Când Dragnea apare, realizarea „fără precedent” răsare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, duminică, pe Facebook, în mesajul de Anul Nou, că, dacă este dat la o parte ”zgomotul politic”, 2017 este „un an cu realizări fără precedent”. Potrivit lui Dragnea, măsurile din programul de guvernare au dus la creșterea veniturilor populației și „întreaga societate a fost parte” la schimbările legislative privind justiția.

”2017 a fost mai puțin liniștit decât am sperat. Dar, dacă dăm la o parte zgomotul politic, vedem un an cu realizări fără precedent. România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Măsurile din programul de guvernare au dus la creșterea veniturilor populației. Parlamentul a reușit să dezbată și să îndrepte o parte importantă a legilor Justiției. Întreaga societate a fost parte a acestui proces. Dincolo de lupta politică și de excesele ei, rămân faptele. România a făcut pași înainte și vă asigur că în 2018 va grăbi pasul. În 2017 românii au trăit mai bine ca în 2016, iar în 2018 vor trăi mai bine ca în 2017. Asta este grija și obligația guvernării noastre. Vreau să sărbătorim Centenarul Marii #Uniri prin #bunăstare, #unitate și #dreptate. Vă doresc tuturor un An Nou fericit, cu multă sănătate și împliniri! La mulți ani”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

În tabăra cealaltă, președintele Klaus Iohannis afirmă că 2017 a fost „un an al încercărilor”.

„2017 a fost un an al încercărilor, în care societatea românească şi-a demonstrat pe deplin maturitatea şi ataşamentul faţă de valorile democraţiei. Viitorul ne va pune în faţa unor noi provocări, iar lecţiile trecutului ne dau încrederea că împreună, uniţi şi solidari, avem puterea de a construi o Românie mai bună pentru noi şi genraţiile viitoare”, spune preşedintele în mesajul său de Anul Nou.

Mesaj transmis cu prilejul Anului Nou

Vă urez tuturor un An Nou fericit! La mulți ani!

Publicată de Klaus Iohannis pe Sâmbătă, 30 decembrie 2017

Premierul Mihai Tudose spune că indiferent de raportările personale ale fiecărui român, România trebuie să însemne mai mult decât <tu> sau <eu>, decât <ei> sau <voi>, iar fiecare român să aibă puterea de a transforma fiecare reușită individuală într-una de grup.

”Dragi români, atunci când ne gândim la țara noastră, fiecare dintre noi are reprezentări diferite. Dar indiferent de raportările personale, cred că România trebuie să însemne mai mult decât <tu> sau <eu>, decât <ei> sau <voi>. Mai presus de orice, România este despre <noi> și despre românii care nu încetează nicio clipă să creadă în această țară. Mi-aș dori ca în anul 2018, anul Centenarului Marii Uniri, să avem puterea de a transforma fiecare reușită individuală într-una de grup, așa cum au fãcut înaintașii noștri. Numai împreună, uniţi și solidari, putem ţine vie conștiinţa românească și putem duce România 100 de ani mai departe”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

El le-a urat ”La mulți ani!” românilor.

”La mulți ani, România ! La mulţi ani, Generaţie Centenar!”, a adăugat premierul.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a chemat, pe Facebook, pe români, să „colaboreze pentru o Românie unită în jurul unui ideal comun”.

„La trecerea în Noul An doresc tuturor românilor gândurile mele cele mai bune. Fie ca noul an 2018 să fie unul al solidarităţii între români, în care România va prospera! Vă urez un an nou cu bine şi vă chem pe toţi să colaborăm pentru o Românie unită în jurul unui ideal comun, al unui proiect comun. La mulți ani!”, a scris preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a afirmat că îşi doreşte ca 2018 să fie anul în care cetăţenii îşi vor regăsi „mândria de a fi români”.

„1918 a fost anul în care ne-am câştigat locul între marile state ale Europei, anul în care am devenit cu adevărat respectaţi în Europa. Astăzi, la aproape 100 de ani de la cele mai mari succese ale naţiunii române, lupta noastră pentru afirmare este la fel de actuală. Îmi doresc ca anul 2018 să fie anul în care regăsim mândria de a fi români, îndrăzneala de a aspira la proiecte măreţe şi puterea de a le îndeplini.
La mulţi ani tuturor! Să aveţi un an bun, să fiţi mândri şi respectaţi!”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8577 Articole
Author

9 Comentarii

  1. …desigur ! „e plin” de „realizări ”!…până și la Gherla au văruit „garsonierele” ! …la cât de „mulți ani” !

