Casta procurorilor fierbe și mușcă

Era să trec peste Ordonanța 7, zicînd, uite, cîteva modificări mărunte, dar folositoare. Dacă ar fi fost după mine, le-aș fi făcut demult. N-am înțeles cum le-au scăpat în celelalte. La urma urmelor, ce mare brînză că parchetele scapă de pacostea delegărilor? A devenit un mod de a trage sforile Puterii și de a dirija influența într-un parchet important. Esti interimar, asculți ce zice șeful și sistemul, că poate-poate. Din acest punct de vedere, decizia ministrului Tudorel Toader este generatoare de ordine. Ce mare nenorocire că Secția pentru investigarea magistraților iese de sub controlul Procurorului General? Abia scapă de o teroare care funcționează de aproape șapte decenii!? Cu vechea subordonare, Secția de investigare a magistraților ar fi rămas tot o armă în plus la mîna celui desemnat să conducă Parchetele. Ce a fost Secția sub controlul lui Audgustin Lazăr? Un cîine și un bici în plus cu care să-i latre pe procurori și pe judecători! Este drept că, orice alt procuror general ar fi folosit-o în același scop și s-ar fi rățoit, inventînd argumente, pentru a contracara o pierdere de putere.

Ce-i așa de periculos pentru magistrații serioși faptul că a fost introdusă și condiția de bună reputație? Abia există un criteriu pentru a pune în discuție statutul unor procurori cu comportament de interlopi sau a unor judecători bețivi și șpăgari (care, deocamdată, nu prea există, nu-i așa?).

Ce dacă se restrîng competențele Colegiului de Conducere al ICCJ? Nu madam Tarcea și cu procurorii ei, vopsiți în judecători, au generat decizia ne-leglă de introducere a unui om din conducrea ICCJ în completele (scris intenționat în această formă) de cinci și de trei?

Nici numirea șefilor de parchete nu se mai poate face numai cu avizul Secției de procurori din CSM. Unii spun că, prin această modificare, crește influența grupului creat în jurul Liei Savonea. Se poate! Dar în vechea formă, toată filiera de pe linia profesională a procurorilor funcționa ca o putere separată. Procurorii nu mai dădeau socoteală nimănui. Debutul cercetării în dosarele Laurei Codruța Koveși i-a îngrozit pe toți. Mîine, poimîine se va ajunge și la ei și fiecare are în dulap un cadavru, un proces trîntit, o sentință greșită. Dezinvoltura cu care a debutat Secția de investigare a magistraților i-a îngrozit pe toți. În vechea formă, procurorii și judecătorii se apărau unii pe alții. Dracul îl apăra pe frati-su și viceversa! Acum, nu mai merge.

Discutabilă mi se pare modificarea privitoare la reamestecarea procurorilor cu judecătorii, în ciuda faptului că a fost adoptată, cu unanimitate, strategia de delimitare a liniei de evoluție profesională a celor două branșe. Dana Gîrbovan folosește această revenire prin OUG 7/2019 la amestecul inițial drept argument pentru a cere anularea acestei ordonanțe de urgență. Argumentul doamnei Gîrbovan rezistă din punct de vedere logic și juridic, dar ar duce la pierderea cîștigurilor generate de această OUG 7/2019. După părerea mea, scăpările acestui act normativ sunt rezultatul grabei cu care au fost redactate precedentele ordonanțe. Abia după adoptare, au început să se vadă ochiurile prea largi, prin care pot trece și peștii mari, și cele mici, care îi împiedică pe favoriți să acceadă la funcțiile promise. Dar cine scrie și nu greșește? Numai cine nu redactează nu știe. De cîte ori citești un text, îl corectezi și după a zecea lectură descoperi o greșeală grosolană?

De ce se burzuluiesc magistrații, mai ales procurorii? De la Augustin Lazăr și de la vorbitorii binomului gen Cristi Danileț, pînă la cei care se tem de Secția pentru investigarea magistraților, toți se simt datori să reacționeze. Unii vor chiar proteste de stradă și greve în instanțe. Șapte decenii au trecut și procurorii nu au dat socoteală unui organism independent care să le cerceteze greșelile sau excesele. Doar Partidul și Securitatea ce le mai suflau în ciorbă. Libertatea scăpată de sub control, pînă peste limitele responsabilității în anii care au urmat după căderea comunismului, a dus la apariția monștrilor în Justiție, la o putere deșănțată a unora, la afaceri pe dosare, la averi ce nu pot fi justificate.

