CE a achiziționat un tratament experimental pentru Covid 19

Comisia Europeană (CE) a anunțat joi semnarea unui contract-cadru de achiziții publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab (VIR-7831), o terapie experimentală cu anticorpi monoclonali, dezvoltată în colaborare cu VIR Biotechnology.

Potrivit unui comunicat al CE, acestă achiziție face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promițătoare anunțat de Comisie în iunie 2021 și este, în prezent, în curs de revizuire continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

„În strategia noastră de combatere a COVID-19 ne-am angajat să dispunem de cel puțin trei noi tratamente autorizate până în luna octombrie. În prezent, încheiem un al doilea contract-cadru care le oferă pacienților tratamente cu anticorpi monoclonali. Pe lângă vaccinuri, schemele de tratament sigure și eficace vor juca un rol esențial în revenirea Europei la o nouă normalitate”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

16 state membre ale UE participă la achizițiile publice pentru achiziționarea a până la 220.000 de tratamente. Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienților cu coronavirus cu simptome ușoare care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19.

Conform CE, studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienți care evoluează către forme mai severe și care necesită spitalizare sau internare în unitățile de terapie intensivă.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceștia se prind de proteina spike și blochează astfel legătura virusului cu celulele umane.

Comisia Europeană a încheiat aproape 200 de contracte pentru diferite contramăsuri medicale, în valoare de peste 12 miliardede euro.

„În temeiul contractului-cadru actual cu Glaxo Smith Kline, statele membre pot achiziționa sotrovimab (VIR-7831) dacă și atunci când este necesar, după ce au primit fie o autorizație de utilizare de urgență în statul membru în cauză, fie o autorizație (condiționată) de punere pe piață la nivelul UE din partea Agenției Europene pentru Medicamente”, se mai arată în comunicatul CE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. astia au innebunit de tot. sa experimenteze pe ei insisi si pe fam lor, iar daca nu e suficient sa-i ia la rand pe cei din comisie/parlament ue/guverne/ambasade/regi/prezidenti… traim vremuri apocaliptice….

  2. Atentie, dixit Kyriakides: revenirea la o NOUA normalitate, nu la normalitate!
    Pai cum sa revii la ceva nou??? Insasi exprimarea lor imbecila ii da de gol. La urma urmei, niciun functionar vizibil din ierarhia UE nu ia decizii de capul lui, ci doar le citeste de pe prompter si incearca sa le justifice in felul lui, fiecare cum poate. Dar daca aberatia e continuta in text, daca pe prompter apare ca 2+2=5, nu prea au ce face…

  3. Și aceeași tehnologie -proteina Spike!!! Unde e vaccinul crea de Institutul Oncogen de la Timișoara ? Unde e tratamentul cu Invermectina care urma cea fie studiat ? Ăștia au o țintă precisă : omul.

  4. Ideea lor e sa nu ne trateze, ci sa ne rareasca. Tratamentul lor va fi cu Colivarina, Parastazol, Gropamicina, Amin-amin si zeama de limba de clopot. Pe madam Kiriapizdes asta n-o cauta pe-acasa aia cu coasa?

  5. @ Vax!

    Tratament asigurat de o echipa de specialisti condusa de Dr. Harletzanu si Dr. Lopataru, inventatorii Cimitirinei!

  6. experimente si pLan-demii pe cobaii umani. Desteapta-te Romane ?? cine? cum??? de ce??

  7. Există CONFIRMAREA studiilor VECHI că tratamentul timpuriu cu CLOROCHINĂ „poate reduce numărul de pacienți care evoluează către forme mai severe și care necesită spitalizare sau internare în unitățile de terapie intensivă”! Dar clorochina costă doar 6 Euro de persoană tratată și salvată, nu 3200 $ de persoană tratată (și băgată la 2 metri sub pămînt) ca „Remdesivir”…
    https://www.libertatea.ro/stiri/interviu-vladimir-zelenko-hidroxiclorochina-tratament-covid-3101714

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.