Ciolacu a aflat cum să-i țină pe români în țară

Românii nu pot fi ţinuţi în ţară decât dezvoltând serviciile publice şi infrastructura, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, duminică, în cadrul unei recepţii unde s-a întâlnit cu români stabiliţi în SUA.

„Nu am venit să insist să reveniţi în România, pentru că ştiu că n-o veţi face. Aţi realizat şi aveţi deja o familie în Statele Unite şi sunt ferm convins că vă este foarte greu să reveniţi în acest moment în România. În schimb, putem dezvolta lucruri împreună”, a arătat el.

Marcel Ciolacu a spus că speră ca „SUA să devină cel mai important investitor direct în România în toate domeniile şi cel mai important partener comercial non-UE al României”.

În acest fel, a apreciat el, diaspora va găsi calea de a comunica mai bine cu ţara.

„Oricâte start-up nation am face noi pentru diaspora, Guvernul României, la elita care este în ţara aceasta, trebuie ceva mai mult”, a punctat şeful Executivului.

El a mărturisit că la un moment dat şi-a dorit să plece din România.

„Sunt pentru prima oară în Statele Unite mai mult de 24 de ore. Data trecută am fost doar într-un tranzit către America de Sud, într-un demers cu OSCE. Am încercat acum 30 de ani, la fel ca şi dumneavoastră, să fac parte din diaspora românească, undeva în Europa, în Marea Britanie. Nu am reuşit acest lucru. A încercat şi fratele meu. În Germania a stat vreo zece ani şi pe urmă a revenit în ţară împreună cu familia”, a punctat acesta.

Ciolacu a vorbit şi despre situaţia de securitate din ţara noastră.

„Am trecut printr-o pandemie, ca şi dumneavoastră aici, printr-o criză energetică, printr-o inflaţie exagerată şi mai nou trecem în România şi printr-o criză de securitate regională şi, nu în ultimul rând, globală, România având cea mai lungă frontieră cu Ucraina şi adevărul este că România în acest moment ţine spatele frontului din Ucraina. România nu ar fi putut face acest lucru fără partenerul său strategic, Statele Unite ale Americii”, a mai spus premierul.

De asemenea, s-a referit şi la eforturile de a include România în Visa Waiver.

„Sunt ferm convins că, cu ajutorul dumneavoastră, proiectul de suflet al nostru, al tuturor românilor, dar în acest moment şi proiectul de suflet al doamnei ambasador a Statelor Unite în România, renunţarea la vizele şi programul Visa Waiver, va deveni realitate din anul 2025. Nu vom putea depăşi această provocare fără ajutorul dumneavoastră şi fără implicarea dumneavoastră personală”, s-a adresat premierul celor prezenţi.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, prezentă la recepţia de la Washington D.C., a afirmat că parteneriatul strategic „nu a fost niciodată mai important decât în prezent, în contextul ameninţărilor cu care ne confruntăm în Europa, din cauza unei Rusii agresive şi a atacului său asupra Ucrainei”.

„România a fost un partener puternic şi a făcut multe eforturi pentru a susţine Ucraina, în special în ceea ce priveşte transportul de cereale, primirea de refugiaţi şi în domeniul asistenţei militare”, a arătat diplomatul.

Ea a vorbit şi de achiziţiile militare pe care ţara noastră le-a făcut din Statele Unite ale Americii.

„Noi, partea americană, facem tot ce putem pentru a consolida postura de descurajare şi apărare a României pe Flancul estic al Alianţei. Eu şi ministrul Apărării am avut plăcerea de a vedea unele dintre noile capabilităţi pe care România le-a ales”, a afirmat Kavalec.

În ceea ce priveşte includerea României în programul Visa Waiver, a spus că există progrese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Cu ce bani sa dezvolti serviciile, asistenta sociala, infrastructura, daca grosul banilor, sunt aruncati pe armament de mana a doua de la americani, chipurile, pentru inzestrarea armatei, intarirea flancului de est. Tara nu-si permite irosirea banilor

 2. ramane adevarata prima parte ‘Românii nu pot fi ţinuţi în ţară ‘in rest propaganda politica infantila

 3. … vezi ca au inceput sa rugineasca „capabilitatile” si sa cada tabla de pe ele !

