Carantina pentru nevaccinați se reduce la 5 zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o nouă decizie privind instituirea măsurii carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea.

Potrivit deciziei CNSU, se instituie măsura carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România.

Potrivit CNSU, se modifică excepțiile de la măsura carantinei pentru anumite categorii de persoane care sosesc pe teritoriul României și se instituie măsura carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptați de la măsura carantinei contacții direcți, dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde digital își pierde valabilitatea de marți, pentru românii care au deja 9 luni de la ultima doză de vaccin. Șeful DSU, Raed Arafat a declarat că în România încă se poate folosi certificatul cu două doze, însă cei care nu au boosterul nu vor putea călători.

Raed Arafat a fost întrebat dacă românii vor putea folosi, de marți, certificatul digital la cinematograf sau la restaurant dacă nu au făcut doza booster.

„La acest moment, da. Certificatul verde în România va trebui să fie adaptat regulilor (europene – n.r.), lucru care urmează să se facă. În momenutl în care se face, se va aplica regula europeană generală care este de două doze, cu 9 luni de la ultima doză sau, dacă au trecut 9 luni, atunci va trebui să fie făcută și doza booster”, a spus Arqafat.

Întrebat dacă știe când se va întâmpla acest lucru, Raed Arafat a spus că va trebui așteptat pentru a vedea cum va ieși actul normativ.

„În momentul în care se intră pe regula europeană generală, pentru generarea certificatului, cea de-a treia doză va fi necesară. De fapt, certificatul se va genera chiar de la a doua doză. El își pierde valabilitatea dacă trec 9 luni și nu ai făcut a treia doză. Dar el la două doze se generează. Nu trebuie să aștepți a treia doză ca să se genereze. Dacă ai două doze se consideră schemă completă. Când trec 9 luni, dacă nu ai făcut a treia doză, își pierde valabilitatea certificatul”, a mai spus șeful DSU.

Acesta a explicat că regulile nu sunt doar în România, ci sunt reguli europene, adoptate la nivelul tuturor țărilor membre UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Halucinant cum explica acest om ceea ce vrea sa spuna, sa faca verbal si in scris! Nimic coerent si nici concret! Eram in elvetia si cautam sa fac test covid pentru revenirea in tara, nu stiam exact despre ce este vorba pentru ca nu este nimic explicit! Am intrat in laboratoare si intrebarea care mi se adresa: „de care test”! Daca nu era nimic concret si explicit, normal ca nu poti raspunde! Cautau ei pe site, si, socant! Nimic concret sau explicit! Asta insemna pentru medicii elvetieni ca: ori toti din firma romaneasca sunt habarnisti in comunicare, ori habar nu au despre ce este vorba dar scriu, ori isi bat joc de compatriotii romani! Azi, exact identic, habar nu are sa comunice, sa se exprime, sa lege cateva cuvinte, o fraza pe intelesul oricarui cetatean roman!

 2. Sa zicem ca daca se intampla ceva gravissim cu Firea -3-vaxxinuri, putem astepta sa se apropie funia de stalpul Arafatului? S-a dat ordin la mamelucii si mamelucele politice din statele captive la Relaxare? În ultimii 2 ani am văzut că deciziile de stat nu se mai iau efectiv în România. În România, oamenii politici de fațadă- oligarhia profitorilor euro-nato- sunt simpli executanți ai deciziilor care se iau în cu totul altă parte.
  Sunt atatea dovezi ca voința poporului român nu mai contează si este incalcata flagrant de cei numiti pe „posturi decizionale”. Globalismul a creat haos in UE, haos planetar. Mulți români au plecat din România crezand ca vor scapa de marlanii locali, dar in occident au dat de dirijorii acelor marlani. Daca cetatenii români cu constiinta trecutului si viitorului nu iau atitudine URGENT dovedind unitate si solidaritate interna, vointa reala a poporului românesc, aratand clar marionetelor si calailor politici ca aici este locul mostenit de la strabuni si unde vor să trăiasca ei si urmasii lor, atunci vom ramane la discretia strainilor si arafatilor continentali ce ne vor decide soarta…!

  Suntem români la noi acasă și nu simpli emigranți cu care să facă cine ce vrea.

 3. Arahat trebuie judecat,”carantinat” pentru cateva zeci de ani iar apoi expulzat! Asta e cea mai usoara pedeapsa,pentru genocid si incalcarea flagranta a drepturilor omului merita altceva si el si baietii care-l papuseaza.

 4. Se încearcă prin asta reducerea nervozității populației provocată de venirea TRUPELOR FRANCEZE DE OCUPAȚIE.
  Au început să se teamă, acolo la Bruxelles și la Washington, că văd atmosfera ce se încinge și aici, ca și în vestul Europei și Canada, și au dat ordine să fie deturnată în diverse moduri presiunea socială și morală. Mai ales cu bani! Așteptați-vă la mărirea salariului minim, a alocațiilor pentru copii, sau reducerea vîrstei de pensionare (pentru o perioadă scurtă, bine-‘nțeles, cît să poată să ne păcălească!) în zilele următoare!
  Ciucă LA GUNOI!

 5. „Certificatul verde digital își pierde valabilitatea de marți, pentru românii care au deja 9 luni de la ultima doză de vaccin.”
  Ce stat de kkt avem daca decide asta asa peste noapte, adica se anunta luni ca de maine nu mai este valabil?! Din nou ungurii ne arata de ce suntem talpa Europei. La ei s-a anuntat de vreo 2 saptamani ca din 15 februarie se aplica modificari de acelasi tip, sa aiba oamenii timp sa se vaccineze (cei care vor). Dar ai nostrii s-au gandit ca romanu’ nu are timp sa faca vaccinul 3 nici daca vrea si va intra in carantina? Sta lumea toata ziua (inclusiv cei de afara) in fata televizorului sa afle ca reglementarea se schimba in cateva ore (de la ora 00:00)
  Cum poti modifica asa ceva fara sa te gandesti la consecinte?! Neglijenta, prostie, ticalosie sau toate 3 la un loc sub numele de guvern mioritic?!

 6. @gigi
  Streangul poate fi refolosit; bugetul este distrus de psihopati – slugiile talmudistilor = franc-masonii.
  Arafat si ceilalti covidieni s-au judecat: sint vrajmasi ai lui Dumnezeu prin actiunile de distrugere a creatiei: OMUL.

 7. Cand o tara intreaga a stat la mana unui sef de garaj de autoambulante atunci era normal sa inregistreze zeci si zeci de mii de victime nevinovate. De la Jojanis, Sica si Catu si pana la Ciolacu toti au stat si stau pititi in spatele arabului. Vor fi vinovati cu totii ca complici pentru moartea acelor suflete nevinovate. Acum toti fac pasi mari inapoi dar vina lor ramane.

 8. Este mai bine 5 Zile de la 14 zile , dar trebuie sa le aduca cineva de Mancare pentru 5 zile , adica 5 paini , 5 conserve de carne , 5 conserve de pateuri , 5 conserve de fasole cu costita , 5 kilograme de carne de porc , 5 kilograme de cartofi , 5 litrii de lapte si asa cam ajunge cu Mancarea , am uitat , si 5 sticle de Fanta si 5 litrii de Apa Borsec .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.