Ciolacu. Primarii se plâng că nu au bani. Ai excedent zeci de milioane de euro și înjuri Guvernul?

Premierul Ciolacu i-a acuzat pe primarii care se vaită pe Facebook de faptul că nu au bani. Au în cont excedent de sute de milioane, spun Ciolacu, care a lăsat să se înțeleagă că nu poate fi păcălit, pentru că ”vine (de) acolo”, adică a lucrat în administrație.

„Există și primari care se plâng în continuu pe Facebook și spun ce nenorociri a creat Guvernul, această Coaliție, ce dezastru este că nu avem bani, dar au excedente în cont de sute de milioane de euro. Și eu am lucrat în administrație, vin de acolo. Nu poți să ai excedent pe care l-ai calculat să ai cofinanțarea pentru fonduri europene, plățile urgente pe care le ai, de zeci de milioane de euro și să înjuri Guvernul și să ceri bani de la el. Nu funcționează așa. Deciziile trebuie luate de ministrul de finanțe, de Coaliție. Nu trebuie să mai avem decizii la paușal. Cei harnici trebuie încurajați. Cred că este ultimul tren de dezvoltare și regională și locală, și cu PNRR și cu exercițiul financiar”, a spus premierul Marcel Ciolacu prezent la Summitul Autorităţilor Publice Locale.

România „nu are o problemă cu banii 

„Ordonanța cu măsurile fiscale este până pe 31 decembrie. Provocarea mea este de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dvs. să vă puteți construi din februarie noile proiecte. Nu v-a confiscat nimeni nici un ban din conturile administrației locale. România nu are o problemă cu banii, macroeconomică, are o problemă în ceea ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor.

S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile încercând să acoperim absolut totul și am uitat un lucru esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar 2016-2020. Asta este prioritatea administrației locale și centrale. Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție iar de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a spus Ciolacu.

Reforma administrativă trebuie făcută

„Cu adevărat, nu se va pune în aplicare în 2024, dar trebuie să pornească de la dvs. Cel mai ușor pentru noi politicienii este să venim cu o lege și să spunem că sub 2.000 de locuitori nu mai există nicio comună. E foarte greșit. Abordarea nu trebuie să fie matematică, ne trebuie un plan construit cu consultanță și discuții și fără să mai căutăm întotdeauna să reinventăm apa caldă”,  a mai afirmat premierul.

Trebuie făcută o reformă fiscală „predictibilă, echitabilă în 2025-2026”

„Eu nu am prins nici un bunic în viață. Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate. E inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Nu se poate așa ceva. Trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală predictibilă, echitabilă în 2025-2026”, a declarat  premierul Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

  1. Nu le mai da prime de Crăciun fiindcă nici bani de salarii nu mai au la cat au furat tot anul! Eu nu am văzut în ultimii 34 de ani ca cel mai amarat primar să nu-și tragă viloaica! Nu mai vorbesc de jeep-ane și concedii prin Dubai! Și pensie nesimțită! Trăiască „Olgutu” care le-a dat dreptul să-și stabilească leafa cat vor mușchii lor! Stat minimal,adicătelea care tinde la zero! Huuo Ciolanu! Aveți pufuleți?

  2. Bani aruncaţi pe geam:
    -5 milioane de lei pentru al 4-lea cămin cultural, într-o cumună cu 2.000 de oameni!

    -oameni,
    -vite si satane,

    astia sint hummanoizii,
    a 2a categorie are peste 98,5% din populatia Planetei!

  3. https://trenduri.blogspot.com/2023/11/cum-se-cladeste-comunismul-capitalist.html

    Dacă în 1990 comunismul a devenit istorie, ne-am fi așteptat ca trendul cheltuielilor pe asistența socială să treacă pe trend invers. N-a fost așa. Până în 19095 am văzut o creștere spectaculoasă a acestor cheltuieli. Într-adevăr, după 1995 multe dintre economiile mari au redus puternic stimulentele, doar că anul 2000 ne găsește cu o medie chiar mai mare, față de 1985, de aproximativ 20%. Aceasta deoarece economiile „rămase în urmă” la acest capitol și-au crescut puternic acest indicator. Astfel, ceea ce s-a pierdut de la economii precum cea a Franței sau a Olandei(care-a redus puternic cheltuielile sociale încă din 1990!), s-a recuperat de la economii precum Italia, Japonia, Grecia s.a.m.d.

  4. Cică o poza face mai mult de 1000 de cuvinte! Din conducerea „marelui”PNL”, Rareș Bogdan are pantofi cacanii asortați la costumul negru! Succesuri, nazistule!

  5. Evident că Nu mai sunt bani din moment ce guvernul a alocat peste 20 Miliarde de Euro
    pentru ÎNARMARE – submarine, tancuri, avioane, blindate, bombe, rachete, etc
    PERFIDIE = este să vobesti de Sărăcia din țară în timp ce arunci miliarde pe înarmare.
    Halal

  6. Motto:
    „Îi plâng pe proști și proștii mă înving.”
    (Ana Blandiana- Eclipsă)
    Reforma administrativă trebuie făcută, spune Ciolacu. In prezent există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României. (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
    Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, zace in sertarele Parlamentului, in timp ce presedintele Senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să- pună pe ordinea de zi, dar se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
    De aceea, proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, ar trebui promovat de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
    (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)

  7. …sa spunem ca este adevarat…dar casa de sanatate?…asta ar fi prima intrebare…a doua:acest fond de rezerva nu este pt situatii exceptionale-ma refer la cataclisme, razboi, etc?…a treia:totusi, cat de mare este acest fond de reuseste sa suplineasca o rectificare bugetara?…nu in ultimul rand ultima:este acest fond mai mare decat bugetul?…intreb pt ca sumele alocate din acest fond, conform legii, nu fac obiectul verificarii curtii de conturi sau a altor institutii, sunt destinate folosirii in caz de urgenta…aud?…

  8. Primarii sunt stâlpii grupurilor infracționale organizate ( partide) aflate la putere! (editat) de Olguța le-a dat mâna libera să-și tragă salarii cat vor mușchii lor și au ajuns cu salarii mai mari decât „președintele meu”! După ce fura cat zece,acum se plang că nu au bani de salarii și de porc de Craciun!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.