Cimitirul netului a mai primit o legendă a spațiului virtual

Varianta veche a aplicației Yahoo Messenger, foarte în vogă până la explozia Facebook și a WhatsApp, nu mai este funcțională de la 1 septembrie. Aceasta a fost lansată în martie 1998.

La începutul lui 2000, Yahoo Messenger a devenit extrem de popular și se lupta pentru primul loc în ceea ce privește serviciul de mesagerie pe Internet cu Microsoft Windows Live Messenger și Skype. Mai mult, în comunicarea uzuală și-au făcut loc expresiile: “ți-am trimis un mess” sau “ți-am scris pe messenger”.

Oficialii de la Yahoo susțin că aplicația n-a murit, ci doar s-a reinventat. Noua versiune de Yahoo Messenger permite doar trimiterea mesajelor și a pozelor, dar nu și a documentelor, așa cum era la vechea aplicație.

“Noul program are o interfață complet diferită față de orice altă creație Yahoo pe care ați experimentat-o vreodată. Câteva funcții în special merită toată atenția. Lista include posibilitatea ștergeii mesajelor gata trimise, o funcție ideală pentru momentele în care ați scris un text la nervi sau ați făcut o greșeală de ortografie. Puteți căuta rapid și trimite reacții sub formă de GIF-uri folosind Slack.

Mai este inclusă posibilitatea de a da like la postări și de a trimite rapid seturi stufoase de fotografii doar prin tragerea lor din Finder sau File Explorer în fereastra de chat”, scrie PlayTech.

În ultimii ani, au dispărut sau sunt agonie branduri care au făcut istorie în spațiul virtual precum AOL, Alta Vista, Netscape, MySpace, Napster.

Cotidianul.ro a scris depre acestea aici: http://www.cotidianul.ro/cum-arata-cimitirul-elefantilor-din-industria-internetului-285172/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.