Ce a pregătit MAE pentru românii din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a organizat în străinătate un număr de 441 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, cele mai multe fiind în Italia, Spania și Republica Moldova.
Secțiile de votare sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, în cadrul consulatelor onorifice, dar și în alte locații.
Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia (76), Spania (50), Republica Moldova (36), SUA (31), Marea Britanie (29), Germania (25), Franța (17), Austria (9), Belgia (8)”, au transmis reprezentanții MAE.
De asemenea, Ministerul de Externe anunță că lista secțiilor de votare a fost stabilită pe baza propunerilor misiunilor diplomatice ale României, care au ținut cont de consultările cu comunitățile românești din străinătate, de solicitările acestora de organizare a unor secții noi și de evaluarea modului în care s-au desfășurat procesele electorale anterioare în străinătate.
Prin urmare românii care au domiciliul sau reședința în afara țării sau dacă în ziua votului se află în străinătate pot vota la orice secţie de votare organizată în străinătate, fiind înscrişi în listele electorale suplimentare.
Pentru ambele scrutine votarea începe la ora 7.00 (ora locală) și se desfășoară până la ora 21.00 (ora locală), când secția de votare se închide. Alegătorii care la ora 21.00 (ora locală) se află în sala în care se votează pot să își exercite dreptul de vot.
Cetățenii români cu drept de vot care la data de 26 mai 2019 se află în străinătate pot vota la oricare dintre cele 441 de secții organizate de MAE în afara țării, atât pentru Parlamentul European, cât și pentru referendumul național. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot în cadrul aceluiași scrutin. Votul este universal, secret, direct, egal și liber exprimat.
Potrivit prevederilor legale aplicabile, nici în cazul alegerilor pentru Parlamentul European, nici în cazul referendumului national nu se votează prin corespondență, nu se votează pe baza titului de călătorie, nu se utilizează cărțile de alegător și nu este necesară înscrierea cetățenilor români în Registrul electoral cu adresa de reședință sau domiciliu din străinătate.
Lista tuturor secțiilor de votare, precum și alte informații utile referitoare la desfășurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul instituției la adresa http://www.mae.ro/node/48090
Ministerul a elaborat și o hartă interactivă cu cele 441 secţii de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.
Harta este accesibilă pe site-ul MAE la adresa : http://www.mae.ro/maps/3789.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. KOSOVO E SERBIA !

    https://topfilmeonline.net/balkan-line-balkanskiy-rubezh-2019-online-subtitrat/

    Film artistic excelent ce ilustreaza drama sarbilor in 1999, cand occidentul „civilizat” criminal iudeomason, dovedeste inca o data ca nu are nimic sfant, bombardandu-i cu bombe pe care scriau „paste fericit” in ziua de Pasti, in zi de sarbatoare, pentru a oferi mahomedanilor fanatici un stat al lor in inima Europei, rupand leaganul Serbiei Kosovo, de Patria mama !

    KOSOVO E SERBIA !
    TRANSILVANIA E ROMÂNIA !
    BASARABIA E ROMÂNIA !
    CRIMEIA E RUSIA !
    CATALONIA E SPANIA !
    CONSTANTINOPOLUL E GRECIA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.