CANALUL SUEZ, vineri seara, ora 22:00, pe B1 TV

B1Tv prezintă vineri seară documentarul Canalul Suez, un film de excepție care prezintă rolul major pe care l-a avut acesta în comerțul maritim global din ultimele două secole. Realizarea sa a dus la o schimbare a comerțului dintre Europa și Asia, dar a fost și în mijlocul unor mari tensiuni politice și militare. Realizatorii documentarului au urcat și la bordul unei nave de transportat containere de mari dimensiuni, în timpul trecerii acesteia prin Canalul Suez.

Documentarul este difuzat în contextul în care Canalul Suez a fost blocat timp de aproape o săptămână de nava Ever Given, eveniment care a dus la pierderi de miliarde de euro și la perturbarea comerțului maritim global. Aproximativ 400 de vase au așteptat deblocarea Canalului Suez, inclusiv nave care transportau zeci de mii de animale vii din România.

Criza Canalului Suez din 1956 este un capitol important al secolului al XX-lea, conflictul dintre Egipt pe de-o parte și Marea Britanie, Franța și Israel de partea cealaltă, fiind un moment de cotitură în politica din regiune.
Documentarul pune accentul pe istoria acestui canal, modul în care a fost construit, dar și provocările cu care s-au confruntat inginerii care au realizat canalul, atât în secolul al XIX-lea, cât și în secolul trecut. De asemenea, modernizarea și extinderea Canalului Suez în ultimii șapte ani este un element prezentat în acest film.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. A fost sau nu teblocat? La TV se vorbea de nave cu berbecuti/oi care stationau de zile. Marfurile ca marfurile, dar…acele fiinte…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.