Scandalul este mare și va continua pentru că judecătorii și procurorii se tem ca de șarpe de un mecansim independent care să-i ia la întrebări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 38

49 de Comentarii

 1. SECȚIA aparține de ceva, că de aia se numește secție, măcar schimbați-i naibii numele!
  Cornel, aceeași logică precum Tudorel…

  • sectia se numeste sectie si nu directie sau altceva deoarece personalul e redus, nu are alte structuri componente in interior … cu numele pompoase se ocupa coldea si chiovesi

  • Daca membrii CSM sunt alesi de magistratii din Romania si reprezinta societatea romaneasca la un moment dat, mi se pare corect ca CSM sa-i poata examina pentru functii de conducere pe procurori si judecatori si sa dea un avz de care sa se tina cont. Cand nu se tine cont de avizul dat de plenul CSM, rezultatul se vede cu ochiul liber. Mai mult, din moment ce nici un magistrat nu raspunde material si penal in fata poporului( CSM) pentru abuzurile in serviciu, vom avea in continuare adevaruri relative si dreptatea va umbla cu capul spart.

  • In sfarsit, dupa aproape un an de coborat pe topogan(era sa zic pe partie, dar nu doream sa se creada ca fac vreo
   aluzie nefericita!), autorul produce o analiza rupta de dogma si de formatia sa ideologica de dreapta! O analiza de
   o profunzime inatacabila, rece si la obiect, asa cum ii sta bine unui adevarat maestru al jurnalismului…
   Ordonanta in discutie a scos din rezerva strategica toti magistratii, cu si fara schelete prin fisete!!! Pentru ca
   intr-o societate securista care promoveaza coruptia, pentru a santaja coruptii recalcitranti, sunt putini magistratii
   care nefiind inregimentati sa nu fi facut un favor vreunui prieten, ruda sau coleg.
   Faptul ca pana si campionii profilati ai luptei din interiorul Justitiei impotriva STATULUI SECURIST PARALEL parasesc
   linia care le-a adus faima meritata, trecand la anatemizarea integrala a unei ordonante necesare, numai pentru o unica
   prevedere care poate crea confuzii, arata limitele „eroilor” care ne sunt prezentati propagandistic!!!
   Natie nefericita, pana si eroii tai sunt de carton!
   Reiterez, judecatorii nu au avut gretzuri in 1991 cand cu constitutia neocomunist-kgb-ista care asigura continuitatea leninist-stalinista a procurorului magistrat, deasemenea nu s-au mobilizat sa schimbe prevederile in acest sens cand
   s-au facut revizuiri ale constitutiei si acum, in plina CRUCIADA A SECURITATII s-au trezit si ei sa dea o lovitura…
   Casta procurorilor nici nu putea sa aiba o alta reactie, pierzand privilegii, bani si putere discretionara!!!!!!
   Trebuie modificata Constitutia prin scoaterea definitiva a procurorilor din randul magistratilor, iar in CSM sa fie reprezentati doar judecatorii. Securitatea trebuie dezarmata, angajatii devenind civili!!! CSAT-ul desfiintat, iar Presedintele cu putere limitata la reprezentare, DUPA MODELUL GERMAN…

  • Corect. Trebuie incercate metode care sa faca, cu adevarat, Justitia independenta. Dupa atatea abuzuri tolerate de cei din systemul de justitie (au acceptat o subordonare totala, au acceptat condamnari primite pe biletele, motivari scrise dupa rechizitorii s.a.m.d.) nu mai au nici un drept sa emita opinii. Au acceptat cazul Rarinca si nu s-au revoltat, cazul Barsan si multe altele. Pot spune ca nu stiau de aceste cazuti? S-au luptat doar cand a fost vorba de salariul lor. Ce au facut sa aduca ordine in sistem. Nimic !!! Sa ataca acum daca inainte n-au vorbit.

