Căutările a încă trei ostatici, încheiate tragic

Armata israeliană a anunţat vineri că a recuperat corpurile a trei ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza după atacul Hamas pe teritoriul Israelului de la 7 octombrie, care a declanşat războiul de pe teritoriul palestinian.

„Trupurile ostaticilor Hanan Yablonka (israelian), Michel Nisenbaum (israeliano-brazilian) şi Orion Hernandez (Radoux, franco-mexican) au fost recuperate în cursul nopţii printr-o operaţiune comună” a armatei şi serviciilor de informaţii israeliene la Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat armata într-un comunicat.

Cei trei bărbaţi se numărau printre cele 124 de persoane aflate încă în Gaza, din cele 252 răpite pe 7 octombrie. Numărul ostaticilor încă deţinuţi de Hamas se ridică acum la 121, din care 37 ar fi morţi, potrivit armatei israeliene.

Orion Hernandez Radoux, în vârstă de 32 de ani, participa la festivalul de muzică Nova, în sudul Israelului, atunci când combatanţii Hamas au atacat. El era împreună cu prietena lui Shani Louk, o germano-israeliană în vârstă de 22 de ani care a apărut apoi într-un videoclip pe reţelele sociale, întinsă pe burtă, aparent inconştientă şi pe jumătate goală, în partea din spate a unui pick-up în Fâşia Gaza. Armata israeliană a anunţat pe 17 mai că i-a repatriat cadavrul.

Fan al sportului şi al muzicii, Hanan Yablonka a fost de asemenea răpit în timpul festivalului Nova. Divorţat şi tată a doi copii, el a decis în ultimul moment să meargă la festival împreună cu patru prieteni, susţine sora lui.

Avivit Yablonka a declarat pentru AFP că el şi prietenii lui au încercat să fugă cu o maşină la momentul atacului. Trupurile celor patru prieteni ai săi, între care cel al fostului fotbalist internaţional israelian Lior Assouline au fost găsite şi identificate în apropiere de vehicul.

Marţi, ea a mărturisit AFP că se teme de „o veste proastă” privind soarta fratelui său, după anunţul din săptămâna precedentă privind repatrierea mai multor corpuri ale altor ostatici.

În dimineaţa zilei de 7 octombrie, Michel Nisenbaum, de 59 de ani, locuitor din Sderot, oraş de la liziera Fâşiei Gaza, a plecat cu maşina să o salveze pe nepoata sa de 4 ani, care se afla împreună cu tatăl ei militar la baza militară de la Reim. El se afla la telefon cu membri ai familiei când legătura s-a întrerupt. Apoi o voce a răspuns în arabă când una dintre fiicele sale i-a telefonat.

Cu cetăţenie israeliană şi braziliană, Michel Nisenbaum s-a născut la Niteroi, în apropiere de Rio de Janeiro, înainte de a emigra în Israel la vârsta de 12 ani. Era divorţat şi tată a două fiice căsătorite.

Cele trei trupuri neînsufleţite au fost aduse în Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. DE REMARCAT CA NU AU INTERES SA NEGOCIEZE SI NICI SA.I RECUPEREZE VII PE ACESTI OSTATECI,DUPA CE II VOR OMORA PE TOTI ,VOR RADE DE PE FATA PAMANTULUI TOATA FASIA GAZA,CU TOT CE EXISTA IN EA,ASTA.I SCOPUL FINAL AL CELOR CARE STRIGA …. ANTISEMIȚIII!!!😁😁😁😁.POPORUL ALES CU MAREA EI INTELIGENȚĂ SI MARILE MINȚI ALE UMANITATII….BRAVO MĂI,DEM9NSTEATI CAT SANTETI DE PUTERNICI,să vadă toată Lumea!!!

