Când va fi învestit Dodon în funcția de președinte

Ceremonia de învestire a președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ședințe solemne comune a Parlamentului și Curții Constituționale va avea loc la 23 decembrie la Palatul Republicii, conform unui anunț al legislativului moldovean, postat miercuri seara pe pagina sa de Facebook, relatează Radio Chișinău și portalul INP, potrivit Agerpres.

Decizia privind învestirea noului președinte a fost luată miercuri de Biroul permanent al legislativului. Ceremonia se va transmite în direct de către canalele publice de televiziune, radio și alte mijloace electronice de informare în masă.

Învestirea — care constă în ședința solemnă comună a Parlamentului și a Curții Constituționale — este programată pentru ora locală 13:00 și va fi deschisă de președintele legislativului. Președintele ales va depune jurământul constituțional și va susține un discurs.

Ceremonia va continua cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului. În etapa finală a ceremoniei de învestitură, puterea va fi transmisă de președintele în exercițiu (Nicolae Timofti) către președintele ales (Igor Dodon), la reședința oficială.

Radio Chișinău amintește că rezultatele scrutinului prezidențial au fost validate la 13 decembrie de Curtea Constituțională. Curtea a respins cererea Maiei Sandu de invalidare a scrutinului prezidențial și a confirmat alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Prorusul Dodon a câștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, care a acumulat 48% dintre sufragii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.