Cel mai lung cuvânt din limba germană și-a încetat existența oficială

Timp de 14 ani, «Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz» a fost, în mod oficial, cel mai lung cuvânt în germană, scrie Suddeutsche Zeitung. Cuvântul nu era altceva decât denumirea unui text de lege care obliga la un sistem de control a bolii vacii nebune în anumite zone din Germania.

UE a decis recent să renunțe la utilizarea sistematică a controalelor pentru depistarea maladiilor la bovine și astfel germanii răsuflă ușurați, cel puțin cei care trebuiau să pronunțe acest cuvânt, pe care îl evitau cu orice preț. S-a impus acronimul RkReUAUG.

Cuvântul se traduce prin ’’legea pentru transferul obligațiilor de supraveghere a etichetării cărnii de vită.’’ Numai că în limba germană se prefera aglutinarea tuturor cuvintelor, astfel încât să se evite pierderea de spațiu.

Totuși asemenea cuvinte gigant rămân doar în domeniul juridic, fiind aproape imposibil de pronunțat fluent de germani. Astfel încât cel mai lung cuvânt din dicționarul limbii germane rămâne în continuare pe prima treaptă a podiumului. Este vorba de Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung (asigurarea obligatorie auto). Este un cuvânt de doar 36 de litere, față de cele 63 ale cuvântului tocmai ieșit din uz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.