 2. Excelent Comentariu.Cu mențiunea că mulți dintre protestatarii de serviciu de la Parchete sînt cei care închid dosarul în trei zile cu autor nepedepsit, în caz că ți-a fost casa spartă sau ai fost victima unor escroci.Sînt mulți leneși și proști în Sistemul de parchete da vor doar drepturi, nu și îndatoriri. Iar procurotrii adevărați, care sp0un lucrurilor pe nume sînt terorizați de șleahtele astea de procuroti mitingiști care s-au obișnuit că Romînia e Republica procurotilor.

 3. CITA imaginatie , munca si zbatere , risipesc politicienii corupti si tradatori , pt. a scapa de raspunderea penala si a putea sa manince in liniste , cu familiile lor , averile furate ! Si in acest timp romanii , din saracia lor , ii platesc imparateste ! P. S. Nu auzi pe unul dintre acesti nenorociti , vorbind despre Legea confiscarii averilor nejustificate , Legea desfiintarii pensiilor speciale , Legea lustratiei , LEGEA interzicerii migratiei electorale in cursul unui mandat , etc ! S-ar putea insa , sa le para rau ca au intins atit de mult coarda …poporul roman este imprevizibil !

  • Varză! Politicienii, buni sau răi, sunt aleși de popor. Cei care nemulțumesc nu mai sunt aleși, cei care își fac treaba se vor mai bucura de atenția electoratului. Deci, soarta politicienilor tot poporul o hotărăște, chiar așa imprevizibil cum este. Dacă „nenorociții” nu fac legile pe care le dorești, intră în politică, promovează legile dorite. Preferi generalizarea și acorzi credit unor oameni (procurori) care nu sunt aleși de nimeni, nu dau socoteală nimănui (abia acum se reglează această problemă).

 4. Domnule Nistorescu, reveniti-va, pana si Garbovan si avocatul lui dragnea si-au revenit!Prin aceste legi PSD-ALDE care nu a construit nici macar o celula noua intr-o inchisoare, se razbuna pe o parte din procurori si judecatori! PSD-ALDE nu da doi bani pe amaratul care sta 3 ani la inchisoare in conditii mizerabile pentru ca a furat o gaina de foame! De abia astept domnule Nistorescu, sa va citesc editorialul in prima zi dupa ce ceilalti vor lua puterea. De abia astept editorial a doua zi dupa ce ministrul justitiei facut acum prin legi, Dumnezeu pe pamant in Romania de catre actualele slugi incompetente in drept din CCR si PSD-ALDE, va fi de la ceilalti, poate Monica Macovei din nou! De abia astept sa va citesc editorialul cand datorita OUG-ului idiot al lui Tudorel de ieri, judecatoarea Ioana Bogdan de exemplu care l-a condamnat pe Nastase la inchisoare, va fi sefa DNA! Peste unu, doi, trei, patru, zece ani, ceilalti vor lua puterea. Cu cat puterea va fi luata mai tarziu de ceilalti, cu atat razbunarea va fi pe masura hartuirilor si frustrarilor acumulate. Ironia este ca razbunarea se va face impotriva celor vazuti ca apropiati ai PSD-ALDE din justitie, impotriva membrilor PSD-ALDE cu legile votate de PSD-ALDE! Sa nu uitam ca Constitutia si legile facute de Nastase-PSD i-a dat puteri incredibile lui Basescu! Sa nu se amageasca ciuma rosie si sustinatorii, generatiile de acum nu mai sunt ca cea din 1989, Romania este in NATO si UE, 4 milioane de romani sunt in UE, opozantii nu mai pot fi impuscati in munti si inchisi, iar cand vor lua puterea vor face o lustratie in toate domeniile! Ura din societate de care va plangeti va continua la nesfarsit spre bucuria strainilor care vor jefui tara si mai rau in timp ce noi suntem prinsi in hora razbunarii, iar vinovatii sunt PSD-ALDE care in loc sa reformeze justitia in mod obiectiv respectand pricipiul separatiei puterilor in stat, vor doar sa isi salveze averile, libertatea si amantele!

 5. Sectia trebuie sa lucreze corect si obiectiv. Dupa mine, mai periculos pentru magistrați era sa fie anchetati de DNA.

 6. „cîteva modificări mărunte, dar folositoare. Dacă ar fi fost după mine, le-aș fi făcut demult.”
  Marele expert in Justitie, Cornel Nistorescu. Ar trebui sa se rusineze Comisia de la Venetia ca e atat de incompetenta…

  „Procurorii nu mai dădeau socoteală nimănui.”
  Profunda zicere. Cominternista. Cum isi permit sa nu mai dea socotela nimanui? CUM ADICA SA FIE LIBERI? Este inacceptabil asa ceva…

  • mamicule, de ce nu treci tu novele si te chinui in quasi talente pe aici? la ora aia chiar ai ce alege sau, la o sfortare drastica, msi deschide o carte.

