Chirtoacă anunță în ce condiții va candida pentru un nou mandat la Primăria Chișinău

După ce și-a anunțat demisia din funcția de primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă susține că ar putea candida din nou pentru acest fotoliu, dacă alături de el vor candida șeful statului Igor Dodon și liderul Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc, potrivit cotidianul.md.

„Așteptăm să candideze Dodon și Plahotniuc și cu mare plăcere voi candida și eu. Ei sunt, de fapt, astăzi la Primăria Chișinău. Silvia Radu e nimeni”, a declarat Chirtoacă, fiind întrebat dacă va candida pentru viitoarele alegeri locale.

În context, edilul anticipează că va fi denigrat în continuare și ar putea fi condamnat la închisoare în timpul apropiat.

„Eu oricum voi fi batjocorit, cu sau fără condamnare. Aceasta nu e viață – să stai și să privește poate regimul devine mai blând. Am încercat prin modalități democratice să îmi apăr punctul de vedere, dar se pare că trebuie să trecem la alte modalități. Ei îmi pot fabrica multe dosare. Nu mă mir dacă luni, într-o săptămână sau două aș putea fi condamnat. Nu mă mir dacă nici alegerile nu vor avea loc”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost ales primar de Chișinău în anul 2007, ulterior, a câștigat alte două mandate. În prezent acesta se află în arest la domiciliu, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

 1. „Ei îmi pot fabrica multe dosare”.Adica „ei”pusi sa vegheze la „anticorutpia”si dincolo de Prut, „reteta”s-a extins .
  Traficul de influenta const aintr-un telefon interceptat in car eomul d einfluenta spune”lasa ca se rezolva,te ajut,vorbesc cu x „etc,oricare de pe strada paote fi pasibil de „trafic de influenta”.Problemea este daca a luat sau nu bani pentru asta.
  In fine, Rep Moldova a ajuns la un grad inalt de sofisticare a reglem.penale avand in codul sau penal ceea se numeste „corupere pasivă „, adica sta hombre pasiv,nu face nimic ,dar „corupe”.Asta se numeste,spre deosebire de actiune evident infractionala , inactiune sau omisiune ,deci dl Chirtoaca a fost „pasiv”fata de treba cu parcarile etc.!
  Doreste concurenti „seriosi”cum ar fi „Dodo” fratelo de la Maskva si Plahotniuc cum ar fi seful Basescu,Boc d ela fostul PD pierdut in carcasa PNL sa-si amestece maruntaiele cu „d,istoria” liberala nationala, patriotica si avansata zacand ,azi,in gropa esecului, dar staiful ramane !
  Ducand stralucitoarea coada de paun a dosarelor ce evident se intocmesc si in republica noastra pierduta este normal ca dl Chirtoaca sa se refere la ea. Dincolo de aceasta incondiere aparenta,poate ar fi bine sa-si defineasca un program, o directie ideologica si uns cop precis, chiar daca de amorul artei !
  Plaho si Dodo ,zmei peste feuda Prim Chisinau nu pot fi cititi usor in cheia protectorilor de la est la vest,concret vorbind insa unele axari ale lor sunt asa de clare incat nimic nu mai poate fi demn de cercetat,concluzia este clara-jecmanirea moldovenilor, minciunile deversate pt. o asa zisa tara trasa d emaini si picioare de 4 atelaje 2 vest 2 est,si urla astia Dodo si Plaho,prostimea e fudula, ba intr-o parte,ba in alta,dupa burta,nu stie ce e aia TARA.Se lasa rupta si vorba marelui Onea, strambaciosul, „paradita”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.