Care este vârsta cu cel mai scăzut nivel de fericire?

Perioada critică în viaţa oamenilor este la 44 de ani, pentru că, în medie, la această vârstă se înregistrează cel mai scăzut nivel de fericire, optimismul urmând să crească din nou după 45 de ani, potrivit unui studiu al Fundaţiei „Ana Aslan” publicat joi.

Studiile Fundaţiei „Ana Aslan” International relevă faptul că cele mai afectate de depresie sunt persoanele cu vârste între 25 şi 50 de ani şi că femeile dezvoltă depresii de trei ori mai des decât bărbaţii.

De asemenea, de-a lungul vieţii au fost stabilite anumite „perioade de fericire”. Astfel, oamenii sunt mai fericiţi atunci când au 20-30 de ani, între 30 şi 40 de ani şi după ce trec de vârsta de 50 de ani. Intervalul 40-50 de ani este critic, iar 45 de ani este vârsta la care oamenii sunt cel mai predispuşi la depresie, susţin autorii studiului.

Explicaţia specialiştilor este că în jurul vârstei de 40 de ani şi imediat după începem să ne analizăm viaţa şi să observăm că foarte multe dintre aşteptările noastre nu s-au împlinit.

Statisticile arată că unul din patru europeni a trecut cel puţin o dată în viaţă prin depresie. Una din şase femei din Europa este afectată de depresie. Din cele 60.000 de sinucideri anuale în Europa, 90% au drept cauză o tulburare mentală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.