Ce se ”ascunde” în spatele vizitei lui Ciolacu în Franţa? ”Pentru profitul Airbus”

Deputatul AUR Marius Lulea susţine că în spatele vizitei lui Marcel Ciolacu în Franţa se ascunde ”un plan antinaţional de subminare a apărării naţionale şi a economiei României”, pentru profitul firmei Airbus şi că Franţa de mai mulţi ani încearcă să oblige România să cumpere 200 elicoptere H 225 M pentru armata română.

”Marcel Ciolacu a discutat cu premierul francez Michel Barnier între altele despre “transferul de tehnologie militară pe zona de elicoptere şi să dezvolte fabrica de la Ghimbav în baza unor comenzi ferme ale statului român”, după cum se afirmă în comunicatul oficial. În spatele acestor cuvinte se ascunde un plan antinaţional de subminare a apărării naţionale şi a economiei României, pentru profitul firmei Airbus”, afirmă Lulea într-un comunicat oficial.
Conform acestuia, ”Franţa de mai mulţi ani încearcă să oblige România să cumpere 200 elicoptere H 225 M pentru armata română”.
”În funcţie de echipare şi de condiţiile contractuale un asemenea elicopter costă circa 24 milioane dolari. Aşadar este o afacere ce vizează extragerea a circa 5 miliarde dolari din bugetul secătuit al României. Conform specialiştilor cu care m-am consultat, elicopterul H 225 M este inferior altor elicoptere de pe piaţă, cum ar fi de exemplu aparatul american Blackhawk la toate capitolele, cum ar fi raza de acţiune, viteza ascensională, greutatea transportată şamd. H 225 M este inferior pentru că a fost conceput ca un elicopter civil, pe baza elicopterului H 215, fiind apoi echipat militar”, mai spune Marius Lulea.

Potrivit deputatului AUR, ”România prin IAR Ghimbav deţine încă dinainte de 1989 licenţa Puma şi poate echipa elicoptere civile pentru a fi folosite de armată. IAR Ghimbav a mai livrat armatei române elicoptere militare Puma Socat, precum şi Puma Naval pentru Marina Militară”.

”Dacă industria aeronautică românească poate face acelaşi lucru ca Airbus şi anume să echipeze elicoptere civile pentru a le transforma în elicoptere militare, este lipsit de sens să cumpărăm de la francezi, din moment ce putem produce noi. Principala ameninţare pe flancul estic al NATO este Rusia şi România trebuie să fie pregătită în cazul unei agresiuni. Elicopterele H 225 M poate că sunt bune în operaţiunile din fostele colonii ale Franţei, însă Forţele Aeriene Române trebuie să dispună de cele mai bune elicoptere pentru a apăra ţara în cazul unei agresiuni pe flancul estic”, afirmă Lulea.

El mai precizează despre ”compania Airbus că, pe lângă încasarea celor 5 miliarde dolari de la partea română, urmăreşte şi eliminarea de pe pieţele externe a concurentului său, industria aeronautică românească”.

”Fabrica Airbus Helicopters a fost amplasată nu întâmplător gard în gard cu concurentul său IAR Ghimbav. Unde s-a mai pomenit aşa ceva?
Scopul este recrutarea agresivă a muncitorilor, maiştrilor, inginerilor de la IAR Ghimbav. România deţine dinainte de 1989 licenţa Puma şi pentru ca are un contract bine făcut, are dreptul să aducă şi modificări aparatului, ceea ce a permis producerea elicopterului Puma Socat. Airbus a descoperit că deşi este un gigant mondial a produs 300 aparate, în timp ce românii deţinând licenţa Puma au produs de-a lungul timpului 187 aparate, concurând cu succes Airbus pe mai multe pieţe externe. Pentru acest motiv partea franceză vrea să suprime concurenţa românească!, acuză Lulea.

Deputatul cere ca preşedintele ”să se folosească de prerogativele constituţionale şi legale ale funcţiei pentru a apăra interesul naţional şi a nu permite afaceri în dauna economiei naţionale şi a siguranţei României”.

