Care este cel mai cunoscut cuvânt din limba română la nivel internațional?

Atunci când este întrebată care este cel mai cunoscut cuvânt în limba română cunoscut la nivel internațional, aplicația bazată pe Inteligență Artificială Chat GPT evidențiază popularitatea pe care Dracula o are la nivel mondial.

De asemenea, având la bază popularitatea lui Dracula, Chat GPT mai transmite că Transilvania și Munții Carpați sunt cuvinte care se bucură și ele de notorietate la nivel mondial.
„Dacă ar fi să se ia în considerare popularitatea globală a culturii românești, cuvântul Dracula ar putea fi considerat unul dintre cele mai cunoscute cuvinte în limba română. Dracula este un personaj fictiv din romanul „Dracula” scris de Bram Stoker, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatură și cultură populară. De asemenea, Transilvania și munții Carpați, care sunt adesea asociate cu Dracula, sunt destinații turistice populare în întreaga lume. În concluzie, nu există un răspuns clar la această întrebare, dar cuvinte precum Dracula și Transilvania pot fi considerate cele mai cunoscute cuvinte în limba română la nivel mondial, datorită popularității lor în cultura și literatura internațională„, a răspuns Chat GPT.

Dracula împlinește 126 de ani pe 26 mai

Personajul Dracula a luat naștere pe data de 26 mai 1897, dată la care scriitorul irlandez Bram Stoker a lansat cartea cu același nume într-o librărie din Londra. Inițial, romanul lui Stoker a beneficiat de recenzii bune printre specialiști, însă nu a avut vânzările așteptate, motiv pentru care Stoker și-a trăit sfârșitul vieții având mari dificultăți financiare.

Cartea a început să se bucure de o popularitate mai ridicată abia după anul 1922, când a apărut prima ecranizare ce a purtat numele „Nosferatu: O simfonie a groazei” („Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens”), în regia neamțului F. W. Murnau. Este un film despre care se spune că a contribuit masiv la popularitatea filmelor horror.
În plus, filmul a beneficiat de o mediatizare în acea perioadă după ce văduva lui Stoker, Florence, a susținut că producătorul filmului nu avea dreptul să transpună pe marile ecrane romanul Dracula. Astfel, în film numeroase personaje au primit denumiri diferite. Contele Dracula era Contele Orlok, iar rolul principal l-a interpretat Max Schreck.

Sunt peste 100 de filme cu Dracula și numeroase jocuri video

Dracula a devenit în deceniile următoare un personaj tot mai des întâlnit în filme și jocuri, mai ales după ce disputele legale au fost rezolvate. În total sunt peste 100 de filme și jocuri lansate despre Dracula. Cel mai nou apărut este Renfield, în care rolul contelui Dracula este interpretat de Nicolas Cage. Acesta a avut recenzii mixte și nu a avut un succes prea mare la box office, dar arată că Dracula este un personaj la modă și în 2023.

Mai mult, despre Dracula au fost lansate și numeroase jocuri video. Printre cele mai populare din ultimii ani sunt Nosferatu the Vampyre, Van Helsing, Dracula Unleashed și Dracula 5: The Blood Legacy. Nici industria de jocuri de casino nu a ignorat acest personaj fascinant, mai ales că misterul din jurul său se potrivește cu adrenalina generată de jocurile de cazino.
Universal Monsters Dracula (NetEnt), Brides of Dracula (ISoftBet) și Dracula (Stake Logic) sunt cele mai populare jocuri de pacanele online dedicate personajului creat de Bram Stoker. Poate cel mai cunoscut este slotul Dracula (Stake Logic), în care utilizatorii pătrund într-un univers plin de magie și mister, conform poveștii inițiale a lui Stoker.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.