Când se dă totuși cu VAR?

VAR-ul (sistemul de ajutor video) va fi introdus și în Liga 1 din sezonul următor „dacă nu va fi absolut nicio problemă”, spune Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF). Toate meciurile ar urma să beneficieze de el.

„Primele meciuri care pot beneficia, dacă nu va fi absolut nicio problemă, vor fi din noul sezon competiţional, 2020-2021. Nu vom agrea să avem doar anumite meciuri , care să fie selectate pentru a beneficia de sistemul VAR. Dacă se va implementa, toate meciurile trebuie să beneficieze de acest sistem”, a precizat Burleanu.

Costurile sunt destul de mari. Doar pentru pregătirea arbitrilor se preconizează cheltuieli de peste 50.000 de euro. „Odată ce ne-am asumat acest proces, ne vom asigura şi de implementarea lui. Adică în niciun caz nu suntem dispuşi să investim, şi o vom face, în tot ceea ce înseamnă pregătirea arbitrilor şi în vară și să avem surpriza că LPF nu are resursele financiare. Estimăm cheltuielile undeva la 50.000-60.000 de euro pentru pregătirea arbitrilor”, a adăugat președintele FRF, care dă asigurări că entitatea pe care o conduce va suporta cheltuielile dacă Liga Profesionistă de Fotbal nu are bugetul necesar.

„Sunt trei părţi implicate în acest protocol, FRF, AIFAB şi FIFA. LPF nu există în acest protocol. Singurul rol al LPF-ul în această componentă este să se asigure că în vara anului următor, ba chiar mai devreme, se implementează pentru că undeva în primăvară va trebui să cumpărăm noua tehnologie, să aibă banii. Dacă LPF nu va avea resursele financiare, vă asigur că VAR nu se va implementa în orice condiţii”, a afirmat Burleanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.