  • @ Nae quasi critic iliterar
   Aceasta este tema, i-a scapat din pix lui Nistorescu: „Procurorii nu mai dădeau socoteală nimănui.”. Adica ar trebui sa dea socoteala. Ca Adina Florea, care declara senina ca ea nu a fost independenta niciodata.

 7. Va fi foarte grea viata pentru cei care au elaborat si semnat Ordonanta !Abia de acum incolo vom asista la condamnari grele pentru penalii cu procese pe rol care au indraznit sa zgandare musuroiul!Daca Ordonanta venea de la un „nevinovat”si tot se intorcea piatra impotriva celui care a aruncat-o!Casta isi va apara pozitia,vom privi ca la teatru!

  • fa-ti o viata, bre duce, mai iesi din casa, nu mai pierde noptile pe taste.decat pt un pornache bun. dar si aici atentie, ca laba-n exces strica vederea.

  • @baronu de stalpeni:de aia porti tu ochelari,acum imi dau seama!E si varsa,si apucaturile si autosatisfactia,toate te duc la tampenie!Nu ai fost casatorit niciodata,asa-i?

 8. Nenea Nistorescu,ai uitat „judecatorii” ???:))) Titlul corect :”Casta procurorilor si judecatorilor fierbe și mușcă”

 9. m ATEM CA SUNTEM NAIVI DACA ASTEPTAM CA JUSTITIA SA-SI FACA CURAT DIN INTERIOR. cINE SA FACA CURAT? CEI CARE S-AU INGHESUIT SA SLUJUASCA SECURISTII, SIE, SRI, STS ETC.

  Ma tem ca suntem naivi, ca sa nu zic tampiti , daca acceptam lozinca „sa astemptam ca justitia sa-si faca curat din interuor”. O mare minciuna si manipulare. Cine sa faca curat intr-un sistem care numai justite nu a produs? De la cele mai simple nedreptati contra cetatenilor pana la aiureala din penal. Pe vremea lui ceasca armata se facea in facultate iar cei de la drept erau la … secoritate. Deci toti au fost integrati in sistemul mafiot, fara exceptie. Iar cine a cartit, a patit ca orice „dezertor”, v cazul Mustata sau alti morti in puscarie in conditii mai mult decat suspecte. Nimic nu se va schimba daca macar cei mai zelosi colaboratori ai serviciilor nu vor fi pedepsiti. Dar cine s-o faca? Asa ca numai o restartare a sistemului justitiar, prin dizolvarea actualului sistem si recladirea unuia nou. Cu orice pret. Si ignorand Bruxelles-ul care este pe o mana cu porc-urorii. La urma urmelor asta este inca tara noastra, nu-i asa?

 10. Un gunoi dintr-ăsta, nevropat, psihopat, sociopat și psihopat, are un mercurial bugetat situat între 100.000 de RON/ anual pălmașul de PJ și se aburcă pe la 250.000 de RON/anual ștăbimea din PÎCCJ și sefia PCA-urilor.
  Ia înmulțește o medie de 175.000 de gologani nouți cu numărul teoretic al Putorilor ordinare.
  175.000 x 2650 = 436.750.000
  WOW!
  Anual, o jumătate de miliard de galbini valahi se duce pe kururile obeze ale acestor nevropați
  O SUTĂ DE MILIOANE DE EURO/anual ne costă hachițele acestor Torquemazi de rit kaghebist.

 11. „Mâine se convoacă toate adunările generale ale parchetelor din România, la cererea secției de procurori a CSM. În semn de protest față de demantelarea Grupului Infracțional Organizat din Ministerul fără minister, se așteaptă depunerea DEMISIEI în bloc de către TOȚI cei 2650 de porcușori ai Coloniei Penitenciare și Experimentale. Aceștia au declarat că vor emigra în Germania, loc în care se vor angaja la cules sparanghel, învățând astfel CUM SE CÂȘTIGĂ BANUL CU TRUDĂ” /// sursa știrii – profilul feisbuc al Fanfaronului Nepereche, diversionist ordinar, lătrău vocațional, țucălar al monikăi luisa gherghescu, respectiv gigoloi geriatric și cicisbeu al stellei roner grubacic.

