Bugetarii nemulțumiți de salarii, amenințați cu restructurări

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul adoptă în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă care prevede că anumite categorii de bugetari vor beneficia de creşteri salariale de 10%, dar şi decontări pentru ochelarii de vedere.

Premierul a precizat că ordonanţa urmăreşte rezolvarea unor „inechităţi” în rândul personalului bugetar. Astfel, va fi aprobată o majorare salarială de 10% în două tranşe, în iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală. Este vorba în special despre angajaţii din domeniul culturii, cei de la Registrul Comerţului, de la agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile localităţilor cu mai puţin de 20.000 de locuitori.

„Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor şi este corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an. Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajaţi care protestează, susţinând că muncesc prea mult pentru o mie şi ceva de euro pe lună. Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament şi în alte zone ale administraţiei atât centrale, cât şi locale, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Şi ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

Ciolacu a menţionat că angajatorii vor putea oferi salariaţilor facilitatea decontării ochelarilor, în limita a 500 de lei. El a mai precizat că suma a fost plafonată, după ce unii funcţionari publici „s-au gândit că îşi pot deconta ochelari care costă mii de lei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Teroare prin intimidare din șantaj, la asta se pricep politicienii romani foarte bine! Inca o șarjă de îmbolnăviți de către guvernul actual PSD+PNL! La umanitate și umanizare, canci, au fugit de la aceste două lecții predate în școală.

  2. Ciolacule, orice întârziere a tăierii numărului de tăietori de frunze la câini de la buget te va trage in teapa! Ori tai ori pleci,(editat) unsa cu toate alifiile! Nu vei scăpa in groapa cu lei! Ești cota parte cu toți patronii liberali miliardari in euro! Propun sa te întorci la taraba cu covrigi de Buzău!

  3. Cică gheneralul Ciuca a scris cartea „un impostor in slujba țării”! Onoarea mea,onoarea mea! Succesuri Johannis!

  4. Sute de mii de pleșcari n-ar putea justifica nici juma din salariu.Să mai punem și faptul că nu produc decât pagube, nervi și timp pierdut și încheiem „frumos” tabloul.

  5. Dar dacă to vor să arunce bani pe bugetari, ar putea începe cu muncitorii de la spații verzi, conducătorii de autobuze, troleibuze și vatmanii de la transportul în comun, angajații productivi direct din CET-uri, serviciile tehnice din școli, spitale cum sunt meseriașii de acolo samd, oameni uitați pe la toate marile frecangii lor.Asa cum era și prin vest înainte de marea tâmpire din 2010.Nu de alta dar un calculator înlocuieste cu succes un minister întreg dar nu e în stare sămonteze o chiuvetă iar meseriașii sunt tot mai rari.

  6. Amenințați ca vor trebui sa dea concurs. Bugetarii cu greu poți sa-i dai afara.

  7. Marcele nu ameninta oamenii! Cauta solutii, ca patesti ca Fico. Si se pare ca romanii sunt mai buni tintasi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.