    • Cititi cat mai puteti mesajul. La anul ne va scrie din Copacabana. Mazare s-a dus doar sa pregateasca terenul.

  2. Casa Regala si Custodareasa cand se exprima? Asteptam Mesajul Tronului cu sufletul la gura ,refuz sa schiez pana atunci…

  3. Și cum partea a doua a urări nu îl neliniștește rămâne preocuparea de a construi ceva bun pentru ei. Manipulare cum că instituțiile de forță ce-i sunt subordonate și care pun bețe în roate și trag frâna la căruță guvernării, alături de cei care în strânsă legătură cu primii fac scandal în stradă spre diminuarea încrederii și instalarea unei stări de incertitudine ducând la scăderea productivității, înseamnă maturitate și atșament la valorile democrației, este nedemnă de demnitatea ce o reprezintă ca Președinte al României.

  4. In Decembrie ’89 la ultimul discurs de la balcon, inainte sa fie fluierat, Ceausescu le spunea Romanilor care traiau cea mai neagra perioada a vietii lorl in FRIG si FOAMETE:

    „Dragi tovarăşi, cel mai bun răspuns pe care trebuie să-l dăm este unitatea tuturor oamenilor muncii, a întregii naţiuni, acţiunea fermă de a realiza programele de dezvoltare socială a patriei şi de ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului. De noi depinde ca România să rămână încontinuu o ţară liberă, independentă, constructoare a socialismului. Şi doresc să declar şi aici că vom face totul pentru a apăra integritatea şi suveranitatea României, libertatea şi viaţa poporului nostru, bunăstarea întregii naţiuni!
    Să acţionăm cu întreaga răspundere şi să demonstrăm forţa şi capacitatea oamenilor muncii din Capitală, a întregii naţiuni, pentru dezvoltarea patriei noastre, pentru bunăstarea şi independenţa naţiunii! Vă doresc succese în întreaga activitate! Unitate şi acţiune fermă împotriva tuturor acelora care vor să distrugă independenţa şi socialismul în România! Aceasta este obligaţia noastră, a tuturor!”

    La fel suna si vorbele penalului Dragnea!
    Absolut la fel.. din pacate si atunci au existat Romani privilegiati care au aplaudat… ca si acum…

  5. cum, nimic dela tariceanu? sa nu ziceti ca-i in stare sa taca!

  6. doua intrebari: 1)cu cat a crescut datoria externa 2)cine a scris postarea lui mihai ???

  7. Florin Talpeş, CEO Bitdefender.

    V-aţi gândit ca, în urma acestor modificări legislative şi fiscale, să vă mutaţi afacerea în străinătate?
    Talpes: Dacă se continuă în ritmul ăsta, cred că va fi din ce în ce mai multă lume care-şi va pune această întrebare serios.
    Să nu uităm că România, din punct de vedere al investitorilor străini, e o ţară de frontieră.
    N-a ajuns nici măcar ţară emergentă.
    Deci, atunci când ne uităm la accesul României şi al întreprinderilor din România la investiţii, vedem că e unul foarte limitat.
    Sunt ţări care au luat-o de la zero tot în ’90, ca noi, dar care au ajuns la un alt stadiu.
    Mă gândesc doar la faptul că bursa din Varşovia e considerată una dintre cele mai mari 25 de burse ale lumii.
    Cea din Bucureşti e încă considerată o bursă care se află la început.

    Care credeţi că e principala cauză a investiţiilor limitate în România?
    TALPES: Calitatea mediului economic este esenţială. Iar accesul la investiţii e dependent de calitatea mediului.
    Ce însemană asta? Păi, calitatea guvernării.
    E ea predictibilă?
    Discută cu mediul economic când ia măsuri?
    Înţelege bine care sunt efectele? Situaţia actuală are asupra noastră efecte majore.
    Dacă o întreprindere românească vrea să atragă o investiţie, asigur pe toată lumea că, în mod cert, investiţia aceea va costa mai mult decât dacă mediul economic, guvernarea, cadrul anticorupţie etc,ar fi mai favorabil.

    Previziuni pentru România în 2018?
    TALPES: Temerea pe care o avem e că, în momentul ăsta, se pot pune bazele unor situaţii critice pentru România. Efectele poate nu se văd imediat.
    Dar se vor cumula. Ne vor exploda în faţă în momentul în care lucrurile nu vor mai fi atât de roz la nivelul economiei mondiale.
    Când lucrurile nu vor mai merge atât de bine, n-o să mai găsim instrumente cu care să ne protejăm.
    Atunci va fi un şoc mare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.