 12. Separarea carierei judecătorilor de cea a porcușorilor?
  Izi laic a pis a cheic:
  eliminarea procurorilor din rândul magistraților și revenirea lor la statutul firesc de funcționari publici cu statut special, absolvenți de studii juridice și care au ca principală atribuțiune apărarea unor valori sociale protejate prin lege.
  (revenirea la status-quo-ul anterior „reformelor” NKVD-iste implementate de o ilustră drojdieră fruntașă în întrecerea kaghebistă.)

 13. Nu tagma procurorilor fierbe, ci ideile sulfuroase din burta lingăilor lui dragnea și tudorel, care așteaptă nerăbdători cum aceștia odrăslesc monsruozități în justiția românească, prezentându-le ca pe o reformă salvatoare care, dacă nu ar fi fost spârcâită de marele jurist, poporul român (a se citi hoții cu ștaif), ar fi în mare pericol! Rușine!

  • Carevasăzică, trecem pe lângă abuzurile comise în justiție, pentru că nu ne place Dragnea și „ciuma roșie”. Curat murdar, coane! ?

 14. Felicitari, domnule Nistorescu!
  Ati pus lucrurile la punct, punctul pe i, ca de obicei.
  Sunteti ‘nava amiral’ a presei de dupa -89.

 15. ne-am cam obisnuit, tot ce vine dela psd este bun, tot ce vine dela opozitie este rau. ultima fraza e tare, cu „mecanism independent”- adica in slujba partidului.

  • Și viceversa. „Din așa dilemă… nu puteți ieșiiii…!” ? Totuși, prea multe clișee. Mă mir că nu a apărut în comentariu Dragnea.

 16. just, dar nu de fotografii e nevoie?/
  de sipa, nimic acest danilet si macovistii trebuie cercetati si judecati ca nstigarile si provocarile lorau atins paranoia!!
  desecretizati sipa si se linisteste sistemul plin de incompetenti, corupti absolventii de bioterra, ecologica, spiru haret, etc șipsiti de pregatire juridica si morala.justitia se vrea prima putere in stat chiar si cand prahova, oradea, bacaul, brasovul au incalcat repetat si cu rea credinta legea, constitutia, drepturile omului.csm =garantul sau nufarul daniletilor, macovistilor, prunelor??

 17. Pai, chiar asa, cum sa raspunda (pentru trantelile din justitie) justitiarii – sfinti, „facatori de dreptate”, condamnati pe nedrept (e adevarat pe mormane de malai) sa convetuiasca cu opincarii romani „(a se citi hoții cu ștaif)”? Justitia (oarba, chiar chioara a se citi, la abuzurile impotriva unora gen Rarinca) e in pericol, trebuie ceva mariri de pensii si salarii la micuti, alt fel va fi … (vor veni alti poate cu ceva mai mult: bun simt, mai realisti si cu oarece chef de munca – sentintele urmand sa fie redactate in primul an de la terminarea procesului).

 18. Cornele, e prapad. E crima si faradelege. Nu au nici un Dumnezeu. Se considera Stat in Stat. Cutreier din nou cu rost si cu „triaba” salile de judecata ale Romaniei, inclusiv Sala de Judecata „Vintila Dongoroz” de la parterul sediului Curtii de Apel Bucuresti. Doamne sa mai traiasca Vintila Dongoroz, pentru a nu face mizerie, cred ca i-ar asfixia cu gaz Sarin pe toti, ca in metroul din Tokio. Cornele sa vezi cat analfabetism, rautate, batjocura, sfidare, aroganta, umilinta si suferinta se „revarsa sau se prelinge” dinspre acesti „monstri sacri” catre amaratii din salile de judecata ?! Cornele, pana nu sunt pusi cu gatul in jug si fixati cu resteul acesti nenorociti vor distruge Romania si poporul roman. Subscriu intru totul celor spuse de tine iar lui Dana Garbovan, pe care o pretuiesc si o respect ii spun ca ar fi avut dreptate cu privire la „separarea carierelor” daca sistemul judiciar roman era unul just si normal ori el nu mai este de la Macovei si Predoiu incoace din cauza ca „procurorii” au fost asimilati „magistratilor” pentru a scapa de sub orice control si raspundere. Doamne imi aduc aminte de „controlul de partid” al temutei Sectii de cadre a Partidului Comunist Roman” in fata careia le ingheta izmenele, procurorilor si securistilor”. S-Audi Dana, de aceea Ordonanta este atat de necesara in aceasta forma, pentru restabilirea dreptului si dreptatii in Romania.

