Cea mai mare grădină de lalele din lume în sărbătoare

Grădina Keukenhof, cea mai mare grădină de lalele din lume, și-a deschis porțile joi pentru cea de-a 75-a aniversare. Se așteaptă ca sute de mii de vizitatori să-i admire cele șapte milioane de bulbi înfloriți.

Situat în Lisse (vestul Țărilor de Jos), parcul de 32 de hectare plantat cu milioane de lalele colorate și alte flori este o atracție populară. Aproximativ 1,4 milioane de persoane au vizitat-o anul trecut.   

Deschiderea parcului a dat naștere și la acțiunea mișcării ecologiste. Șapte persoane au demonstrat dezbrăcate în fața porților, pentru a protesta față de folosirea pesticidelor în cultura bulbilor.

„Aceste câmpuri frumoase și colorate ascund daunele enorme cauzate de cultivarea bulbilor. Insectele, păsările și plantele mor în mulțime din cauza otrăvurilor agricole”, a declarat Lydia Steutel, purtătorul de cuvânt al Extinction Rebellion, într-un comunicat.

Grădina Keukenhof a fost înființată în 1949 de un grup de cultivatori și exportatori de lalele pentru a-și expune produsele.

Pe lângă turiștii din peste o sută de țări, grădina a atras și monarhi, mai mulți regi și regine din țările europene venind de-a lungul anilor să participe la gala de deschidere.

Anul acesta, o lalea galben-aurie, numită în onoarea regelui Carol al III-lea, va fi una dintre atracțiile expoziției, marcată și de un concert cu cântăreața olandeză de operă Laetitia Gerards, pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a grădinii.

Grădina Keukenhof va rămâne deschis până pe 12 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. Gradina de 32 de hectare. Bine bă, așa să fie; o grădină.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.