Ce vrea să spună Drulă? ”Tragediile de anul acesta au ceva în comun”

Majoritatea tragediilor care au lovit România anul acesta au ceva în comun, scrie  Cătălin Drulă, președintele USR, într-o postare pe Facebook.

Drulă incriminează ceea ce el numește tragedii ce ”puteau fi evitate”, amintind, printre altele, de cazul Crevedia.

Legea nu se aplică, poliția nu verifică, astfel că, în misiunea sa de a proteja cetățenii, coaliția PSD-PNL eșuează, mai arată Drulă.

Comparație și cu explozia de la Crevedia.

„PSD și PNL vor vrea să închidem ochii și de data asta”, a mai susținut liderul USR, una dintre concluziile sale fiind că în România au loc tragedii perfect evitabile pentru că țara a încăput pe mâna unui sistem corupt.

„Condoleanțe familiilor îndurerate în urma tragediei de la pensiunea din Prahova.

Vedem din nou cum un sistem corupt a transformat România în țara tragediilor care puteau fi evitate.

Un infractor, fost interlop, bodyguard al unui ministru de Interne de la PSD, a fost lăsat să încalce toate regulile posibile. Fără autorizație de securitate la incendiu, fără autorizație de construire. Pentru el, legea nu se aplica. Și cum ar fi putut să se aplice, când cei care ar fi trebuit să verifice clădirea își făceau petrecerile acolo, iar Poliția îi promova afacerea, prin contracte preferențiale?”, a transmis liderul USR, într-o postare pe Facebook.

 „PSD și PNL vor vrea să închidem ochii și de data asta. Așa cum au făcut la Crevedia, unde au murit oameni nevinovați, dar primarul PSD și-a mărit salariul cu 70%, în timp ce locuințele oamenilor nu au fost nici astăzi refăcute.

Majoritatea tragediilor care au lovit România anul acesta au ceva în comun: afacerile erau controlate de oameni apropiați de diverși politicieni PSD, iar instituțiile care ar fi trebuit să aplice legea au închis ochii.

Așa arată un stat care eșuează în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, a mai transmis Cătălin Drulă.

După incendiul de la Ferma Dacilor au murit opt persoane

Printre tinerii care au decedat, fiind carbonizați, se află o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, dar şi unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii. 

Între timp au apărut primele măsuri. Au fost anunțate miercuri seară și aflăm că Şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova a fost demis.

Criminalistul Tudorel Butoi a lansat ipoteza ca incendiul  de la Ferma Dacilor să fi fost pus de o mână criminală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

16 Comentarii

 1. Inca o data, mizeria USR incearca sa se urce pe cadavre pentru imagine politica!
  Rusine Drula! Asemenea comportament dezgustator nu am mai vazut de la Johannis.

 2. In general afacerile, companiile, pensiunile, hotelurile, fabrici de mezeluri etc sunt legate de PSD. Ati auzit de un USR-ist care sa faca o afacere serioasa? Sa aiba o fabrica de ceva? Nu. USR-istii au ONG-uri care interzic, si masterate de doua luni pe la tot felul de universitati straine. Masterate de comunicare de management bla bla bla. Si apoi sunt parasutati direct ca ministrii la „digitalizare” sau energie fara sa aiba nicio experienta practica nu-i asa domnule Burduja „pnl-ist” desigur? Sau sunt parasutati in consiliile de conducere ale marilor companii de stat pe zeci de mii de euro lunar.

 3. Cine alta poate fi mana criminala care a ucis fii unor criminali,decât cea a criminalilor însăși pentru care legile și regulile nu exista deaorece in mintea lor criminala legi și reguli ,proceduri și profesionalism ,nici urmă!Asti.a promotorii și vectorii unei ROMÂNII ESUATE!

 4. In Romania e Capitalism…Ce treaba are PSD, PNL, AUR? …Totul este privat in Romania. Privatul face ce poate, ca trebuie sa si castige bani…Dar nimeni nu poate sa faca prea mult de unul singur. Si atunci improvizeaza, mituieste primaria, Institiile de control…Care Institutii nu pot sa blocheze initiativa privata cu prea multe controale si prea exigente…Un Inspector prea exigent poate pierde in justitie cu un Patron bine pozitionat. Ce rost mai are exigenta lui?

