Cea mai mare bătaie de cap pe care ne-o dau nouă, românilor, ruşii

Navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de bruiaj, spune ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Precizările au venit după ce presa centrală a prezentat informaţii din raportul Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, conform căruia Rusia operează printr-un război electronic care este activ inclusiv în zona de est a României.

Ministrul a fost întrebat cum este afectată România de astfel de acţiuni de bruiaj şi ce măsuri se vor lua.

„Evident, astfel de acţiuni pun în sistem de atenţie pe cei care sunt obligaţi şi care au posibilitatea să monitorizeze astfel de incidente. Evident, cel mai mult are de suferit navigaţia maritimă, motiv pentru care şi astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Guler, ministrul apărării din Turcia, componenta de siguranţă în ceea ce priveşte navigaţia pe Marea Neagră a ocupat un loc important pe agendă. În acest sens, vreau să vă spun că ne dorim, şi probabil că în iulie MCM-ul – Iniţiativa de deminare pe Marea Neagră – va deveni operaţională, discuţiile pe acest proiect sunt mai mult decât avansate. Suntem la nivel de detalii tehnice. Şi tot astăzi, ca urmare a propunerii pe care am avut-o din partea Turciei cu ceva vreme în urmă, am comunicat faptul că cel de-al doilea vânător de mine care va intra în dotarea Armatei României se va opri pentru o perioadă pentru pregătire şi pentru integrarea în acest format, mă refer la MCM. Deci (…) evident că ne preocupă, evident că ne dorim aşa ceva şi monitorizăm, dar este felul în care Rusia se comportă în regiune, nu de acum, ci de mai multă vreme”, a spus Angel Tîlvăr, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ankara.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

23 de Comentarii

 1. Păi simplu bre..de ce puii mei ești implicat in războiul ukran ? De ce ești sluga debilă care cere palme ? Nu poți sta neutru, să vrei pace ?? Acu vii cu bocete ?? Stai bre că grosul urmează,.Ai futisat direcția și rămîi singur la incasat, iar rusul iși achită datoriile..

 2. Cea mai mare bataie de cap este boul de la TreiCoceni care a ordonat folosirea Patriot pentru a apara un stat artificial care nu vrea pace !
  Slava Z !

 3. Bruiaje, mine, drone cazute pe teritoriul Romaniei…
  Marea Neagra – lac rusesc.
  Si o intrebare impertinenta: cand nu ne-au dat noua, muscalii, batai de cap? Muscalii le-au dat batai de cap tuturor vecinilor. Niciunul n-a scapat fara sa fie amenintat sau praduit de teritorii si bogatii de catre aceste bestii cu aere de smardoi si derbedei de cea mai joasa spetza……[Rumburak]

 4. @Navrapescu
  Bataia de cap din partea mujicilor, am avut-o de la rapirea Basarabiei. Dupa aceea a urmat un intreg carnat de batai de cap din partea lor, de toate felurile si de toate culorile.
  Asa-i cand ai un vecin betiv si derbedeu…..[Rumburak]

 5. Politica este o consecinta a Geografiei . Dar si a Istoriei .

  asadar …. sa privim hartile si sa meditam …..

 6. Sigur că bruiază și au de ce. Atâta vreme cât mijloacele de supraveghere americane, amplasate și pe teritoriul românesc sunt utilizate în războiul ucra-rus, mai ales în atacarea navelor rusești, ai fi vrut ca rusnacii să stea pasivi, ba chiar să aprecieze acest fel de acțiuni nu tocmai prietenoase ?. Acțiune și reacțiune.

 7. Fantastic!La cele cateva barci de pescuit pe care (le mai)are Romania,conteaza razboiul electronic

 8. Rusia e in razboi cu toata lumea civilizata… // … nu doar cu Ucraina. Mult le mai trebuie politicienilor ocvidentali sa se prinda si ei.

 9. a avut de suferit de la minele amplasate de-a’n PoowliTehnica Ieșeană de Urcacii PATRIOȚI, care le-au scăpat pe urmă de sub control.
  A spus-o StatMajoriZdu Șef Li🌈ic Mark Milley, măR😜g …
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 10. Bătaie de cap ne-am dat singuri, prin slugărnicia față de stăpânii care ne-au împins la acte agresive față de Rusia. Trebuie să fii de-a dreptul idiot să susții că de data asta ne-a deranjat cu ceva Rusia. Dimpotrivă, noi am fost provocatorii. Evident, pentru rumburaci și alții ca el, care văd realitatea pe dos( dacă ar fi fumat ceva nepermis ar fi avut o scuză), orice discuție argumentată e fără sens. Capete de ciment, nimic mai mult.

 11. Rusia stie doar de forta, cat timp lumea se va purta cu manusi cu orcii criminali, vor lua asta ca pe o slabiciune.

 12. mda // pe mine ma amuza mereu cand anunta rusii astia nu stiu ce tehnologie revolutionara… dar ei nu sunt capabili sa faca o lada cu mere.. apai tehnica militara…

