Ce se va întâmpla cu dosarele lui Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiţă!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca dosarele care au intrat la sfârşitul lui 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători de la instanţa supremă, în care nu au fost administrate probe, să rămână la completurile trase la sorţi la finalul anului trecut.

„Respinge, ca inadmisibile, sesizările formulate de Completul de 5 judecători în materie penală şi Secţia penală privind schimbarea jurisprudentei existente la nivelul Completurilor de 5 judecători în materie penală, sub aspectul interpretării şi aplicării principiului continuităţii completului de judecată, subsumat regulii anualităţii ce guvernează activitatea acestor formaţiuni de judecată. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 ianuarie 2019. Cu opinie separată, în sensul respingerii excepţiei de inadmisibilitate şi soluţionării pe fond a sesizărilor formulate”, se arată în decizia Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, luată joi seară.

Decizia vizează dosare în care sunt judecaţi politicieni precum preşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier Victor Ponta sau afaceristul Sebastian Ghiţă.

Decizia instanţei supreme menţine practic hotărârea luată în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. PARTEA a I a : Asa este! Domnilor, ce este greu de inteles? Gruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanarie pe justitia romaneasca nu are decat o singura cale : hartuirea, haituirea si tragerea de timp pana la viitoarele alegeri! Ei stiu prea bine ca, in aceasta legislature(chiar daca azi sau maine mai fura cate un parlamentar cu “ochi albastri”) nu pot face nimic, deoarece electoratul a stabilit altfel decat si-ar fi dorit ei, iar o noua lovitura de stat pentru a instala un nou „guvern al meu” nu mai tine! Miza este in primul rand impiedicarea adoptarii unor acte normative imperios necesare datorita demonstrarii nelegalitatilor si abuzurilor savasite si apoi a dorintei de erodare a actualei majoritati parlamentare dornica( declarativ macar) de stopare si indepartare a acestor abuzuri si nelegalitati! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurilor de judecata au fost nelegal constituite!

  2. PARTEA a III a : Solutionarea acestor urgente va pune capat luptelor politice existente. Probaibil ca vor vocifera cateava zile insa, in baza evidentelor care vor rezulta in urma adoptarii actelor normative(clamate chiar si de ministrul de justitie vinovat), vor trebui sa inceteze si sa accepte existenta nelegalitatilor si gravelor abuzuri care au distrus familii, cariere si au epurat politic zeci si zeci de cetateni romani de rand nevinovati! Procedand altfel nu veti face decat sa le faceti jocurile murdare si in acest sens nu merita decat sa va transmitem : PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.