 19. Faptul ca d.na Florea a cerut rapid si cu insistenta maxima , dosarul Tel-Drum – Dragnea , de la DNA , face aceasta actiune extreme de suspecta si intareste suspiciunea multor oameni , asupra adevaratului scop al Sectiei de Ancheta ! Cred ca d.na Florea a dat dovada de imprudenta profesionala , cel putin ! Asta , daca nu cumva actiunea a fost premeditata ! Parerea mea !

  • Nu ți se pare suspect faptul că baschetbalista a pus sub fundul ei dolofan dosarele Microsoft și EADS?

 20. darius marga , sa-ti spun o chestie care te va adormi , fomeie! stii de ce DNA refuza sa predea Dosarul TelDrum la Sectie??? pentru ca in Dosarul TelDrum NU sunt probe ! sunt numai plastografieri fabricate de SRI, milioane de ore auscultari ftiziologice la plamani (zi 33 !), filaje si interceptari SRI, denunturi din beciu domnesc de la alde Nitulescu & Co , Sectia Spital si alde Nitulescu &Co Sectia Periculosi.Pe aceste baze,PLUS USR si Rise Project-Sectia Batava ,fake-news -uri cu plajele din Copacabana si ‘procurorul’ brazilian din carciuma , apoi valiza cu maculatura aruncata de SRI in curtea lui Moromete, se vede limpede ca fataciunea DNA este PENALA cap-coada, gen Mita Electorala pentru Moldova a lui Portocala si Onea Lombroso. Puscaria va mananca , gradatilor !

  • Ai citit tu dosarul,hotule mic si dragneaist?Lasa judecatorii sa isi dea cu parerea …

 21. Ați zice că nea Nistorescu pare „excitat” de ideea că „fierbe casta procurorilor” ?

 22. CINE ESTE cristi danielet ???????

  DOAR UN IMPOSTOR CARE SE CREDE JUDECATOR !!!!!!!!!

 23. Mai rasfirati tovarasi, mai rasfirati!

 24. Este un inger de procuror prin Transilvania, Anghel? care a reusit performanta sa fie dat afara din „magistratura” …de doua ori! Prima oara cand era procuror militar la Timisoara (prin anul 1990), iar a doua oara, cand procuror fiind „magistra” (sau rascheta?) la Parchetul Judecatoriei Dej (prin anul 2014)!!! Nu devine oricine procuror, adica „magistrat”…

 25. Vor menţinerea
  -MCV , NERATIFICATNICIODATA DE ROMANIA ,aceasta Decizie Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 (publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 354 din 14 decembrie 2006), „până la îndeplinirea indicatorilor de referinţă ” ,adica mentinerea Romaniei(si Bulgariei) ca TARA CORUPTA ,urmare protocolului HOT CSAT DATA DE BASESCU SI MACOVEI PRIN CARE AU TARA IN NOROI !
  -Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, al cărui text a fost adoptat de Comitetul Miniştrilor la data de 10 iulie ,protocol NUL ABSOLUT incheiar dupa data de 2010, cand trebuia abolit MCV ,asa zisa clauza de salvgardare fiind valabila pe 3 ani pana la 1 I 2010 !!!
  ACESTE ACTE TREBUIE DENUNTATE DE PARLAMENTUL ROMANIEI SI DENUNTAREA NOTIFICATA UE -Com EUropeana !
  IN TARA NOASTRA DICTEAZA PALAMENTUL CARE EXPRIMA VOINTA SUVERANA A POPORULUI ROMAN!
  In tara noastra NU FAC LEGILE, NU LEGIFEREAZA procurorii si judecatorii care doar LE APLICA !
  PROCURORII SI JUDECATORII, „FORUMUL” si toti cei care „protesteaza” arata ca ei sunt POLITIE POLITICA, securisti care incalca legile tarii ,nu le respecta ,sunt plini de bani, privilegii si au dus tara la rapa!
  Sa plece la UE-CE si sa linga acolo bUGETELE de tradatori!
  Niste analfabeti securisti, toti afara,pramatiilor !Romania geme de saracie si datorii publice sa va plateasca voua salarii si pensii speciale si voi vreti „ue”!La „ue”cu voi!LA UE au protocoale si privilegii ,si aveti si VOi,dar UE sa va plateasca,bogatasilor LENESI si CASTA SECURISTA!