 4. mai bine le dai niste pensii speciale, ca vad ca numai la asta te pricepi.
  Ne pleaca tinerii medici din tara, chiar si aia scoliti in Occident!
  Stii cat se cere in spitale pentru un post, ia sa vad stii?
  Pate stie vre-un cititor?!!

 5. Miliardul Euro din Bugetul secat al Romaniei, sterpelit de Catu PNL in complicitate cu USR Voiculescu si dr. Mihaila, pt un nr de vaccinuri de patru ori populatia Romaniei, care vaccinuri sunt acum expirate si necesita distrugere (alti bani), complice la afacerea criminala fiind Johanis – despre mega hotia asta nu vorbesti dle. Ciolacu ?! Asocierea USR/PNL in crima organizata la banii publici, este pedepsita cu puscarie pe viata in USA, stimate Ciolacu cere sprijinul Justitiei americane experta in dibuirea crimei organizate, pt gasirea miliardului Euro, buzunarele unde a intrat.

 6. Ciolacu merită să fie președintele României.Stabilitatea statului înainte de toate.Ciolacu este un politician ponderat,nu e corupt.Proeuropean,pronato.Este de prost gust să contești aceste calități.

 7. hai tovarashi, investiti in Romania, capushata de securici, ca buzunarele lor sunt fara limitaaaa. bai, prosti ii credeti voi pe romanii care au plecat fiind disperati de VOI MAH (editat) MAAAH!

 8. Vin toți românii înapoi, mulțumită măsurilor economice și fiscale luate de guvern. Chiar și IT;istii vin, că să contribuie la bugetul consolidat al statului.
  De 1 Decembrie fiul meu mi-a făcut cel mai frumos cadou: și-a depus dosarul pt cetățenia unei alte țări…

 9. Mai Ciolne , tot ce le vinzi tu diasporei din USA , sunt egale cu zero. Vrei sa pari sincer dar efectul este invers. Bai ,,mutule” , nici tu , nici rudele tale nu ați putu să vă adaptați la civilizația Occidentală , și ști de ce ? Acolo lumea muncește la intensitate maximă și este corectă, ceea ce era invers față de ce vau învățat,,propagandiștii “. Și apoi să fim sinceri: nici voi nu ați fost învățați de mici cu munca , cinstea și să aveți interzis la furat. Așa ca măi Ciolane ar fi o mare rușine pentru România ca tu să ajungi președintele țării și să mai continui mandatul de premier. Băi, și Franța a avut un președinte rrom în interbelic și a fost cea mai nefericită perioadă din Istoria Marii Franței. Da mă , dar Franța avea instituții de granit construite în 130 de ani și continuate încă 78 de ani, astfel , Franța reprezinta astăzi împreună cu Germania pistoanele UE. Dar în cazul nostru ar fi distrugerea a 110 ani de Regalitate care reușise să aducă România în 1947 la nivelul Belgiei. Iar ,,critica” lui Rareș punctată cu ,,poate vine cu contracte “ dezvăluie ca și ,,liberalii” dacă mai pot fi numiți liberali, sunt ca și PSD aripioare ale FSN, platforma rusească care a luat din nou puterea în decembrie 1989, împărțind românii în 3 milioane de ,,revoluționari “ și gloata de 16 milioane de truditori care alimentează bugetul țării care are o gaură 42 miliarde lei.

 10. Pe naiba, mincinosule, habar nu ai ce vor cetățenii! Vor locuri de munca plătite și nivel de trai cel putin la standardele anului în curs, liniște, plus destule! Mă ceva pe infrastructura și servicii publice grohaite de tine, servicii la care decartezi de 2-3 ori pe an pentru a te susține! Apropo ursare, am inteles că fondurile din pnrr care nu sunt cheltuite, ajung fara nicio tăgadă, adică, rapid la ukraina! Halal, ați amanetat salariile și pensiile majorității cetățenilor români pentru avantajare ukraina! Halal idiotenii de la politicienii identic.

 11. Ciolacu mai prost decat Dancila,dar mai pervers decat Dragnea.

 12. in romania 44 la suta sint analfabeti functionali restul pupatori de moaste ..in sua 200 de milioane sint analfabeti din 350…multi inainte …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.