Ce se știe până acum despre subvarianta XE a Omicron

O nouă sub-variantă a Omicron a fost identificată în Marea Britanie, în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a relatat duminică The Independent.

Biroul Naţional de Statistică (ONS) a anunţat că 4,9 milioane de persoane din Marea Britanie au fost infectate cu COVID-19 de weekendul trecut – un nivel record în timpul pandemiei.

Creşterea numărului de cazuri ar veni ca urmare a faptului că locuitorii pot interacţiona liber după ridicarea restricţiilor asociate COVID-19 şi a apariţiei sub-variantei Omicron BA.2, supranumită şi „Omicron silenţios”.

Acum, însă, a fost detectată o altă mutaţie, care ar putea fi mai transmisibilă, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

XE este o mutaţie a tulpinilor BA.1 şi BA.2 a variantei Omicron – denumită „recombinantă”.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, OMS a indicat că mutaţia XE recombinantă a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie pe 19 ianuarie, precizând că din primele analize a reieşit că ar putea fi mai transmisibilă.

„Estimările timpurii indică un avantaj al ratei de creştere în comunitate de 10% comparativ cu BA.2, însă această constatare necesită confirmări suplimentare. XE aparţine variantei Omicron, până la raportarea unor diferenţe semnificative ale caracteristicilor transmisiei şi bolii, inclusiv a gravităţii”, se arată în raport.

Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSCA) a declarat luni că, potrivit celor mai recente date, XE a avut o rată de răspândire cu 9,8% mai mare comparativ cu BA.2.

Cu toate acestea, UKHSCA a avertizat că „deoarece această estimare nu a rămas consecventă pe măsură ce s-au adăugat noi date, nu poate fi încă interpretată ca o estimare a avantajului de creştere pentru această variantă”.

„Cifrele erau prea mici pentru ca XE recombinantă să fie analizată pe regiune”, a notat UKHSCA.

Potrivit UKHSCA, începând de la 22 martie au fost detectate 637 de cazuri de XE în Anglia.

Aceasta este doar o mică parte din cazuri, cele mai recente date de la ONS indicând o cifră record de 4,9 milioane de cazuri actuale de infectare cu coronavirus.

Varianta a fost detectată de asemenea în Thailanda.

Deoarece sub-varianta este nouă, situaţia se poate schimba, însă în prezent se crede că XE nu ar aduce simptome noi.

Cele mai raportate simptome ale tulpinii originale de Omicron seamănă cu o răceală, în special la persoanele care au fost vaccinate. Aceasta includ curgerea nasului, strănut şi durerile în gât, spre deosebire de tulpina originală a virusului, care a provocat în general febră, tuse şi pierderea gustului sau a mirosului.

Însă, lista oficială cu simptomele generale de COVID-19 a Sistemului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a fost extinsă luni pentru a fi incluse nouă semne noi de boală. Potrivit nhs.uk, simptomele de COVID-19 pe care populaţia trebuie să le ia de asemenea în considerare sunt: dificultăţi de respiraţie, senzaţie de oboseală sau epuizare, dureri la nivelului corpului, dureri de cap, dureri în gât, nas înfundat sau care curge, pierderea poftei de mâncare, diaree, senzaţie de rău sau stare de rău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. O nouă subvariantă de răceala comună a fost identificată în Marea Britanie. Mă simt rau pe silențios când citesc articole SF despre viruși care nu au fost niciodată izolați, purificați, micrografiați. Unii dintre cei care s-au vaccinat în jurul meu au ajuns deja în paradisul pierdut. Bon Voyage !

  2. Un fel de hai sa reincalzim ciorba si s-o servim papagalilor pe post de prospatura. Bine, pa!

  3. Aceste PROPAGANDA MURDARA cu Noua Varianta OMICRON, decrebilizeaza redactia „Cotidianul.ro”!. JOCURI murdare.!

  4. Se termină razbelul în ukraina sorosistă și trebuie să sperie lumea cu ceva!!!..o fi venit ciufulitul de la kiev cu ceva microbi!!..

  5. ,,…Am avut trei pandemii în ultima sută de ani. Prima pandemie a fost în 1918, care a fost numită pandemia de gripă spaniolă. Acesta a fost momentul în care au implementat undele radio la nivel global și a crescut electrificarea universului nostru. Milioane de oameni au murit șase luni mai târziu în urma unei pandemii. Dupa al doilea război mondial, o altă pandemie, care a fost implementarea echipamentelor radar. La nivel global, sateliții s-au dezvoltat și au ieșit o mulțime de sateliți diferiți. Când a fost implementat sistemul au existat o serie de decese din cauza pandemiei. Ultima pandemie majoră a fost în 1968, care a fost numită gripa Hong Kong. Acum au lansat 5G și acest lucru afectează viețile oamenilor.
    Ucid oameni din întreaga lume și ei acoperă cu ,,virusul Corona’’.
    Una dintre țări, care este o țară uriașă ce are milioane de oameni, Rusia, nu a avut multe decese în zona virusului Corona, pentru că nu au implementat încă 5G pentru uz public. L-au implementat doar pentru uz exclusiv de către armată.
    Atunci când sunteți testat vă contamineaza cu SIDA, pentru că vor să acopere faptul că milioane de oameni vor muri din cauza frecvenței radio excesive… Vaccinurile au toxine. Iți dau boala… Vaccinurile vor veni cu un dispozitiv de urmărire numit cip RFID. Este un microcip care va fi asigurat în același timp cu vaccinurile. Acest lucru le va oferi posibilitatea de a te urmări…’’

  6. Începuse lumea să se ocupe de prostii, varicelă, TBC, poliomielită și alte chestii minore. Reveniți-vă fraților, că ar vrea să mănâncă și gurile lu’ ăștia de la OMS un caviar, o măslină, o atenție… Să servește o șampanie…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.