Cealaltă față a pandemiei: Milioane de oameni au devenit milionari

Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, în întreaga lume, în 2020, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19, scrie BBC.

În timp ce mulți săraci au devenit și mai săraci, numărul milionarilor a crescut, la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari.

Creșterea piețelor bursiere și majorarea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averilor.

Crearea bogăției părea a fi „complet detașată” de necazurile economice ale pandemiei, spun realizatorii studiului.

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un „impact acut pe termen scurt pe piețele globale”, dar a adăugat că acest lucru a fost „în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020”.

„Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului”, a spus el.

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

Bogăția globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport.

De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Bogatia totala o fi crescut cu 7%, dar raportul mai noteaza ceva:
    „Depreciation of the US dollar flatters these gains: adjusting for exchange rate changes, total wealth would have risen by 4.1% and wealth per adult by 2.7%. ”
    ATENTIE MARE. Banii fiat sunt devalorizati in mod concertat de catre bancile centrale. Nu mai tineti banii in banca. Investitii in ceva. Cea mai veche meserie din lume este sa ai imobiliare si sa inchiriezi. Si Maria cauta camera cu chirie pentru a-l naste pe Isus. Daca te duce capul sa gandesti mai mult, atunci investeste pe piata mobiliara, active financiare. Dar nu mai tine banii in banci. Este pierdere sigura.
    Isarescule, mareste dobanzile la lei. Banca Centrala a Ungariei le-a marit deja. La fel Turcia, la fel Rusia. Tu ce astepti, Isarescule???? Daca nu esti in stare, marsh la pensie si fa vin. Mareste dobanzile, Isarescule.

  2. Charlie tu esti prost? Romania a avut parte in ultimii 10 ani de cele mai mari dobanzi la credite si cele mai mici la depozite din UE. Chiar si acum suntem fruntea. Asa ca las-o mai moale ca macane. Dobanda trebuie sa fie la un echilibru fin intre a nu destabiliza pe cei care au credite si a descuraja sau nu pe cei care vor sa faca credite, iar in functie de asta se misca economia in sus, in jos sau stagneaza. Situatia reala este ca dupa aceasta pandemie, scaderea dobanzii a dus la scaderea ROBOR si deci o gura de oxigen pentru debitori. Duceti ROBORUL la 4-5 % si veti vedea falimente in bada rulanta. Deci nu e de joaca cu aceste valori.

  3. Articolul este idiot întotdeauna cineva este si se face milionar ..si in timp de secetă si de război si de foamete si de inundații de orice …. atâta timp cat exista bani in economie bogății se vor face mereu ..evident o criză ajută la stabilizarea celor mai bogați….evident ca întotdeauna afectați sunt cei care au ca singurul venit munca (ăștia de dam cu sapa)

  4. Şi România se află în medie pe culmile unei prosperităţi nevisate, încât toată lumea stă şi se miră de cât de puţin feliază guvernul din pib la Edu-Cultură, Cercetare şi Tineret.

  5. „Nu mai tineti banii in banca.”

    Doar un ungur depresiv face asta, doar nu crezi ca banii se inmultesc in banci ? La Balcic platesti cu cripto-copeici, sper. Poate te baga aia la halat cu manecile cusute la spate si scapam de tine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.