Ce sfat bombă i-a dat Ion Țiriac Simonei Halep: Cere-le 100 de milioane de dolari!

Magnatul Ion Țiriac a fost de la bun început unul dintre cei mai stabili apărători al Simonei Halep în scandalul dopajului. Țiriac nu crede nici în ruptul capului că Simona s-ar fi dopat voluntar, dar consideră că, din păcate, Halep a fost mult prea naivă să se încreadă orbește în stafful lui Patrick Mouratoglou.

După ce românca s-a decis să acționeze, în așteptarea verdictului de la TAS, cerând daune de 10 milioane de dolari firmei de la care a fost achiziționat colagenul contaminat, magnatul spune că nu este de ajuns și Simona trebuie să aibă curajul de a cere socoteală în instanță și celor de la ITIA, care au suspendat-pe o perioadă de patru ani.

„O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede, că ce se întâmplă, dacă cumva… Dacă aş fi Simona, aş da în judecată Federaţia Internaţională, i-aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, ITIMA, i-aş da în judecată nu pentru 1 milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de 1 milion.
Eu, în locul Simonei, aş face-o, începând cu Federaţia Internaţională, IŢIA, MITIA, WADA, cu cel care mi-a dat asta. Şi e foarte important, cine mi-a dat-o? Că ea nu s-a dus la farmacie. Cum dracului, vineri a fost negativă şi după 72 ore pozitivă cu 000,1? Bag mâna în foc şi acum că Simona Halep, la 31 ani, n-a avut niciun fel de intenţie sau nevoie de ceva în plus ca să dea cu dreapta mai bine”.

Simona Halep a strâns 40,2 de milioane de dolari doar din premiile la turnee în întreaga carieră, aflându-se pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams. Veniturile româncei din contractele de publicitate se ridicau la 4 milioane de dolari pe an, la care se adăugau câștigurile obținute din premii, înaintea scandalului de dopaj:

„Care doping? Adică una la 31 de ani începe să ia doping acuma? Ce să facă cu dopingul? Cum să facă? Însă este încâlcită treaba, iar macularistica asta care te ține ani și ani, iar pe urmă nu poți să spui cine e de vină.
După 6 luni, 8 luni, un an, când nu o să mai joace? Cine e de vină? E sport profesionist. Ea într-un an face 10 milioane. Cine i le dă înapoi? Are destul, nu e o problemă că moare de foame”, a mai spus Ion Țiriac într-un interviu pentru ProSport.

Simona Halep, la finalul audierilor. „Abia aştept să revin pe teren”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Mihnea Dumitru 7 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Iar reveni 119 mii de dolari pe luna impartit la 70 de ani ! Din cele 100 de milioane de dolari !

 2. Asta am susținut și eu, sute de milioane, are motive clare pentru a i se face dreptate reală.

 3. In sfarsit o stire sa putem zambi din nou!
  Bravo Ion Tiriac! Esti de nota douzeci ca de obicei.
  Hai Simona! Asta da meci, sa le iei 100 de milioane!

 4. Spre deosebire de CTP care delireaza Tiriac stie exact cum procedeaza mafia de la varful tenisului mondial. Intotdeauna a fost logic in declaratiile sale si timpul i-a dat intotdeauna dreptate. Iubeste fara invidie tenisul romanesc pentru care a pus mereu umarul. Baiatul ala batran lovit la mansarda a fost de plans cu declaratiile sale iresponsabile.

 5. Țiriac e mormon, a zis-o cu gura lui.
  Mormonii sînt o creație a serviciilor iar fondatorul a fost fenician, sînt filo-semiți și doctrina li se aseamnă cu iudaismul. Așadar, dacă Țiriac nu pare a fi româm, ce e?

 6. De ce nu 100 de miliarde.
  Turnătorul securist numai bani visează. Ca și machidoanca dopată.
  A fost dopată, e cazul să plătească, ce mai.

 7. Pentru ” Tiriac, un mare roman! 17 feb. 2024 la 18:57″
  Iti sune Tiriac in fata ca ai prea multi bani, pentru ca alteta sa a fost incurcat de circulatia din Bucuresti, din cauza ca prea multi romani au masini. Si alteta sa a trebuit sa faca 40 de minute in loc de 10 pana unde avea treaba. Probabil ar fi vrut sa fie doar soseaua lui. Si tu poti spune despre specimenul asta ca e un mare roman?

 8. saru’ mana nea Tiriacule!
  te rog, eu muritorul, noi muritorii, multi, te rugam:
  cara-te din viata publica! ai fost candva tenisman, ai bani acum sa lasi pib ul fara datorii.
  te rugam din suflet, mai lasa-ne, mai lasa si pe altii in prim plan. esti un sobolan, sau un sinistru, un urat si un ciudat. cara-teee, cara-teee de pe tevee, de pe tevee!

 9. Cel mai bine ar fi sa ceara o ancheta extinsa a agentiei antidoping la academie, incepand din anii cand supercampioana la categoria grea, serena castiga la foc automat. Avea brate de halterofil, pulpe de elefant si nu era dopata. Poate asa se va stinge si situatia Simonei. Frica de a sapa adanc si de a dobori un mit artificial marca nike.

 10. Daca pierde la TAS, Simona tebuie sa dea in judecata si clanul Muratoglu, ca vorba lui nea Ion, nu s-a dus Simona la farmacie si a cerut „intaritorul” ala..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.