 26. PARTEA a I a : Din caruta manipularii! Tra piere si baba se piaptana! Actiunea protestatara se poate desfasura, deoarece functionarea statului de drept permite si chiar impune aceasta posibilitate! Intrebarea care se pune este : care sunt motivele legale si constitutionale pentru desfasurartea unor astfel de activitati? Guvernul avea dreptul legal si constitutional de a emite OUG? Guvernul este institutia care decide modul de sefasurare a activitatiilor in domeniul justitiei? Cu siguranta raspunsul este : DA! Concluzia este ca BETIVANUL de PROFESIE al justitiei romane este un INSTIGATOR la proteste nelegale si neconstitutionale! Insa problema este legata de manipularea la care se preteaza ministrul justitiei TT, pentru a tergiversa si a face jocul gruparii de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca! Suntem convinsi ca TT actioneaza mana in mana cu BETIVANUL de PROFESIE al justitiei romane! Ministrul justieiei avea cu totul alte prioritati de solutionat in raport cu abuzurile deosebit de grave produse in sistemul judiciar!

 27. PARTEA a II a : Miza este in primul rand impiedicarea adoptarii unor acte normative imperios necesare urmare a demonstrarii nelegalitatilor si abuzurilor savasite, precum si a dorintei de erodare a actualei majoritati parlamentare dornica( declarativ macar) de stopare si indepartare a acestor abuzuri si nelegalitati! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurilor de judecata au fost nelegal constituite; 04. Majoritatea articolelor Codurilor Penale(cu prioritate CPP) sunt neconstitutionale. Din aceste motive ministrul TT aveta toate argumentele sa propuna Guvernului adoptatarea in regim de maxima urgenta : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea completurilor de 5 judecatori; 03. Guvernul sa invoce la CCR nelegalitatea completurilor de 3 judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. OUG pentru amnistiei si gratierii pentru cauzele in care au functionat protocoalele nelegale.

 28. PARTEA a III a : Ministrul TT este cel mai mare dusman al guvernarii! Nu a facut nimic si nu va face nimic pentru stoparea si eliminarea gravelor abuzuri savarsite si constatate de CCR si de clasa politica responsabila! Nu face decat sa arunce pe piata “bombite” care vizeaza imperfectiuni ale functionarii sistemului(chestiuni minore, adiacente), fara sa-si asume o responsabilitate pentru adoptarea unor acte normative care sa inlature nelegalitatiLE, abuzurile! Este calul troian al guvernarii! Prin tot ceea ce (nu)face, face jocul gruparii de tip mafiot si criminal! Rolul sau este de a crea scandal Solutionarea acestor urgente va pune capat luptelor politice existente. Vor vocifera cateava zile, insa in baza evidentelor care vor rezulta in urma adoptarii actelor normative(clamate chiar de TT), vor trebui sa inceteze, sa recunoasca existenta nelegalitatilor, a gravelor abuzuri care au distrus familii, cariere, au epurat politic zeci si zeci de cetateni romani de rand nevinovati! Procedand altfel nu veti face decat sa le faceti jocurile murdare, sens in care va transmitem : RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

