Cea mai proastă veste despre COVID: „26 de mutaţii”

Prof. Dr. Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen, spune că virusul suferă mutaţii de la o zi la alta, astfel că antidotul este greu de găsit. În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Virgil Păunescu, alături de echipa pe care o coordonează la Centrul de Cercetare Oncohelp din Timişoara, lucrează de jumătate de an la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Din experienţa acumulată şi în baza studiilor clinice realizate la nivel mondial, a ajuns la concluzia că SARS-COV-2 este unul dintre viruşii care ridică cele mai multe probleme.

Este foarte contagios, se multiplică foarte repede şi suferă nenumărate mutaţii. Tocmai de aceea, medicul consideră că un vaccin eficient acum, peste un an sau chiar peste câteva luni nu va mai la fel de bun.

În plus, toate cercetările urmăresc crearea de anticorpi, ceea ce ridică o altă problemă: ineficienţa în timp. S-a dovedic clinic că anticorpii pacienţilor vindecaţi de coronavirus dispar din organism, după câteva luni.

„Vaccinurile bazate pe dezvoltarea de anticorpi, deja au anunţat şi firmele producătoare, dau niveluri de anticorpi care încep să scadă după vaccinare şi este posibil ca după un an de zile populaţia să trebuiască să fie revaccinată. Există 75.000 de secvenţializări raportate la nivel mondial. România a făcut cam 112. În România, noi avem acum un raport. Din 112 secvenţializări am identificat 26 de mutaţii numai pe 100 de cazuri, deci pe 75.000 cred că sunt mult mai multe” a explicat Virgil Păunescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. Sa zica si Nea Ion, ca si el e om. Da` dece 26 si nu 25, ori 27? I.R. mai termina cu stirile alarmiste!

  2. Mutatia poate duce la aparitia unui virus mai SLAB cu efecte usoare. Ar trebui investit in cercetarea virusului si propun ca toti pacientii cu COVID sa primeasca gratuit sucuri de citrice si sa se vada efectul acidului citric si chiar acetic asupra virusului. Se pare ca muraturile in otet de sfecla rosie au efect benefic.

  3. Dl. Prof. Dr. Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen si-a facut datoria fata de un Popor oropsit Condamnat sa suporte Atrocitatile Comise de cei 26 de Mutanti aflati la Conducerea Principatelor Unite.
    Ioana Radu stie Carte si asteptam Vestea cea Mare de la Dinsa care, este arhicunoscut de-acuma, lucreaza pe Gina de CIA.
    Cind va Aparea Vaccinul AntiIohannis-29 ?!?

  4. Exista hidroxiclorochina, azitromicina, zincul si anticoagulantele. Doctorii astia au iesit si au vorbit la Washington de a vuit America. In linkul de mai jos Razvan Dumitrescu atinge subiectul.
    https://youtu.be/cdMLxUgzESY

    Trump a avut o conferinta de presa doar pe tema asta dupa eveniment.

  5. Ce sa inteleg eu?, ca cele 26 de mutatii sunt cele 26 incrediente ucigatoare folosite in medicamentatia inghitita de cetateni in acesti 30 ani de zile=moarte lenta si sigura cu limita maxima in 2023-2024 statistic, si s-a infaptuit in 2020-2021?! Ma conving astia ca am avut dreptate in calculul facut si scris aici pe blog?! Ce-si zice hOrban in sinea lui „sa moara saraci cat mai repede, pensia ciuciu marita”?! Vedeti clar, nivelul de trai a fost mentinut in saracie lucie si tratamentul de pe listele impuse medicilor din orice domeniu, a fost ineficient, daca era efivient, nu se ajungea in acest hal!

  6. Mutatia lucovid, mutatia sparanghel, mutatia arahat, mutatia cercelopitec, mutatia rafilopat, mutatia tatar, mutatia mustafa etc. = ciuma galbena

  7. daca virusul are mutatii, atunci vaccinul obtinut pt virusul principal nu mai are efect si asupra virusul cu mutatia 26 plus…in consecinta vaccinul este inutil.
    Acest aspect vrea sa-l spuna cercetatorii care sustin ca au descoperit 26 de mutatii pana azi si maine vor fi 26 plus N?

  8. Vaccinul va fi inutil!Atunci de ce nu se scoate din depozite hidroxiclorochina pentru a se efectua tratament eficient impotriva covidului?

  9. Bun, am inteles … deci trag concluzia ca, decit faimoasele vaccinuri (vaccine, cum ar spune Eba) sint un fel de gargara cu apa de ploaie si ce ne asteapta e mai probabil tratamentul cu „zeama de clopot” … O sa placa sau nu, or sa sara iarasi niste imbecili de cur in sus (unul din acestia m-a facut „mos” pentru ca am atras atentia asupra tineretului cretin care are o mare parte de vina in situatia actuala, respectivul zbiera ca „a pierdut un an de viata”, nu stiu daca l-a dat la „Obiecte pierdute” dar oricum mai avea inca sapte lipsa …), dar cred ca solutia radicala, de la nivel de tari (frontiere inchise, nimeni nu iese nimeni nu intra decit in situatii exceptionale, cu carantina obligatorie) pina la nivel de individ, trecind prin izolarile regionale si locale. Personal cred ca doar asa mizeria asta de virus poate fi „gituit”, dati-le dracu’ de economii, ca oricum sint la pamint, dati-le dracu de burse, dati-le dracu’ de scoli pentru un an oricum pierdut prin calitatea submediocra a „cursurilor” ! Toti sintem in acelasi rahat din care trebuie sa iesim ! (ps : apropo de cele 26 de mutatii – numai ? – mi se pare extrem de ciudata tacerea lasata de saptamini intregi asupra originii acestui virus, in opinia mea mult prea „sofisticat” pentru a putea fi de origine naturala …)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.