Burduja vrea să pună presiune pe furnizori să reducă prețul la energie

Ministerul Energiei dorește să pună presiune pe furnizori pentru a reduce și mai mult prețurile la energie, potrivit declarațiilor lui Sebastian Burduja la conferința Energy Forum, organizată de DC News. Aceasta vine în contextul unei pregătiri pentru optimizarea schemei de plafonare-compensare, care ar putea duce la o scădere suplimentară a prețurilor în facturi. Burduja a subliniat că, în ciuda acestei presiuni, plafoanele pentru consumatori finali nu vor crește, ci dimpotrivă, vor fi menținute. Scopul este de a stimula furnizorii să reducă prețurile atât la electricitate, cât și la gaze naturale, prin ajustarea plafonului la care producătorii vând energia.

Într-o altă perspectivă, Dana Dărăban, directorul executiv al Asociației Companiilor de Utilități (ACUE), a evidențiat problema prețului ridicat la care producătorii comercializează energia. Ea a subliniat necesitatea ca ministerul să exercite presiuni asupra producătorilor, nu asupra furnizorilor, evidențiind că aceștia din urmă operează cu marje de furnizare reglementată. Dărăban a menționat că scăderea de preț este deja reflectată în ofertele de furnizare sub plafonul maxim.

În ceea ce privește electricitatea, plafonul pentru consumatorii casnici a fost stabilit la 0,68 lei pe kWh pentru consumul sub 100 kWh, 0,8 lei pe kWh pentru 100-255 kWh și 1,3 lei pe kWh pentru consumuri de peste 300 de kWh. Pentru gaze, plafonul este de 0,31 lei pe kWh.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Burduja se viseaza pe cai mari. Dar nu duce de darlogi decat o martoaga.

 2. Nu merge. Baietii destepti din energie sunt nuci prea tari ptr guvernantii nostri slabi.
  Astea-s declaratii pre-electorale, ptr aburit electoratul……[Rumburak]

 3. Atata timp cat actionarii acestor companii sunt parlamentari, ministri, politicieni, instelati, interesul celor enumerati este sa aiba cat mai mult porfit, sa ia 7 piei de pe cetatenii Romaniei. Cum sa scada preturile de pe cocoasa romanilor? Cum netrebnicii de mai sus sa-si scada profiturile? Tara blestemata.

 4. s-a privatizat energia…uraaaa…dar nici una din firme n-a construit nimic…in afara de sistemul de facturare…elecronica..
  nu tu retele noi, nu tu cabluir noi, nu ti hidr, atomo, carbuno…centrale…nimic…doar golani liberali la furat
  si inchipuitzi pe deasupra vor bani multzi pe servicii ce le aveam de fapt…ei neinvestind nimic…
  GOLANIE ROMANEASCA LIBERALA

 5. Burduja ar trebui să înfunde puşcăria. Şi tatăl lui lafel, pentru escrocheria Bancorex. Deocamdată doar slugărnicia față de Licurici îl recomandă, fiindcă vrea să arunce peste 10 mld pe „microcentralele nucleare” pe care nici americanii nu le vor de bune ce sunt, dar s-a găsit escrocul Sebastian să le ia în numele României!

 6. Exercițiu de imagine! După ce i-a îmbrățișat avizandu-le legislația cu dedicație, acum încearcă să scuipe venin, dar tot spre el se întoarce! Au lege clară avizată de toți capii Romaniei și nu mai pot schimba nimic pentru că, acele legi au un termen de aplicare semnat de părți și obligatoriu trebuiesc respectate înțelegerile! E campanie electorală și trebuie să se agațe de ceva!

 7. CATI sunt in TOTAL PARAZITII imPuturositi de 34 de Ani IN Carcile NOASTRE?
  100 000?
  200 000?
  La care daca adaugam SI Putorile DERIVATE, Membrackies din Familie la CATE Putori GRELEsiMultConsumatoare de RESURSE.
  Pana la URMA Consumatoare, DEVORATOARE de Vietile Celorlalti ROMANI.
  Deci CATI?
  Ca vreau sa fac OareCE Calcule de Incercare, in Juruu’ lu’ aproximativ.
  De Pilda, daca ADMIT o Medie de CONSUM Ilegal, hotesc de Resurse (VIETI Umane) de 100 000 Euro pe An de Familie de PUTORI Hoate se ajunge deja la
  10 MILIARDE de Euro …
  Sau, adica se pot face Aproximatii Succesive pana se ajunge destul de aproape de Datoria NOASTRA, a Romanilor,
  fata de Stapanii PUTORILOR Criminale CONSUMATOARE de Resurse SI VIETI de ROMANI,
  PUSE si MENTINUTE peste NOI, Romanii cu Pumnuu’ de Neam PROST din ArgumentA stramba.

  La CAZuu’ de la „O ADICA” Putorile CRIMINALE se „uschesc” la Bancile de AFARA sa suga Osanza CE au furat-o,
  IN PLUS fata de CE au CONSUMAT AICI deja!
  NOI o sa ramaenem Sclavii LIFTELOR Castigatoare …
  Tinuti la Respect IN Tara NOASTRA prin alte LIFTE, Invadatoare pe Stil NOU, la Comanda LIFELOR BOSS’ …
  Special ALESE din Zone in care SALBATICIA Individuala este Arma de SupraVietuire.
  Vatafii, Arnautii, PAZNICII …

 8. Care plafon de 0,31 lei pe kWh? Din ce basme? Mi-a venit factura la prețul de 0,57558, adică 649,25 lei. Triplu prețul la aceeași cantitate din anii 2020, 2021, 2022, 2023. Hoție la drumul mare marca pnl+usr+udmr+minorități, autorii furtului (liberalizării). Românii plătesc cel mai scump gaz dintre toți europenii!

 9. burduja…junior e scolit la Harvard, Stantford pe banii vostrii prostilor…
  hotzia la nivel mare…ca si pentru prietenii lui tacsu…tot hotzi sint
  cind faci scoala pe bani de furat…tot hotz te numesti ca si tac-su
  BANCOREX…stateau oamenii pe garduri sa isi ridice banii…in anii 96-97 din cite imi amintesc…
  si Burduja planuia pe bani furatzi sa is trimita odreasla la Hardward…asta da tupeu de hotz…securist probabil

 10. bai papagalule penelist, cu scoli cumparate la facaturi de doi bani, scosi mafiotii din tara ,nationalizat gazul si electricitatea,construit hidrocentrale si grupurile 3,4,5 de la CVoda.Astea vor scoate Romania din kkt.Nucu mori de vant si ogoare pline de geamuri pe care se pisha cainii.Nu faceti asa ceva ptr ca sunteti bagati in schema acestor mafioti si va intra bani nemunciti in buzunar.Ptr asta ati privatizat gazul,energia si toate cele.Sa puteti fura in gasca munca comunistilor.Se va ocupa AUR de voi,ne rugam la al de SUS, ptr asta ii inventati fel de fel. Cu voi la Poarta Alba , un nou canal Dunare Siret si la stuf in delta.Cine a rupt buzunarul la romani,Virgil al vostru, drept rasplata il puneti in scaun la UE.Din 72 si pana acum am fost prin toate obiectivele energetice ale tarii.Nu te-am intilnit nici pe tine si nici pe virgil al tau.Ati mirosit ca la gaz si energie e vaca de muls.Daca va duc intr-o centrala subterana va rataciti, la o turbina sau un generator va uitati ca vitelul la poarta noua. Daca va scutura cineva bine nici praful nu cade de pe voi. LICHELE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.