  2. Imre, dacă cauți oameni pe-acolo, nu-i căuta-n Hamas și nici printre produsele madrasurilor.Când n-au de omorât pe alții, islamiștii se omoară-ntre ei.Facă în alte religii ai câteva direcții concurente care nu se omoară-ntre ele, în Peninsula Arabă ai cam pe la 160 și toate belicoase.Hamas evun produs al „înțelepților” CIA care au finanțat și însrmat un grupuscul că să scape de Fatah al lui Arafat(miliardar, dacă te interesează).Europa bagă miliarde în Z”Palestina”, o „țară” care nu se poate și nu s-ar putea susține singură și de care vecinii ei arabi nici nu vor să audă.În total au băgat 50.000.000.000$ cu rezultatele vizibile deazi.Toți bastanii mișcărilor teroriste ade acolo au pedalat banii, exact ca-n Africa unde se estimează optimist că un dolar din 20 ajunge la destinație.Se vede clar vă habar n-ai și că ține sunt mulți.

  3. „oraş de la liziera Fâşiei Gaza”

    LIZIERĂ, liziere, s. f. 1. Zonă de interferență la marginea pădurii cu terenul neîmpădurit. 2. Fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură …

    Itzik abereaza ca un animal bolnav la cap!

  4. Câți ostateci au împușcat(nu eliberat) sau ucis în bombardamente IDF , MOSSAD , SHIN BETH,&co,până acum…..cum Pe Toti ???pai nus ei buricul pământului care știu tot ce mișcă cu senzori și video supraveghere satelitara și tir tacamul!Așa au făcut si cu Zidul Rușinii super performant și tehnologic pe 7 octombrie,(Că acum toți oficialii din servicii își dau demisia de rușine că au executat ordine criminale)când au coborât ,,apararea,,intenționat să fie măcelăriți cetățeni ai altor state plus evrei de ai lor,care uite caz făceau o sărbătoarea chiar langa granita când ăștia din Hamas au declanșat represalii după ce din 47 INCOACE au fost măcelăriți și segregați sistematic și intens??🤗

  5. Imre, dacă cauți oameni pe-acolo, nu-i căuta-n Hamas și nici printre produsele madrasurilor.Când n-au de omorât pe alții, islamiștii se omoară-ntre ei.Dacă în alte religii ai câteva direcții concurente care nu se omoară-ntre ele, în Peninsula Arabă ai cam pe la 160 și toate belicoase.Hamas e un produs al „înțelepților” CIA care au finanțat și înarmat un grupuscul ca să scape de Fatah al lui Arafat (miliardar, dacă te interesează).Europa bagă miliarde în „Palestina”, o „țară” care nu s-a putut, nu se poate și nu s-ar putea susține singură și de care vecinii ei arabi nici nu vor să audă.În total, au băgat 50.000.000.000$ cu rezultatele vizibile de azi.Toți bastanii mișcărilor teroriste de acolo au pedalat banii, exact ca-n Africa unde se estimează optimist că un dolar din 20 ajunge la destinație. Se vede clar că habar n-ai și ca ține sunt mulți. Și că notă de subsol, Islamuls-a impus cu prețul a aproape un miliard de victime de-a lungul istoriei.Unii spun că biserica viitoare catolică l-ar fi finanțat pe Mahomed care umbla deja de zece ani să-și impună religia înafara familiei sale când a primit banii cu care și-a luat mercenari, că să scape de concurența Imperiului Bizantin.Oricum ar fi, citește înainte de a scrie.

  6. Post Gudurău…..Vrei sa spui că evreii daca ar fi vrut să.i integreze pe palestinieni și să.i responsabilizeze cu bune intenții și înțelept ,sa se simtă parte a progresului adus de ei și a noului Israel nu ar fi reușit cu același numerar investit și dat pe mâna cui nu trebuie.Nu s.a vrut din incapatanare ,ura și rasism, care l.au propagat intensiv din 47 incoace…. IATĂ REZULTATELE!Reconcilierea acum e mai departe ca niciodată!!! Și termin.o cu zvonurile și misticismul nedemonstrabil, fii realist și logic iar daca faci deducții fale in schema logica demonstrabila.E ușor sa speculam ipoteze fantastice,trebuie urmărit firul logic real și concluziile acțiunilor partilor in cauza.1+1=2Te salut!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.