 29. OG MODIFICA SI STATUTUL DE MAGISTRAT, DREPTURILE SI OBLIGATIILE ACESTORA, SCOATE ACOPERTII DIN JUSTITIE SI PROTOCOALE???ESTE UN PROTEST IMPOTRIVA ACESTOR PROTOCOALE, COLABORATRII CU SERVCIILE, PENTRU LUSTRATIE 100%??CE-AR FACE ERDOGAN, ORBAN SAU PUTIN CU STUDENTII DE LA INM AFLATI SUB BAGHETA VICEPRES DANILET PE SCARILE CAB??ACEST IMPOSTOR TREBUIE CERCETAT, ANCHETAT, ARESTA SI CONDAMNAT PT INSTIGARE, PROVOCARI CONTINUE, ULTRAJ, ABUZ IN SERVICIU , SIPA NOAPTEA CU MACOVEI???PÂNĂ NU DESECRETIZAM SIPA, NU ABROGAM STATUTUL DE MAGISTRATI PT COLABORATORII PROTOCOALELOR, PT, ACOPERITI, PT INFRACTORII SI INCOMPETENTII DIN JUSITIE, NE PIERDEM TIMPUL CU DANILETII, CU OANA SEFA CORPULUI DE CONTROLLA TOADER, CU ERATE, CEDO, BATJOCURA SI UMILINTA , CIRCUL SI MITOMANIA CODURILOR CLANULUI BASESCU- BOC-MACOVEI-DANILET!!!

 30. A venit timpul sa Nationalizam justitia ! Felicitari maestre Nistorescu ! Adevarul si justitia trebuie sa triumfe iar casta procurorilor sa fie trasa la raspundere pentru crimele lor judiciare . Se stie ca procurorii sint manipulati din afara tarii de catre centre de putere oculte corupte care recomanda injustitia si Inchizitia ca metode de control , stapanire si exploatare a tarii noastre , centre aflate in slujba marilor corporatii politice multinationale .

 31. Sunt sofer (amator) ca si majoritatea dintre cei care va-ti exprimat parerile aici; nu ma deranjeaza ca avem politie rutiera pentru ca opresc la stop,nu trec pe rosu,nu depasesc pe linie continua,dau prioritate la trecerea de pietoni,etc.daca nu respect regulile sunt tras „de maneca”,asa si procurorii trebuie trasi la raspundere de cineva cand comit abuzuri,dar nu de cineva din sistemul lor ca se zice:corb la corb nu-si scoate ochii,ca pe mine ca sofer nu ma trage la raspundere tot un sofer.

 32. Au „dreptate” rezistii furiosi care urla in strada: adevarata justitie este reprezentata -pt ei -de luluta, tractoristul, portocala, man-darina,etc. si bineinteles de pitzifelnicii (vorba lui cristoiu) danilet,ceausescu(nu ala impuscat), batausu de batrani, dany, angie s.a. Pt a-si pastra privilegiile -financiare si nu numai -cei mentionati si cei platiti de mosh soros ocupa vremelnic scarile tribunalelor si Piata Victoriei.

 33. Legea nr. 62/2011 privind dialogul social este cea care reglementează în detaliu încetările de activitate inclusiv în instituțiile publice.
  Art. 202 „Nu pot declara grevă: PROCURORII, JUDECĂTORII, (…) precum și alte categorii de personal cărora li se interzice exercitarea acestui drept prin lege.”

  Deci…, in acest moment, toti magistratii care au protestat si protesteaza sunt infractori.

  Din păcate, din 2005, datorită lui Băsescu și Macovei, exista „justiție” = POLIȚIE POLITICĂ SECURISTO-STALINISTĂ DE TIP MAFIOT. IohaniSS a ridicat-o la rang de POLIȚIE POLITICĂ SECURISTO-STALINISTO-NAZISTĂ DE TIP MAFIOT…

  Așa că nu se poate avea încredere în ea pentru că datorită ei nevinovații au înfundat pușcăriile sau s-au ales cu dosare penale care le-au stricat carierele, viețile și chiar familiile în timp ce adevărații vinovați ajung pe la Cotroceni sau sunt mari ștabi în „justiție”, servicii secrete și speciale, etc.

  Când o să-l văd băgat la pușcărie pe Băsescu în dosarul FLOTA, când o să-l văd băgat în pușcărie pe IohaniSS pentru retrocedările frauduloase făcute în Sibiu și pentru însușirea ILEGALĂ de imobile pe bază de acte false, când o să văd toți magistrații, care au încălcat legea 62/2011, art. 202, excluși DEFINITIV din magistratură abia atunci voi spune că în România există Justiție.

  P.S.
  E timpul ca pensiile speciale pentru magistrati sa dispara si sa aibe pensii pe baza contributivitatii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.