Câți candidați s-au înscris în cursa prezidențială din Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a înregistrat joi opt candidați la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Alți opt pretendenţi, care au depus semnăturile abia joi, vor intra în campanie mai târziu, întrucât verificarea listelor de subscripţie şi înregistrarea candidaţilor durează până la şapte zile, relatează presa de la Chișinău.

Prin urmare, în buletinul de vot ar putea fi 16 candidaţi. Până acum, au fost înscrişi de CEC în cursă Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Andrei Năstase, Ina Popenco, Dmitri Ciubaşenco, Maia Sandu şi Igor Dodon.

Campania electorală va dura până în data de 29 octombrie.

În această perioadă, candidaţii nu vor avea dreptul să ofere cadouri electorale, să utilizeze sporturile de promovare, simbolurile de stat sau să se afişeze lângă personalităţi de notorietate din străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.