Cârnații din păstrăv, la mare căutare în Postul Crăciunului

Este permis consumul de pește  în zilele de dezlegare din postul Crăciunului.  Prima dintre aceste zile este chiar pe 21 noiembrie, iar păstrăvăriile și pescăriile s-au asigurat că stocul.

Cât trebuie să plătească un client pentru preparatele din pește? Un kilogram de crap proapăt costă 33 de lei, în timp ce păstrăvul afumat se vinde cu 90 de lei kilogramul, potrivit Observator News.

Se găsesc și preparate din peșt , cum ar fi jumările sau cârnații din păstrăv.

În băcănii, 100 de grame de jumări de păstrăv costă 15 lei,  iar  kilogramul de cârnăciorii de păstrăv, 250 de lei. Un borcan de zacuscă de păstrăv costă 50 de lei.

Alte opţiuni  pentru cei care nu își doresc sau nu au timp să gătească 

Spre exemplu un platou cu diferite feluri de peşte, mămăliguţă şi sos de usturoi costă 235 de lei şi poate  fi consumat la restaurant sau acasă, la pachet.

„Bruschete cu icre, pastă de păstrăv, pastă de crap. Avem o ciorbă bună de peşte cu fructe de mare şi borş autentic de păstrăv. Felul doi, felul principal: peşte la grătar, peşte afumat, păstrăv prăjit, avem chiar şi somon”, a spus Vasile Strugari, bucătar.

Postul Crăciunului  durează 40 de zile și este mai ușor de ținut, sunt  14  dezlegările la pește, zile în  care se poate consuma nu doar și pește, ci și ulei și vin.

Recomanda

9 Comentarii

  1. Și în ce fel de maț este vârâtă carnea de păstrăv? În maț de porc sau maț de oaie! Că nu mai e cușer.

  2. cand omul nu are ce face incearca tot felul de retete…”jumari” de patrav? unde e grasimea? poate la un somn de zece kg…asta e…insa stiu ca nimeni nu mai stie sa faca o saramura de peste si o pastrama de oaie totul sunt niste improvizatii pt netiutorii care cred ca in orice li se ofera… ca asa trebuie sa arate si acela e gustul autentic…

  3. Daca faceti Jumari de Pastrav scoateti-i si oasele de la pastrav si dati pastravul prin oua si faina !

  4. Daniel s-a specializat obtinand un doctorat sub indrumarea papistasilor din occident. Mai toti prea inaltii din jurul sau i-au urmat exemplul. Se vede ce i-au invatat aia. Curand credinciosilor ortodocsi li se va impune postul de traditie catolica. Este foarte periculos ca BOR face tot mai multe derogari de la traditia inaintasilor care au mentinut neclintita credinta neamului. Pe adevaratii traitori in credinta adevarata din manastirile noastre istorice i-a consultat?

  5. Mancarea de legume si fructe duce la eliminarea grasimilor de pe artere. Dar postul caleste vointa omului si distruge lacomia care este un pacat.

  6. Cine poate plăti atâta pentru o mâncare nu prea postește, “își permite, consumă” adică se cadorisește cu un “platou cu vârf cu preparate din pește”.
    “ JUMARĂ (jumắri) 1. Resturile rezultate din topirea slăninii porcului. – 2. Ouă bătute, papară.” În copilărie mâncam la prietenii evrei jumări de gâscă și ei la mine în ianuarie jumări de porc.

  7. Ha, ha! “Cârnaț di păstrav ș’ zacuscâ di păstrav” … La aseminia fudulii te mai nghiri cini pi cin’ votiazâ?…

  8. „În băcănii,”???????????
    ne-a amintit de
    10 ian. 2015 · Patru dintre ostaticii luați vineri la o băcănie kosher din estul Parisului au fost uciși, a anunțat o sursă din cadrul poliției franceze, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.