Capitala, cea mai mare rată de infectare din ţară

În 17 județe rata de infectare la mia de locuitori a depășit 1,5 în ultimele 14 zile, a anunțat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În șase județe, între care și în București, rata de infectare este de peste 2 la mie.

Potrivit GCS, cea mai mare rată de infectare în 14 zile este în București: 2,81 la mie. Capitala este urmată de județul Alba, cu 2,56 la mie, Vâlcea – 2,50, Cluj – 2,24, Bacău – 2,13, Sălaj – 2,07.

În alte 11 județe, rata de infectare este sub 2 la mie. Este vorba de Arad – 1,66, Brașov – 1,69, Harghita – 1,92, Iași – 1,76, Ilfov – 1,54, Mureș – 1,60, Neamț – 1,57, Prahova – 1,61, Teleorman – 1,91, Timiș – 1,76, Vaslui – 1,63.

Restul județelor au rate mici de infectare, sub 1,5 la mie, Cea mai mică rată de infectare este în județul Argeș – 0,54 la mie. Sub 1 la mie este rată și în județele Buzău, Călărași, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Tulcea și Vrancea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. experimentul covrig continua. Urmeaza inchiderea capitalei imbotnitatilor pe sectoare. sectoarele unde au castigat satanistii vor fi inchise pentru ca ei achieseaza la satanistii securisti care conduc din umbra papusile sorosh. un fel de copie a statelor „democratice” vs. statele republicane din sua. din pacate si acolo unde a ramas pe locuri psd, se face acelasi joc al anti-umanitatii si ducerii economiei si vietii la pierzanie. toti sunt aceiasi mizerie spre deosebire de sua.

  2. .. din nefericire se pare că situația este lucrată din „condei”. Mai concret, dacă în București au fost descperite 10 cazuri de COVID 19 la studenți, elevi sau alte persoane care nu au domiciliul stabil în capitală, acele cazuri sunt trecute la județul unde are domiciliul stabil persoana depistată cu virusul. Stim noi oare care este situația reală a cazurilor de COVID 19 din București? Ne furăm singuri căciula pentru niște calcule politice meschine, Dacă acei oameni locuiesc în București s-au infectat în București și noi îi mutăm ca si cazuri noi raportate în Olt, Dâmbovița sau Constanța pe cine păcălim???

  3. S-a spus ca au murit un milion de oameni cu covid in lume anul asta.Panica si isterie pe toate caile media si comunicatele OMS.
    S-a spus ca au murit sapte milioane de oameni de foame in lume anul asta.Nu intereseaza pe nimeni.
    Concluzia:COVIDUL MAI PERICULOS DECAT FOAMETEA.

  4. S-o creada ei. Nu cred ca mai au multi incredere in ceea ce se vehiculeaza. E adevarat ca in multe tari a crescut rata de virusare dar nu intra in panica sau inchid resursele economiei tarii! Masca obligatoriu la locul de munca, in spatii inchise dar se merge la munca, se lucreaza, fiecare cetatean se aprovizioneaza sau se trateaza fara stres sau teroare ca in Romania!

  5. Hopaa! A trecut Sfanta Parascheva si la Iasi a scazut spectaculos rata de infectare, Iasul fiind acum la coada. In schimb Bucurestiul devine campion pentru ce urmeaza: pelerinajul la mostele Sfantului Dimitrie. Sa mai zica cineva ca aceste cifre nu sunt masluite chiar cu stirea sasului care a dovedit ca ureste credinta romanilor.

  6. Luxembourg cu o populatie de 628.000 de locuitori are zilnic peste 200 de noi cazuri, pe 16 oct. 227 cazuri, iar Bucurestiul cu aprox 2500.000 sau chiar 1.800.000 pt unii…a avut 592 noi cazuri, deci 227/628.000 X 1.800.000 sau 2.500.000=650 sau 903 cazuri…Cam asa ar trebui sa priviti realitatea si sa emiteti ingrijorari si temeri, cand situatia in Bucuresti este MULT MAI BUNA decat in luxosul Luxembourg, si mul mai fericita este situatia fata de Belgia unde ieri au fost 10.448 noi cazuri la 11,6 milioane de locitori, iar in Romania au fost 4026 cazuri, nici jumatate, la 19,2 milioane…
    Totusi am vaga senzatie ca PCR-ul ar putea avea o marja de eroare importanta, ca asimptomaticii de fapt sunt sanatosi si altceva da impresia de pozitiv…oricum urez sanatate bolnavilor si victimelor unei ipoteze…

  7. Cum a fost interzisa o sarbatoare religioasa in Romania, iar un Festival „cultural” Sibiu 15-16-17 oct. finantat international, deci cu prezenta internationala este libera sa se desfasoare, fara verificarea buletinului, fara forte de intimidare, fara nici o grija.
    Intr-un cuvant Romania captiva urgiilor romane…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.