Câte companii şi-au suspendat activitatea anul acesta?

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele zece luni din 2023 a fost de 12.523, în creştere cu 2,76% comparativ cu perioada similară din 2022, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în intervalul menţionat au fost din Bucureşti, respectiv 1.475 (număr în creştere cu 23,99% faţă de ianuarie-octombrie 2022), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 826 firme suspendate (în creştere cu 41,68%), Braşov – 577 (plus 12,04%), Iaşi – 541 (plus 0,56%) şi Bihor – 484 (plus 2,33%).

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Giurgiu – 80 (în scădere cu 25,23% faţă de primele zece luni din 2022), Ialomiţa – 80 (plus 15,94%), Tulcea – 84 (minus 22,94%) şi Covasna – 91 (minus 5,21%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 3.062 (-11,5%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 1.232 suspendări (plus 13,34%) şi informaţii şi comunicaţii – 1.118 suspendări (+38,54%).

În octombrie 2023, au fost înregistrate 1.222 suspendări de firme, cele mai multe în Bucureşti (133) şi în judeţele Cluj (66), Iaşi (65) şi Braşov (55).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

  1. situatia arata everfescenta economica, in România s-au înființat 58,586 firme noi în anul 2023; sa nu fim pesimisti,da?

  2. pt ca in statistica nu seste precizat cate firme si PFA-uri s-au infiintat in acest an. Daca au fost infiintat aprox. tot atatea atunci desfiintarea unor firme nu spune nimic. Cu ani in urma a fost o stimulare de infiintare de firme daca nu ma insel chiar gratuita pt a accesa fonduri europene. Daca nu reusesc la concursul de proiecte unii renunta pt ca exista obligatia de a prezenta bilantul/activitatea care nu este. Cand te saturi de timpul pierdut renunti.

  3. Analiza este incompleta. De vazut cate din firmele care si-au suspendat activitatea aveau tangenta cu tunurile date de achizitiile statului in perioada pandemiei sau abonate la contractele guvernelor Orban-Catu, se ocupau cu azilele de batrani, aveau contracte de consiliere finantate din banii statului etc.
    Sigur, in locurile acestora au aparut altele, la ministri noi, oameni noi.
    Societatea din Calugareni, judetul Giurgiu care se ocupa cu achizitiia mastilor de protectie in valoare de 12 milioane de euro in martie 2020 mai are activitate ?

  4. Serios? Care firme s-au închis? Cele care au fost adăugate la firma de baza pentru că ilegalități și tribunale?

  5. patura mijlocie este distrusa planificat, intre timp se mareste mamutul bugetofag cu taietori de frunze la caini. restul, pot crapa linistiti, pentru ca sunt capsati de canapele la te-ve si #spalati pe creieri metodic. avem ce meritam.

  6. @marin mai revolutionarule,iar vrei sa pari destept dar nu te ajuta intelectul,iar dai ca nuca in perete

  7. pe-ce-re reloaded are nevoie de paraziti bugetofagi, securici calre prin tot felul de servicii „de stat la stat” toate calare pe omul de rand. astfel, se asigura datele pesonale in cloudu’ guwernerului, care vor fi folosite la masina de ToV. dragi rumani, nici nu mai este nevoie de noi la vot! „ei” tov-eaza pentru noi!

  8. „patura mijlocie este distrusa planificat”

    In Romania nu exista clasa de mijloc, unii speciali se pot incadra si pe aia nu-i distruge cineva. Impotenta vede doar dusmani in jur. Firmele straine nu vin in RO sa dea banii salariatilor sa nu aiba griji. Exact de aceia au fugit aici. Doar cu bani de la buget se intretin aia „de mijloc” si unii medici din privat. Unde vezi tu unii cu peste $100.000 venit pe an ? Iar cei bogati nu muncesc, ei conduc sau comanda.