 13. Dragă Novak , occientalii (lumea ta civilizată) or să crape de foame , la propriu fără resursele Rusiei. Cât era gazul ruesesc sosit în Germania pe vremea lui Merkel , dar in România (în aceeași perioadă).
  Rusul nu ne-a vrut binele niciodată , dar nici cu occidentalii nu îmi este rușine , stau în aceeași barcă cu rușii.
  Te anunț că francezii tineri emigrează în masă în provincia francofonă a Canadei ( te las să cercetezi). Cam asta e starea de fapt , Europa crapă ( iar România dispare) datorită prostiei. Cum ne vom dezvolta (fără resurse), Româmia încă mai are câte ceva ( dar vin pretinii americani să le ”folosească”), trecem la producția de lăcuste și greieri , la opaiț și opinci ? Unde sunt industriile , dar agricultura ? Cumpărăm fiare vechi pe post de arme și gheneralii MAPN pe șest pregătesc legi care să ne ”înmatriculeze” în marea lor armată ? Asta dorim de la viață ? Rușii nu au decât să detoneze o armă tactică la gurile Dunării (pe partea Ucrainiană) și e stop joc pentru noi după aceea. Ce spuneți de varianta asta ? Cum ne apărăm , cu NATO și UE , dar darcă carapă o centrală ucrainiană , pe unde va circula norul radioactiv ? Pe la Biden prin biroul oval sau pe la Kremlin ? Suntem în bătaia puștii tuturor, iar fără pace nu vom mai fi !

 14. Zicea bine Petrov, de acord cu ce spui. Dar nu-i omite pe americani, sunt la fel ca rușii. Au prădat pe unde au vrut și fac asta în continuare. Nu există democrație decât ca idee, în realitate, când miști în front vin repercursiunile, la început prin mass-media, apoi prin aparatul judecătoresc, iar de ești o nucă tare, te asasinează. Diferența dintre Occident și Rusia este că la cei din urmă se merge, de obicei, la ultima variantă, nu mai încearcă altele mai blânde.

 15. Toma, bine le zici. Dar noi, Europa, suntem acum trotinetiști, nu ne pasă de nori radioactivi și de moarte, dacă suntem pe trotinete, nu ne trebuie altceva. Europa ușor o ia la vale, cât timp va dura până ajungem la acea poziție ireversibilă nu știu, dar vom ajunge.

 16. @toma-europa nu crapă,după cum,copilărește,te exprimi.Nu crapă,cum nu a crăpat nici după ascensiunea fascismului in aproape toate țările din anii 30.Nu va crăpa nici acum!Dau in scris!Atunci DEMOCRATIA(in speță SUA)au venit de hac hitleriștilor(putinisti mizerabili de acum),debarcând in Normandia,apoi planul Marshall,Europa a fost salvată.Acum nu e o ascensiune a nazismului, doar imbecili iliberali de tip Viktor Orban,ori Fico,ori penalul Putin.Acum exista o unitate ,chiar daca imperfectă,de ripostă împotriva Rusiei și ajutarea Ucrainei.Ma aștept,prietene,sa fii mai informat,mai educat,nu sa te uiți în gura unor lepre ca axon,Rollanson și alții că ei. Trăim într-o altă lume.Pe termen lung Democrația nu poate fi înfundă de autoritarism și izolaționism.Resursele Rusiei criminale nu vor fi mereu ale Rusiei,dau in scris și asta.Si tu și eu,și toată lumea ne vom înfrunta din imensele bogății ale orcilor după spargerea acestui puroi, numit Federația rusă.Cat despre bombele tactice,trebuie sa fii dus cu pluta sa crezi că rușii vor folosi așa ceva!In Rusia sunt și oameni normali la cap.Respectul meu pentru dumneata.

 17. Că sa fiu obiectiv:toți promotorii invaziei ilegale a Ucrainei sunt lepre(nu leproși neapărat,mai degrabă imorali,usurateci,jegoși). Trebuie trecut în constituție. Cine îmi dă dreptul să-i fac pe dânșii leproși și imorali(amorali)?Nimeni!Dar nici dânșii nu au dreptul să vânture inepții pe forumul unor oameni pentru care libertatea și democrația sunt sacrosancte.Pentru analfabeții funcțional,de principiu leprele:SACROSANCT, -Ă, sacrosancți, -te, adj. (Livr.) Sacru1, sfânt; p. ext. intangibil, inviolabil. [Var.: sacrosant, -ă adj.] – Din lat. sacrosanctus.

 18. Este drept că în România avem 42%analfabeti funcțional?Cine i-a numărat? Dacă e adevărat,e de rău.Inseamna că din 10 oam nu întâlniți pe stradă sau la ștrand ,4 sunt analfabeți.Stiu să folosească doar telefonul de 7000 de lei.Caz concret cunoscut de mine.Eu am telefon de 800 de lei și nu sunt analfabet.Asta nici nu mai trebuie sa o spun .Nu că mă laud…

 19. Cum e mai nimerit să mă adresez promotorilor invaziei ruse ilegale:lepre ori gloată.Sau ,exista un termen mai potrivit pentru ai arata cu degetul? Sa nu se supere toți trolii proruși.Printre ei sunt și oameni de treabă care cred sincer in binefacerile aduse de tiranie.Sunt chiar raționali.Astept părerea dvs.Lepre ori gloată?

 20. Iar se dau cu 🌈ul de pământ trolacii din Ceata lu’ PIȚIGOI !
  Ar vrea să bage România în răZboi, PERNICIOȘII !🤮
  Degeaba, buey EDUKKatZilor, Urcacii o iau pe coajă pe tot frontul.
  Oamenii fug de mobiliZare, iar 🥳ului PIANIzD i-a expirat mandatul de PreZident !
  Marș pe front, ce tot frecați menta pe forum, VITEJILOR ! măR😜g …
  ●(RumburKK- lingău UrKaK conZecvent -RumburKK)●

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.