Ce anunță directorul Transgaz, Ion Sterian

România a atins, sâmbătă, un grad de umplere a depozitelor de gaze de 80% din capacitatea totală, a anunțat directorul Transgaz, Ion Sterian.

Stocarea gazelor în depozite va continua până la 30 octombrie.

Gradul de 80% reprezintă pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

„Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat”, a spus von der Leyen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. Țările UE nu au gaze, în afara de Olanda peste mări, dar au mai multe-n cămară (84% media) decît România care are (80%).

  2. Gradul de 80% reprezintă pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene. Sa moara mama ca nu e cel maxim? Si gazele astea sunt pentru noi, sau le dati moldovenilor?

  3. Cu tot cu achizitia celor din republica Moldova, bre? Intreb si eu:
    – Unde sunt aceste capacitati de depozitare?
    – Care e capacitatea reala a fiecarui depozit?
    – Cine raspunde in fata legii daca aceste vesti cu umplerea sunt minciuni?
    – Cat din aceasta capacitate va fi furnizata moldovei si germaniei pomanagiste?

  4. Cica civilizația in Romania a venit în Romania prin industrializare, electrificare. După ce orașul „Gheorghe Gheorghiu Dej” a trecut la „democratia occidentală” acum 32 de ani la vechiul Onești, acum va fi primul care va stinge lumina! Așa progres, mai rar!

  5. Super !
    Atunci deschideți Alro, Alum Tulcea, Azomureș șamd.
    Că doar AVEM GAZE !?

  6. Ion Sterian sa ne spuna cine l-a invitat si ce i s-a transmis la Grupul Bilderberg, unde cu onoare a fost prezent, in premiera absoluta pentru Romania. In rest, declaratiile a la planul cincinal ale madamei von der Leyen e sigur ca nu vor tine de cald la iarna.

  7. Adica, sa intelegem, avem depozitele pline cu gaze scumpe fiindca pe ale noastre, ieftine, le au vandut. In perioada urmatoare vor scadea preturile pe bursa in timp ce noi vom consuma in loc de gaz, aerul de pe teava de gaze, transformat de catre basthani in energie calorica, dupa o formula sf, doar de ei stiuta dar la cel mai mare pret din lume. In UK, populatia plateste 100 de lire pe luna toate utilitatile iar belgienii si mai putin. Si ce venituri au ei, si ce venituri au romanii. Dar atat timp cat votezi mascarici analfabeti, primesti ceea ce meriti.

  8. Hai sa fim obiectivi sa dam cartile pe fata,da? Cine e presedintele comisiei pentru energie la ue? Ghiviti? Cica e pirecele plavanului de lux! Sper ca va amintiti cul il plimba plavanul pe Bosoi ca pe un caine de lesa! Da! Busoi al pnl-ului e presedintele comisiei europene pe energie de vreo 2 ani de zile! Cum sa traiesti tu bine cetatean din Romania daca holerele care nu au legatura cu domeniul respectiv sunt marii scule care decid energia la nivelul europei pentru Romania?!

  9. Cine l-a facut pe Sterica mare capetenie la Transgaz este mai vinovat ca acesta care ne poveste mandru de executarea ordinelor Comisiei Europene. Sa credem ca sacul cu bani ca salariu pe care-l primeste este platit de mafiotii din CE?

  10. Inainte de a face acesta este necesara puparea in dosurile cele fine a Germano-austro-ungarilor , din cauza ca pentru ei care UE a insemnat tratate secrete cu Rusia si asigurarea unei politici de Damping Economic in fata papagalilor ca Romania , precum si sustinerea a conservelor rusesti din Romania a intereselor blocului germano-magiar care au canalizat la distrugerea economiei romanesti . Nu vad de ce politicienii romani nu revad cedarea Petrom la austro-umgari , precum si distrugerile care au urmat prin inchiderea Doljchim , Arpechim si pri extensie a Oltchim etc . Doar daca este un blat nu ar fi cazul de a revedea si a revizui aceste crime economice antiromanesti ! Ce ti-ar putea face acum aliatii , cand tu trebuie sa asiguri linistea la granita Ukrainei !? Este un moment favorabil pentru reorganizarea economica a tarii si a izgonirii invadatorilor de pe pamanturile noastre .

  11. Ce spune parazitul asta ? Ca a executat intocmai si la timp ordinul de la stapana Bruxellesului ? Care e necesarul pentru Romania nu cat a strans el, adica vezi Doamne el a fost la servici, a luat si leafa, nu degeaba luna asta!

  12. Prostie și inconștiență tipică slugarnicilor decidenți români. . Când ticăloșii de la vărful UE când a fost vorba de împărțit banii UE au găsit formula “două viteze, iar acum când e de gestionat gazul țipă “solidaritate” tu directorul Transgaz, Ion Sterian, în loc să umpli depozitele și să declari 60%, anunți în gura mare că ai gaz ca să te șantajeze UE și să nu-ți dea banii ce-i meriți dacă nu tai gazul de la sobele românilor că să aibă căldură sobele germanilor, belgienilor, etc… Sunt sigur că toate țările din UE au secretizate rezervele reale, nu numai de gaz dar de orice produs strategic pentru națiune țării respective de la gaz la mâncare. Domnule director Transgaz, Ion Sterian pentru a cui interese conduceți Compania?

  13. Ce anunță directorul „Transgaz”, tov. Sterian?
    Anunță că dă de la el înapoi banii mișculați p’în U.S.A., 1 MILIARD DE $$ dîn bugetu’ Statului, adică BANII NOȘTRI?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.