  9. tomlin : se pare ca vorbesti de cele doua tabere de ciocoi care se lupta peste noi de 33 de ani. nu, numai astia ai vostri sunt in firme. in firme si intre cei care muncesc sunt romani obisnuiti care au ales sa traiasca aici. nu fura, dar muncesc pentru ei. aceasta este si ar trebui sa fie PATURA SANATOASA A ECONOMIEI ROMANESTI. Undeva prin 2003 era o fericire sa muncesti liber. am infiintat firme pentru toti prietenii si rudele mele. de la librarii, cu inchiriere de spatiu, apoi papetarie, produse de birou, apoi firme de organizari de evenimente, bacanie etc. romani care munceau aici. persoane fizice autorizate: magazin plafar, rparatii pantofi etc. oamenii astia au ales SA MUNCEASCA SI SA PLATEASCA TAXE STATULUI! acestia au fost ucisi. voi, astia, bolsevbicii maoisti aveti acelasi slogan tamp si fals de 33 de ani: romanii fura si firmele fura. interesant ca nu vorbiti despre parazitii bugetari care ne fura pe toti! ce stiti voi mah sa faceti? apropos ca vorbea unul p-aici cu patos ca „”nu sunteti in stare sa faceti un cotet de caine”. am facut si cotet pentru un caine salvat de la hingheri. a murit de batranete, intre timp. voi sunteti toti aceiasi ciocoi.: vechi sau noi, TOT CIOCOI SUNTETI! rpezi de piatra aruncata, fara sa va uitati intai la voi! de aceea au fugit romanii de aici. toti cei care atunci voiau sa munceasca, NU SA STEA! BHAI, MUNCESC ATAT SI CUM POT! ALEG SA DECLAR NU SA FUT, DA? VOI FACETI LEGISLATIE IMPOTRIVA MUNCII! IN ASA FEL INCAT ORICE PARAZIT BUGETAR SA TE POATA AMENDA CA RESPIRI! credeti ca o sa va fie bine…? orice actiune naste o reactie. nu poti face rau sa-ti fie bine! tomlin, draga, astia mici de au ales sa lucreze, nu iau mah bani de stat. ei sunt cei ucisi de stat, pentru ca cladeste o dictatura mao de control asupra vietii si libertatii. eu am trait in dictatura si stiu s a ta nele #ideologiei. va recunosc, mah…va recunosc.

  10. greseli de text, scris la revolta…ma scuzati si repet „aleg sa declar, nu sa fur”…

  11. CIOCÓI m. înv. 1) peior. Persoană bogată, provenită din rândul arendașilor sau al vătafilor; boier parvenit. 2) Persoană slugarnică cu intenții de parvenire.

    Folosesti un termen peiorativ (ciocoi) din ura, probabil si un alt termen pe care nu stii sa-l apreciezi, ca nivel de venituri (clasa de mijloc). La tine munca este totul, salopeta. Ghinion, cine munceste n-are timp sa castige ! Eu „muncesc” cateva minute pe mobil sau pe laptop, misc bani. Bancile si institutiile financiare s-au facut ca sa le folosesti, sa-ti multiplici veniturile, nu sa le injuri. Injuratura este investitia saracului, cel fara perspectiva.

  12. deci esti un ciocoi bancar :)) wow. purtam salopeta din jeans intr-o vreme, erau la moda, deh. iti recomand cartea, ciocoii vechi si noi (Nicolae Filimon, ca tot este Sf. Nicolae astazi)…da’ stai ca n-ai timp de citit ca „faci bani”… poa’ gassti un rezumat pe net… haha! sau citesti pe diagonala ca se poarta…eu vreau fericire in Tara mea. si libertate. tu „misca” bani acolo …de colo-colo cum iti spun stapanii…

  13. tomline, astia ca tine au distrus economiile in „lumea libera”, fiindca, in loc sa produca, ei doar „misca banii”; ei bine, acum altii misca banii, mai prin Extremul orient, asa ca miza ta e pe moarte

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.