Cauze inadmisibile

Darea în judecată a UE pentru neadmiterea României în spațiul Schengen era din start sortită eșecului , o veritabilă pierdere de timp cu motivare electorală, parte dintr-o extindere a incapacității în reprezentare și gestionare la Bruxelles.

Dacă România ar fi avut mai mulți eurodeputați competenți, aceștia fiind exagerat de puțini, cu adevărat dedicați chestiunilor curente și nu ar dezertat în promovarea unor presupuse interese globale care servesc marilor actori în șubrezirea democrației și proiectului european, românii ar fi fost de mulți ani beneficiari ai spațiului de liberă circulație.

Veto-ul Austriei în JAI servește desigur jocurilor guvernului de la Viena în dobândirea unui statut fraudulos, problematica emigrației neavând o incidență care să ridice un diferend de o asemenea gravitate.

Faptul că Rusia, sau alți actori europeni s-ar opune României, sunt chestiuni în esența lor subiective derivând din incompetența punctuală a clasei noastre politice incapabilă să stabilească locul României la masa UE.

Motivarea instanței europene cum că aceasta nu poate impune Austriei votul care ar fi în favoarea României este în deplinătatea celor stabilite de funcționarea spațiului Schengen.

Austria trebuie chemată în judecată pentru anularea susținerilor privind faptul că România nu are securizate frontierele și că ar fi rută a emigranților ilegali.

Ulterior unui asemenea litigiu, care poate fi câștigat în baza expertizei FRONTEX, România poate să închidă contenciosul cu Austria și să îi ceară despăgubiri.

Plângerea pentru neacceptarea României în Schengen, respinsă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1324 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.