Celebra actriţă rusă Lia Savvina s-a stins din viaţă

Actriţa rusă Lia Savvina, „Doamna cu căţelul” din filmul sovietic după Cehov recompensat la Cannes în 1960, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, informează duminică AFP, care citează presa rusă.

Actriţa, care a strălucit în teatru şi cinema, a jucat rolul principal din filmul lui Iossif Kheifits „Doamna cu căţelul” ilustrând dezlănţuirea pasiunilor într-o ambianţă aproape minimalistă.

Acest film a cunoscut un imens suces în fosta URSS, iar actriţa a crâştigat premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 1960.

Ea a mai interpretat rolul lui Dolly în „Anna Karenina”, după Tolstoi, unde Tatiana Samoilova, alt star al cinematografiei sovietice, joacă rolul principal.

În 1967, Lia Savvina a jucat în „Povestea Asiei Kliacina” a cineastului rus Andrei Koncealovski, care a fost cenzurat de autorităţile sovietice şi a fost difuzat după 20 de ani în Occident, adaugă sursa citată.

Toţi copiii din fosta URSS cunoşteau vocea actriţei, din versiunea rusă a desenului animat „Ursuleţul Winnie”.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a adus un omagiu celei pe care a considerat-o un „suflet frumos” şi o „personalitate sclipitoare” şi a salutat talentul „dramatic extraordinar” al actriţei.

Premierul rus Vladimir Putin a estimat că decesul Liei Savvina este „o pierdere enormă pentru cultura rusă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.