Cerere redusă la vaccin COVID-19. Moderna temperează previziunile

Producătorul american de medicamente Moderna a anunţat, joi, că se aşteaptă în acest an la venituri de cel puţin şase miliarde de dolari, temperând estimările pe fondul cererii mai reduse pentru vaccinurile COVID-19, dar se aşteaptă la redresarea vânzărilor în 2025, transmite Reuters.

Compania a raportat vânzări de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2023, depăşind estimările analiştilor, de 1,32 miliarde de dolari. Vaccinul COVID-19 este singurul său produs comercializat.

Aproximativ 900 de milioane de dolari venituri trimestriale au provenit din SUA şi 800 milioane de dolari de pe urma vânzărilor internaţionale.

Compania a explicat că estimarea privind venituri de 6 miliarde de dolari în 2023 se bazează pe aşteptările că cel puţin 50 milioane vaccinuri COVID-19 vor fi administrate în Statele Unite. Această estimare este la capătul inferior al prognozei anterioare, ce indica venituri între 6 şi 8 miliarde de dolari.

În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile companiei au scăzut cu 11%, după anunţarea unor pierderi nete de 3,6 miliarde de dolari. Pierderea pe acţiune de 9,53 dolari a fost mult mai ridicată decât se aşteptau analiştii – 1,93 dolari. Anul acesta titlurile au scăzut cu aproape 58%.

În 2024, Moderna se aşteaptă la venituri de 4 miliarde de dolari, în condiţiile în care firma dezvoltă şi alte vaccinuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. Domnilor de la Moderna , mizați pe @Mihnea . Dacă n-a dispărut cumva ,,subit” …

 2. Singura solutie viabila si civilizata este vaccinarea obligatorie.
  Nu ne mai putem cobori la nivelul ignorantilor care ne pun in pericol pe toti vaccinatii care intelegem ce inseamna responsabilitatea.
  OMS trebuie sa ia masuri supranationale drastice si urgente prin Tratatul Pandemiilor.

 3. @ Mihnea 17:34
  Te-ai vaxinat, Te-ai IMUNIZAT !
  ITI BEI CAFEAUA CU PRIETENII !
  IEI AVIONUL SI COBORI PE CE AEROPORT VREI TU !
  TE URCI PE SCENĂ, FIINDC-AI AFLAT CĂ AI ANTICORPI…măRog…😂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.