”Consider că un bun model poate fi contractul dintre firma americană Sikorski şi Polonia, prin care polonezii produc elicoptere Blackhawk la fabrica de la Mielec”, mai precizează Marius Lulea în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

18 Comentarii

  1. Deh, asa este dar blackhawk este dublu. Siii….este elico de atac. Noi, am inters ca ne aparam fata de rusi nu ii atacam. Poate negociaza vreo reducere, ceva.

  2. Lulea are perfecta dreptate, parcă a lucrat in domeniu de e așa bine pregătit cu argumente! Pute a acte semnate cu ani în urmă, acum e doar parteneriatul cu avantaj prin promisiune verbal frantuca și continuarea distrugerii economiei țării noastre! Atâta timp cât plăvanul Iohannis a declarat că Romania va deveni doar o tara de consum și tranzit, cred că a avut baza declarației în acte reale semnate, distrugerea economiei țării continua! Romania va exista doar pe baza de încasări pe consum și împrumuturi exact că Spania anilor 1987-1988 când au îndatorat tara cu peste 200% și vedem în ce hal a ajuns. S-a incercat cu Grecia dar nu au reușit, a rămas Romania agățată la secția distrugere total după Spania, aceiași bipezi executanți prosti interesați de propriul bine stabil, diferența fiind de țară și limba vorbită.

  3. Draga „parere” te rog frumos sa faci o vizita in Spania, cazi pe spate omule ! Este super, sa vezi autostrazi, apeducte, cai ferate de viteza, renovarea monumentelor etc etc. Ce s-a intamplat in Valencia este nasol dar este foooarte punctual si se datoreaza acestei „catastrofe climatice” care la ei este cu inundatii iar la noi cu desertificarea ! Pana-n 2040 ne ia draq si astia nu fac nimic !

  4. Lulea compromite AUR: nu privind elicopterele care, într-adevar, se pot produce-n România, ci-n privinta americanilor, adversari tenace ai Europei, si, deci, ai Rusiei pline de bogatii (umane, inclusiv, dat fiind ca tara a resuscitat si resuscita precum Pasarea Phoenix). Dusmanul României nu este Rusia: sunt Statele Unite. Cel mai de temut concurent economic al Europei. Din punctul asta de vedere, Lulea nu-i, nici el, mai bun decât Ciciolacu. Si unul, si altul, linge-blide.

  5. @nicu olahus: ai dreptate ca Spania e o tara superba, de cultura si gastronomica. Numai ca dreptate are si @parere: Sanchez e(ra) un impostor de prim-ministru. Si Mariano Rajoy, la fel.

  6. Si s-a dus acum la sfarsit de mandat ca sa „submineze” economia, nu putea la inceput, ca sa aiba timp sa finalizeze tranzactia. Dar orice tembel care il ataca pe ciolacu este bine venit in paginile cotidianu.

  7. Băi Lulică mai bine tăceai tăticule. Polonia în 2015 a comandat 50 buc H225M pentru 3.5 mld$. Este elicopter de transport mult mai puternic decat BH (28 soldați + 2 piloti fața de 11 soldati+2piloți la BH). 950 km raza de acțiune este suficient ca nu ne ducem noi la Moscova. Se fac în țară.
    BH sunt dezvoltate în anii ’70 iar H225M în 2006.

  8. IAR Ghimbav deține 49% din acțiuni la Eurocopter Ghimbav. De asta sunt gard în gard.

  9. Lume, lume, cumparam armament, tot ce misca! Avem bani , n-avem ce face cu ei, nivelul de trai e suficient, pensionarii nu mai au nevoie asa mare de bani ca au casa si au mobila, spitale nu mai facem ca nu e doctori si autostrazi pentru ce sa facem cand o sa avem orase de 15 minute?

  10. in covrigi de la Buzau?
    Ca deja avem de dat 200 miliarde plus alte 200 dobanzi!

  11. Simplul fapt ca se afla in Franta inainte de alegeri spune totul despre el. Ce cauti la stapani? Trebuia sa fii la ai tai, la romanii ce au nevoie de ajutor in tara si oriunde e nevoie. Numai la Paris la parsivul ala tradator, nu!

