Capul sus, Neluțu!

În ultima etapă a SuperLigii din acest an, a avut loc pe stadionul dr. Constantin Rădulescu derbyul Clujului, CFR – Universitatea. În tur, cu Șepcile roșii gazde pe marele stadion Cluj Arena, fusese un adevărat thriller demn de orice campionat de top al Europei, încheiat cu victoria CFR-ului cu 4-3. Acum, deși tribuna a fost clar dominată de suporterii în alb-negru ai Universității, din păcate pentru ei, meciul s-a transformat într-un monolog al CFR-iștilor, care s-au impus cu 4-0. Cu etapă în urmă, U Cluj capotase neașteptat acasă cu Oțelul Galați, practic terminând cu două KO-uri un sezon altminteri destul de bu, echipa fiind puțin în afara locurilor de play-off. Ioan Ovidiu Sabău este însă un antrenor extrem de exigent și de atent la imaginea sa, încât la finalul partidei, fără a fi anunțat oficial de vreo demisie, a declarat că ar fi bine ca acum clubul să caute un alt antrenor care să poată redresa lucrurile.

„Am arătat foarte rău în ultimele jocuri. Le-am și mulțumit, în acest campionat am jucat foarte bine. Am fost pe 5, acum suntem, probabil, acolo unde ne e locul. Am fost dominați la toate capitolele: fizic, tactic, la duelurile 1 la 1.

Au putut mult mai mult ca noi, sunt principalul vinovat. Nu exclud să plec, îi sfătuiesc pe cei din conducere să se gândească la alt antrenor. Poate jucătorii au nevoie de un alt tip de om, de un antrenor cu alte calități. Nu ar fi rău dacă s-ar gândi la altă variantă. O să am o discuție. Nu am arătat cum trebuie, sunt principalul vinovat

Diferență mare de valoare. Unii jucători sunt timizi, fricoși, au nevoie de timp să se maturizeze. Le mulțumesc, le doresc o vacanță plăcută. Au calitate, eu sunt responsabil de cum ne-am prezentat.

Conducerea să se gândească la altă variantă! Nu plec în momentul de față, dar ar fi bine să luăm în calcul varianta asta. Și dacă pierdeam, trebuia să arătăm altfel”.

În miez de noapte, pe pagina de Facebook a venit însă din partea conducerii lui U Cluj cea mai frumoasă declarație de dragoste, de susținere pentru a continua proiectul început împreună, pentru Neluțu Sabău.

„Capul sus! «Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează» – Winston Churchill. Ioan Ovidiu Sabău beneficiază de susținerea clubului, a conducerii și a suporterilor.

Am pornit în 2016 împreună la un drum. Am atins toate bornele pe care ni le-am propus. Următorul pas necesită și mai mult efort, și mai multă muncă, și mai multă răbdare. Îl vom face împreună! Am știut cu toții, de la bun început, că nu va fi ușor. Drumul spre vârf nu e niciodată ușor. Dar împreună vom continua să urcăm. Pas cu pas, meci de meci, an de an.

 

Am pierdut cu 0-4 bătălia din teren, dar am câștigat cu 10-0 meciul din tribună și am arătat, încă o dată, că Clujul înseamnă doar U.

Capul sus, Neluțu! Capul sus, băieți! Capul sus, uiști”

sursa foto FB FCU Cluj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Ati dat meciul sau sunteti foate slabi, din doua, una. V-ați batut joc de dl Toni Petrea, vorbind crestineste… Vreau sa vad cati mai trebuie sa treaca sa faceti ceva. Aveti cele mai mari salarii. Nu aveti management la club, aduceti jucatori dati afara de la alte echipe, naveti un atacant, unul macat, jocul vostru un pas inainte doua pase… inapoi. Va bazati in Nistor care si el mai oboseste

 2. https://www.cotidianul.ro/capul-sus-nelutu/
  Cred că în „celula de criză” behăitoare adunată în palatu’ cu jîlțu’ aiurit s-au luat toate măsurile ca echipa lui Mandorlini să piardă meciul: la Cluj a fost trimis arbitrul „CARE TRĂBĂ”, probabil în cabina VĂRuită a fost pus staff-u’ legat-la-ochi care știe să-caute-nod-în-papură, chiar șî ‘la miticească komentatoare TV grădinească a fost instruită să se prefacă că „nu vede, n-aude”, nici pe teren, nici în tribune (sper ca rînjirii să nu-l mai primească la ei, pe mizerabilu’ ăsta!), iar tot timpul meciului a spus „clujenii” și „echipa Clujului” cînd vorbea de fapt de CLONA A 5-A botezată „U” (clona a 2-a a fost înființată în 1947-48 de komu’ijdi, mai precis de olteanul Ciaușiescu Nicalae cînd era la Cluj și împușca țărani ardeleni care nu voiau să-și dea pămînturile la „colectiv”! asta promovează miticul spurcat G.!), echipei lui Mandorlini spunîndu-i „CeFeRe” (nume FALS, IMPUS de la Bukale ca să nu fie K.V.S.C.!) pînă în minutu’ 80, cînd era deja 3-0 și era evident că echipa regățenească, zisă „universitară” cu analfabeți în tribune, va pierde meciu’ în care miticii își puneau mari speranțe. Tribuna analfabetă „universitară” ar fi trebuit să fie EVACUATĂ pentru ceea ce a făcut cu torțele și petardele, pe teren, da’ nu poți cere meliției oltenești din Cluj să scoată-afară oltenii și moldovenii care pun în pericol jucătorii…
  „…cea mai frumoasă declarație de dragoste”? Uite-le, de la „Deportivo” Alaves:
  „pe teren a intrat o calamitate, un zero precum Ianis Hagi”
  „Ușa și la revedere”
  „Ce nătâng!”
  „n-ar trebui să mai intre în vestiar””
  „Opriți acum împrumutul”
  „un dezastru”

 3. Capul la peste neluțu!…și la toată mafia din primăria cluj…

 4. Are Părintele Boca o vorba: din mintea stramba ai lucrurile drepte ies strambe. Se vede de la o posta ca meciurile sunt aranjate fcsb hermanstat, cel de la cluj…alte ai altele unde arbitrii fura meciurile. De fapt banii publici, taxele oamenilor de la echipele finantate de primarii se duc la privati si de acolo, paștele pentru toti. Am urmarit multe meciuri dar de acum kaput

 5. Din păcate, evoluția echipei in multe (chiar foarte multe) meciuri a fost lamentabila. Vina este a tuturor, jucatori, antrenor, conducere. In configurația actuala, nu se poate spera la mai mult decât evitarea retrogradării (a barajului). Cum se spune, boala lunga, moarte sigura. Oricum, perseverenta cu care Sabau susține ca are un grup de jucatori VALOROȘI este profund dăunătoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.