ce politia rutiera merge doar pe amenzi la legea circulatiei ? Daca un sofer se arata nervos, in occident esti luat la purificat, cautat in buzunare, in masina, in chiloti si nimeni nu comenteaza, pentru ca al doilea politist sta cu arma indreptata spre tine. Ia sa se dea libertatea profesionala politistului pe strada si atunci mai vorbim -dar nici ei nu vor aceasta libertate, dovada ca protestele lor sant mereu pe salarii si nu pe „dreptul de a aplica legile existente sau dreptul de a folosi arma atunci cand cineva nu se opreste la semnalul politistului sau se manifesta suspect” – cum se face in statele „cu democratie consolidata”. Orice politist pe strada sa poata actiona in orice situatie de incalcare a oricarui articol de cod penal, patrulare pe jos in teritorii lasate intentionat in afara legilor, actiune din oficiu pe strada, nu doar la sesizari cum s-au obisnuit sa plimbe lumea, contrastul microcriminalitatii din care creste marea criminalitate; Camerele de luat vederi sant inutile – occidentul a fost zapacit de atentate cu milioanele de camere de luat vederi…realitatea e alta, romanii trebuiesc tinuti cu capul jos

 15. Si daca politistul n-a comis nici un abuz sexual? mai ales ca parintilor copiilor li s-au dat bani sa apara la TV, adica asa-zisele lor „marturii” din start sunt falsificate, manipulate, mincinoase? la asta nu v-ati gândit ? Nu exista nici un flagrant delict. Nici o dovada. Politistul numai „pedofil” nu-i, asa cum vor unii ziaristi si oameni politici „corecti politic”. De unde „fapte” „de-a lungul timpului”, va credeti în cazul Weinstein, unde, si-acolo, unii se gasesc sa „depuna marturie”, pentru „glorie” si bani, dupa sute de ani? Va bateti joc de prezumtia de nevinovatie si de onoarea unui om. Când, de pilda, nimanui nu i-a sarit în ochi Bill Clinton, fatzis, în fata tuturor ziaristilor complici, cu madam Lewinski. Mai si terminati.

  • Madam Rollason, ai decazut rau de tot in betia ta ideologica marxista. Esti de o mizerie pe care o intuiam, dar pana
   acum ti-ai dezvaluit-o cu…pipeta! Sa-ti crape obrazul elefantin de rusine!!! Parintii au aparut la TV pentru a afla
   toata tara de la sursa monstruozitatile comise de un pedofil in uniforma, cunoscut si acoperit de sefii directi. Insul
   a si recunoscut la arestare ca a luat in brate o fetita de 5 ani si tu, fiinta josnica, il disculpi cu nerusinare. Iti
   sugerez colateral sa inveti gramatica limbii romane: se scrie niciun, nicio, nu nici un, nici o. Despre camaradul tau
   Clinton e pacat sa vorbesti, mai ales ca minti cu nerusinare, individul fiind trecut prin furcile caudine, dar stilul
   bolsevic nesimtit l-a impiedicat sa-si dea demisia. Ti-am mai spus sa nu-ti ataci camarazii care lupta printre dusmani
   ca ilegali…

  • La voi ” celticii ” se practica si in familie. Stii tu ce stii!

 16. Lasa ca buboiul nu se sparge! Tudose s-a repezit sa puna plasture. Nu conteaza ca si-a faultat ministrul, dar nu si-a permis sa deranjeze omul Sistemului. Cancerul din politie si justitie nu se poate vindeca decat prin schimbari radicale. Trebuie inlocuita generatia ” educata ” de Tata Nitu si promulgate legile justitiei.

 17. Tocmai vechimea problemei este uitata. Numai literar ne mai amintim si ca Iliescu, Roman, Brucan, Militaru, Magureanu si ceilalti emanati au iertat de Revelion dupa Revolutie pe militieni pentru ciomagirea Poporului, ceea ce a permis ca sistemul de complicităti si incompetente bolsevice sa consolideze.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.