  12. Asta e ca aia cu fabrica de cherestea, nu? Face bani, si-i baga in buzunar iar Romania iese in pierdere.

  13. Având în vedere că francezii au cumpărat fabrici de zahăr în Românnia și le-au dărâmat apoi ,temerile privind viitorul fabricii de la Ghimbav sunt întemeiate. Dacă Moldova intră în U.E., Franța îi va tăia căt ai clipi din ochii viile din care se face minunatul vin moldovenesc, de teamă ca nu cumva acest vin să facă concurență vinurilor franțuzești M.Grancea

  14. Da și ?
    Nu că n-ar fi așa daaaa de dragul IAR Ghimbav ar sprijini el AUR un guvern PSD ce să dea cele 2 miliarde de euro contract pentru IAR ca să dezvolte un elicopter militar / civil care să nu mai fie grevat de licența Puma și s-o poată da parte-n parte cu un Kamov ?
    Nu zic da spui 2 miliarde euro pentu o capacitate de producție a unui Kamov românesc si alte 2 miliarde pentru un Valor românesc și ne-am scos.
    Deci ar fi 2 miliarde pentru turbine manufacturing and compsite production capability.
    1 miliard pentru optics sensor and 64 nm DSP & image processing processor manufacturing capability.
    Plus un miliard lefuri R&D plus producție plus șpaga la politicieni ca să descopere brusc că se poate

    Dacă se mai Adaugă la asta un program de 2 miliarde pentru un program Akinci / geran 3 / TB3 /Lancet ( DJ-I urile cu fibră opticâ ar fi un Bonus la cele se mai sus ) ne-am scos .
    https://en.wikipedia.org/wiki/Baykar_Bayraktar_Ak%C4%B1nc%C4%B1
    https://ruavia.su/geran-3-kamikaze-drone-will-force-ukraines-air-defence-to-waste-expensive-anti-aircraft-missiles/
    https://en.wikipedia.org/wiki/ZALA_Lancet

    Hai că nu e greu dacă și Turcia ( Iran) poate sigur putem și noi dacă abandonăm actuala gașcă PSD -Ist-o PNL-ist-o USR istă a lui nu se poate să se poate deorece doar “partenerul strategic” poate să poată

  15. „Ce se ”ascunde” în spatele vizitei lui Ciolacu în Franţa?”

    Ce a spus: redeschiderea industrializarii Romaniei. Tot din Franta a pornit industrializarea in 1960, cu 5 ani inaintea aparitiei „Celui intr-o ureche”. Charlica habar n-are ca plange la mormant strain, industrializarea a fost facuta de anonimi cu scoala grea, prima generatie dupa razboi, nu de catre derbedeii lipitori de afise.

  16. Da și ?
    Nu că n-ar fi așa daaaa de dragul IAR Ghimbav ar sprijini el AUR un guvern PSD ce să dea cele 2 miliarde de euro contract pentru IAR ca să dezvolte un elicopter militar / civil care să nu mai fie grevat de licența Puma și s-o poată da parte-n parte cu un Kamov ?
    Nu zic da spui 2 miliarde euro pentu o capacitate de producție a unui Kamov românesc si alte 2 miliarde pentru un Valor românesc și ne-am scos.
    Deci ar fi 2 miliarde pentru turbine manufacturing and compsite production capability.
    1 miliard pentru optics sensor and 64 nm DSP & image processing processor manufacturing capability.
    Plus un miliard lefuri R&D plus producție plus șpaga la politicieni ca să descopere brusc că se poate

    Dacă se mai Adaugă la asta un program de 2 miliarde pentru un program Akinci / geran 3 / TB3 /Lancet ( DJ-I urile cu fibră opticâ ar fi un Bonus la cele se mai sus ) ne-am scos .
    https://en.wikipedia.org/wiki/Baykar_Bayraktar_Ak%C4%B1nc%C4%B1
    https://ruavia.su/geran-3-kamikaze-drone-will-force-ukraines-air-defence-to-waste-expensive-anti-aircraft-missiles/
    https://en.wikipedia.org/wiki/ZALA_Lancet.

    Hai că nu e greu dacă și Turcia ( Iran) poate sigur putem și noi dacă abandonăm actuala gașcă PSD -Ist-o PNL-ist-o USR istă a lui nu se poate să se poate deorece doar “partenerul strategic” poate să poată

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.