Cât de pregătite sunt unitățile de învățământ să înceapă școala? O să avem transparență…

Ministrul educației, Ligia Deca, spune că a cerut tuturor autorităților locale să facă investițiile necesare pentru ca toate școlile să aibă  condiții sanitare adecvate. Unitățile de învățământ mai au puțin timp la dispoziție pentru lucrările evocate de ministru. Clopoțelul sună acum, în septembrie, iar nevoile nu mult mai multe decât cele enunțate. Ministrul a detaliat.

”Școlile sunt, zic eu, din ce în ce mai pregătite, în sensul în care se semnează contractele pentru dotări. Acest an școlar va vedea săli de clasă renovate și cu mobilier nou, laboratoare de științe dotate, ateliere de practică dotate și laboratoare de informatică și laboratoare de tip Smart Lab”, a explicat oficialul.

”Avem o serie de școli aflate în procese de reabilitare, iar în ceea ce privește unitățile de învățământ cu grupuri sanitare în afara clădirilor, acolo de la 1.002, câte erau acum doi-trei ani, am ajuns la sub 200. O să avem în transparență, în câteva zile, o hotărâre de guvern care alocă fondurile pentru ca aceste probleme să se rezolve și aici aș face un apel către autoritățile publice locale să nu mai avem nicio școală în România care să nu ofere condiții sanitare adecvate pentru procesul de învățământ”, a  mai spus Deca pentru Radio România Actualități.

Ministrul a semnat astăzi, la Oradea, două contracte de finanțare prin PNRR pentru campusul școlar, pentru învățământul dual din municipiu și pentru microbuze electrice pentru elevii din județul Bihor, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Ministrul educației Fräulein Deca
    aia cu ” Istoria.Holocaustul „.

  2. Manuale sunt? Intreb pentru un amic care cunoaste pe cineva care are copii ce merg in clasa primara.
    Deci , sunt manuale?

  3. Scoala? Care scoala? Iohannis a defiintat practic educatia, invatamantul si cultura facand elevii dupa chipul si asemanarea lui, adica incompetenti, lenesi si indolenti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.