 5. Da, toate aceste tragedii au un singur element comun, focul.
  La fel ca și în cazul tragediilor de la spitalele din Constanța, din Piatra Neamț, de la Spitalul Matei Balș.
  Poți să tragi focul la răspundere? N-ai cum. Așa că transmitem condoleanțe familiilor îndoliate. Că dă bine, și poate mai ies niște voturi, acolo.
  Și ne dăm indignați pe Facebook.

 6. Da, si accesul USR la putere putea fi evitat, daca nu era obsedatul de Io-han-is.

 7. Ba rachat cu meclă umană, puitz de securistoid oltean, ca peste tot au fost din astia, una-doua, hodoronc-tronc o dai cu PNL și PSD! Nu ca ar fi ceva de capul lor! Tu și gașcă sorishist-securista, când îl pupați prin zona kukuruluy pe Iohanix la guvernare, ce ati facut bun? Ați propulsat onanisti ai caracterului și nulitati profesionale dar tari in clanta, clănțăi, gen alogenul Sailer, intelectualul cerșetor Bulay, ala de la ministerul sănătății, luat acum la poohla de DNA, o nulitata evidenta dar si mare ticălos, pe una Dragu, preluata de Anca Sandu la Chisinau, pe alta Pruna, si asa mai departe! Ce mai vreți! Iar la guvernare, bineînțeles! Prea mulți urmași și puiuți de securiști în toate structurile partidelor și economice! Punctul 8 de la Timișoara era o soluție bună!

 8. Drula, mai bine ia o rima la numele tau si taci ca s a saturat lumea de tine si de usr-ul tau pana peste cap!

 9. Catalin Ranga face pe niznaiul. Ii apara pe securistii lui. Cand ceva trebuie sa arda atunci arde cu toate autorizatiile de functionare inramate aflate pe perete. Toti cei inteligenti care scriu aici au spus inca de acum dpoa zile ca acolo a fost o rafuiala intre mafiotii securisti. Butoi a confirmat ca focul a fost pus.Chestia cu autorizatiile sunt pentru useristii fara minte.Sunt necesare dar nu pot impiedica tragediile regizate.Mai bine Ranga ne-ar spune de ce Romania a ajuns un stat securisto-mafiot.

 10. Clax-oane nu te duce deloc bibilica. Tot din Salajul militistilor tablari ajunsi generali scrii? Peste 90% din teparii de-si zic oameni de afaceri de succes sunt baietii securitatii. Partidele au treaba cu ei in sensul ca sunt slugile bagate la inaintare.

 11. Drula ,hoțul strigă hoțul !! Ți se potrivește ca o mănușă !!! Solos vrea să domine și România prin tine ?! 😂Circari ordinari ce sunteți !!

 12. Bai, USR istule Drula, da’ incendiile la spitalele din Bucuresti si din Tara, izbucnite cand golanul de USR ist Voiculescu Vlad facea pe Ministrul la Sanatate, si dezastrul comis de dr. Mihaila alta USR ista ca si Clotilda, bai Drula taci ca mortul despre focarele de infectie mortale provocate de Clotilda in sect.1. Hai, (editat) bai Usr istule…

 13. strigătura;
  ‘cat mai găvăreste Drula,
  nu ne doare nici in…&*^$
  cand o face plopul mere
  si răchita micsunele
  USR-ul la putere
  si prostălaul la miere’

 14. HI ! HI ! HI !
  CINE il PUSE ?
  Ala NU i-a vrut BINEle … 😊
  Sa sara in Carca MORTILOR, ca Paduchele … 🙂
  Il caftira TOTI, il luara la „DRULA” … 🙂

  O MICA „Monstra” de CE pot face Romanii, CAND se unesc …
  RAR !
  A inCURcalit-o !
  Am sa schimb DeNominarea REUSITA, a facut cariera f’ Cateva LUNI de „VIGILENTZA (BINE) InTarita” in DROULLA (BINE) InTarita … 😊
  Sa vedEM CE Cariera Literara are …
  Poate SE sesizeza Ion Creanga si il PUNE postum in Povestea Povestilor sau … Povestea DROULLEI”
  Nici o Legatura cu domnul Ministru DRULA …
  OriCARE Asemanare cu Persoane sau … 🙂 Apendice Corporale ale f’Unei Persoane este o TOTALA CoIncidentza aleatoare …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.