Există alimente care pot limita transpirația. Specialiștii ne recomandă să le includem în alimentație pe cele care se digeră ușor, pentru că procesul de transpirație apare pe fondul consumului mare de energie.
Prin urmare, temperatura corporală crește ușor și astfel se declanșează transpirația. De aceea, atunci când e foarte cald sunt recomandate alimentele cele mai ușor de digerat, potrivit g4food.ro.
Sunt recomandate alimentele bogate în apă și fibre și conțin micronutrienți esențiali.
Alimentele cu o putere mare de sațietate, care „umplu” fără a elibera prea multă energie, sunt cele mai bune.
Castraveții și țelina sunt în fruntea listei, având sub 20 kcal pe 100 de grame. Pe locul trei se află conopida, cu sub 30 kcal.
Alte alimente recomandate
- broccoli
- varza
- varza de Bruxelles
- varza roșie, ridichile
- rucola
- spanacul
- ardeii
- vinetele
- ciupercile
Deși fructele au un potențial energetic mai mare, cele bogate în apă și fibre, cum ar fi pepenele galben, pepenele roșu, strugurii și fructele de pădure, sunt de preferat.
Idei de alimente bogate în vitamine și minerale
Calciul este esențial pentru reglarea temperaturii interne a corpului, astfel că trebuie să consumăm alimente bogate în calciu pentru a reducere transpirației excesive.
Alimente recomandate
- iaurtul
- laptele
- brânzeturile proaspete
- fasolea
- migdalele
Vitamina B, are de asemenea, rol fundamental în reglarea metabolismului și reducerea activității glandelor sudoripare.
Alimente recomandate
- nucile
- pâinea
- peștele
- salvia
- secara,
- orzul, ovăzul
- hrișca sunt
Adică asudatul (ăsta-i cv românesc; nu poți zice cu transpirața frunții, zici cu sudoarea frunții) este fără rost? Trust the science! Dumnezeu putea mai mult decît după chipul și asemănarea Lui.