Ce înseamnă record de Covid în Noua Zeelandă și în Rusia

Noua Zeelandă înregistrează un număr record de cazuri noi de COVID-19. Ce înseamnă acest record la ei? 206 noi cazuri. 

Lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, în Noua Zeelandă cazurile noi de coronavirus depășesc 200 pentru prima dată în pandemie.

Cele 206 noi infecții zilnice din Noua Zeelandă au depășit sâmbătă pragul de 200 de cazuri pentru prima dată în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care națiunea se străduiește să își vaccineze populația de 5 milioane de locuitori, conform Reuters.

Cel mai populat oraș, Auckland, care a raportat 200 dintre noile cazuri, plasat în lockdown de la jumătatea lunii august, se luptă cu un focar al variantei infecțioase Delta. Totuși, este de așteptat ca restricțiile să fie relaxate aici luni.

„Nu îi vom ține pe locuitorii din Auckland izolați în Auckland în această perioadă, pur și simplu nu putem face acest lucru”, a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern.

Ministerul Sănătății a precizat că 78% dintre neozeelandezii cu vârsta de peste 12 ani au fost complet vaccinați, în timp ce 89% au primit o primă doză de vaccin până vineri.

Cândva lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, Noua Zeelandă nu a reușit să învingă focarul Delta din Auckland.

Cu toate acestea, Noua Zeelandă s-a descurcat mult mai bine decât multe alte țări, cu restricții severe care au menținut infecțiile la puțin sub 7.000 și un bilanț de 31 de decese.

Nou record de infecții în Rusia – 41.335 de cazuri noi  

Rusia a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de coronavirus, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei perioade de vacanță de o săptămână pentru a combate răspândirea COVID-19.

Potrivit cifrelor publicate sâmbătă de guvern, 41.335 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei, conform Euronews.

De asemenea, Rusia a înregistrat 1.888 de decese în aceeași perioadă, o cifră în ușoară scădere față de statisticile de vineri.

Rusia este cea mai grav afectată țară europeană, cu peste 8,7 milioane de cazuri de la începutul crizei sanitare și un bilanț de aproape 450.000 de morți până la sfârșitul lunii septembrie.

Președintele Vladimir Putin a declarat o perioadă de vacanță între 30 octombrie și 7 noiembrie pentru a limita infecțiile.

La Moscova, acest lucru a însemnat că școlile, saloanele de înfrumusețare, magazinele, sălile de sport și alte servicii „neesențiale” au fost închise.

Răspândirea rapidă a COVID în Rusia a fost facilitată de rata scăzută de vaccinare a populației, pe fondul unei neîncrederi generalizate, doar 33,8% dintre ruși fiind complet imunizați până în prezent.

Regiunea rusă Novgorod a prelungit deja perioada de vacanță cu încă o săptămână, în condițiile în care cazurile continuă să crească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. La mia de locuitori, România este țara cea mai afectată, nu Rusia.

    • avand in vedere ca rusia a avut si medicamente antivirale,nu ca noi, inseamna ca stau mai rau

  2. Un articol plin de greseli, care nu arata altceva decat nivelul actual al „jurnalismului” in Romania.
    In Noua Zeelanda au fost peste 7300 de infectari (total „pandemie”), nu ” puțin sub 7.000″, in timp ce in Rusia numarul deceselor in ultima zi este 1188 si nu 1888 cum scrie in articol, iar numarul total de decese in „pandemie” a fost 245,000 si nu 450,000 cum scrie autorul. Nu stiu daca se incadreaza la ‘fake news’, la ignoranta sau la manipulare.

  3. Terminati cu minciunile;in mare si cu aproximatie Rusia are 145 mil.populatie,45 mii infectati zilnic,Germania 85 mil populatie 40 mii infectati zilnic iar Romania 20 mil cu 8 mii infectati zilnic.Alte tari o duc mai rau sau mai bine,depinde cine numara „voturile” nu-i asa?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.