FRF înfiinţează 6 regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a analizat şi dezbătut, în şedinţa sa de vineri, propunerea Administraţiei FRF de a crea 6 regiuni fotbalistice pentru intervenţii specifice la nivelul fiecărei zone în parte.

Cele 6 regiuni ar urma să fie stabilite în funcţie de criteriul economic, social, demografic, geografic şi operaţional din punct de vedere fotbalistic, principalul obiectiv al FRF fiind de a contribui la reducerea inegalităţilor regionale şi prevenirea apariţiei unor dezechilibre prin intervenţii în 6 direcţii de acţiune: performanţa sportivă, competiţii, educaţie, fotbal amator, finanţare şi infrastructură, precizează FRF pe site-ul oficial.

„Dezvoltarea dinamică a fotbalului românesc la nivel regional va avea un efect transformator care va contribui la creşterea competitivităţii cluburilor şi la consolidarea capacităţii de identificare, formare şi integrare a noi talente spre fotbalul de înaltă performanţă.

Ne propunem să demarăm un proces de inovare şi învăţare implementat în funcţie de specificităţile regionale. Această iniţiativă este una complementară tuturor celorlalte proiecte implementate până acum şi suntem încrezători că împreună cu toate părţile interesate vom contribui la o schimbare semnificativă a fotbalului la nivel naţional. De data aceasta adăugând şi o perspectivă regională”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Factorul cheie în jurul căruia este construit acest proiect este jucătorul de fotbal, scopul fiind identificarea, monitorizarea şi formarea tinerilor jucători pentru înalta performanţă.

Cele 6 regiuni fotbalistice vor fi guvernate de un consiliu regional compus din reprezentanţi FRF, preşedinţi de AJF, cărora li se vor alătura câte un reprezentant pe sport al fiecărui Consiliu Judeţean, precum şi ai consiliilor locale din municipiile reşedinţă de judeţ plus un membru din partea tinerilor selectat în urma programului Youth Council Regional.

O primă măsură va fi luată pentru dezvoltarea unor programe de selecţie şi pregătire pentru juniorii de U14 şi U13 cu scopul de a reduce riscul de abandon în rândul jucătorilor cu potenţial de a rămâne în circuitul de performanţă, propunând un program de pregătire adecvată, inclusiv antrenamente specifice şi pregătire fizică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. 6 regiuni?
    -poate intr-o regiune au platfus,
    in alta or fi prea shpagari si vand meciurile,
    aia de la Mizil dau autogoale pe Bernabeu ca Bănel
    in Delta sint mai multi ca Patzaichin,nu le au cu folbalu….

  2. Finantati-va singuri, ce tot vreti bani de la bugetul statului, de la consiliile judetene.Consumati banii pentru scoli, pentru spitalele judetene, pentru transportul copiilor. Lasati-ne cu manelistii vostri betivi, drogati care se cred sportivi, cu banii tocati de la bugetul statului pentru ca fotbalistii manelisti sa ii arunce la toate damele de consumatie, la toti interlopii. Siktir

  3. Hmmm, vor fi două entități care se bat pe tineret: armata și fotbalul. Oare cine câștiga 😂😂😂?

  4. Mda,. Ai fotbal, ca și folclor dar incepînd din 1920 incoace.. Acum la folclor ai manele, la fotbal ai ceea ce ai,.oieri și africani.. Cum crezi că poți face rînduială ??

  5. La Romania e cu reorganizari, reforme si regiuni. Plus sedinte, propuneri, idei si comunicare. Mai putin cu munca directa si rezultate.

  6. E o idee care prefigurează subtil și regionalizarea întregii Românii !
    Care de frică să nu ne fure ungurii Ardealul( una dintre regiunile viitoare) întârzie a se face, astfel că avem birocrație cât Germania și Franța la un loc : Ca să nu mai vorbim de baronii locali, care mai toți sunt niște penali !
    Erau și înainte Școli regionale de pregătire a fotbaliștilor de la juniori în sus, ba în unele orașe erau și echipe de pitici, unde antrenori speciali pregăteau puștii , din care cei mai talentați ajungeau în echipele de juniori și tot așa, la tineret , până la seniori și ajungeau apoi în loturile naționale acum rebotezate cu U în față !
    Dă Doamne să țină, că m-am săturat să văd negru în fața ochilor !

  7. @Radu Humor
    -bineinteles ca asta e planificarea putorilor,
    totul a inceput acum 35 de ani cu „privatizarea”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.