Ciolacu, despre votul în Diaspora: „E un semn de întrebare major”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că există o problemă legată de voltul la alegerile parlamentare în străinătate. Potrivit lui Ciolacu, situaţia trebuie discutată în Parlament.

„Toate statele europene ne-au transmis că nu vor fi acord ca pe teritoriul ţărilor lor să fie deschise secţii de vot. Cu alte cuvinte, toată diaspora nu va avea posibilitatea să voteze. Cred că e un semn de întrebare major şi ar trebui o discuţie serioasă în Parlament cu toţi liderii politici, să vedem ce este de făcut”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a declarat că dreptul la vot este unul fundamental şi că pentru el s-a ieşit în stradă în 1989.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

24 de Comentarii

  1. Prostul satului moare de grija diasporei!
    Vor vota asa cum au votat pe vremuri la Paris!

  2. Uite ce-l preocupa pe butoiul asta.
    Vot prin corespondenta si atat, simplu si ieftin.
    Sa mai inceteze cu diaspora si cat de important este votul lor.
    Care vrea sa voteze, sa traiasca aici, sa suporte consecintele votului. Punct

  3. Ciolacule, toti fostii presedinti din PSD au picat cand s-au luat de diaspora.Ba unii spuneau ca se pisa cu bolta pe ei. Cum mama naibii sa fiti votati? Oamenii sunt umblati,vad ce le faceti parintilor sau bunicilor lor, manevrandu-i cum vreti pentru votul vostru. Lasa semnele de intrebare sa se indrepte catre voi. Ce veti face dupa 27 septembrie. Gargara voastra nu mai tine.

  4. unulaltul Cata ura v-a inloculat PSD fata de diaspora de ma intreb unde e ortodoxia din voi? Sau ospitalitatea frateasca. Diaspora sunt cei care nu au suportat sa fie umiliti cu acel ajutor social ,parte din ei. Multi sunt crema,cei care nu au incaput de „spuma” politrucilor. Toate institutiile statului sunt intesate de analfabeti pusi politic. Diaspora sunt oameni respectabili acolo in comunitatea unde isi desfasoara activitatea. Chimisti, IT-isti, manageri de proiecte strategice. Crede-ma, in tara s-ar fi pierdut prin multimea vida. Cand Romania va deveni o parte din ce a fost in interbelic mai vorbim. Tine minte,Eminescu a facut studii in afara. Enescu a devenit celelbru in afara,Brancusi la fel. Voi,cu conceptiile voastre ati fugarit crema. Am facut un efort sa te fac sa intelegi ceva. Sa scot din tine rautatea asta fara temei fata de cei plecati in pribegie. Tu crezi ca daca Brancusi sau Enescu ar fi ramas in comunism mai auzeai de ei? Crema intelectualilor din Ro in perioada comunista a venit din interbelic. Apoi s-a terminat totul. Cine a apucat ,a plecat ,restul si-au gasit sfarsitul la canal. Comunismul nu a produs valori

    • @Zmeul Mai diasporez analfabet, in perioada interbelica Romania era un sat urias. Aproape toata populatia era alcatuita din tarani. Peste jumatate din ei erau analfabeti. Se faceau multi copii pentru ca jumatate mureau de mici. Sper ca nu vii aici cu dacii liberi acum.

  5. mamaica Ciolacule,ambasadele sunt deschise,consulatele sunt deschise,frumos,fara aglomeratie,cu distantare,cu masti,cu viziere,ca scuturi,cu lanci,etc ..

  6. Sa voteze fiecare in tara in care traieste!
    Nu mai muriti de grija diasporei!

  7. În diaspora își desfășoară activitatea chimiști, infractori, IT-isti, analfabeți, manageri de proiecte, indolenți.

  8. @ Zmeul.Bai zmeule ,tare esti in gura,dar prost la minte,sau sters la minte.Cum vrei tu.Tu compari conditiile de pe timpul lui Eminescu,Enescu,Brancusi,etc.,cu conditiile create dupa 1947? Daca da,inseamna ca nu stii nimic,sau nu este nimic de capul tau.Ce conditii erau atunci in unele orase? Sa nu vorbim de sate,unde iluminatul caselor cu energie electrica era o raritate.Sa nu mai vorbim de apa curenta,de canalizare,de obligativitatea invatamntului,de asigurarea gratuita a sanatatii,etc.,etc.Elitele adica pe interesul tuturor,BOGATII,studiau afara.Apoi au mai urmat si altii pe merit sau sustinuti de stat.Sa nu mai vorbim de invatamantul romanesc,care a produs multi specialisti,cautati de FIRMELE STRAINE,dupa LOVITURA DE STAT din 1989.Cate medalii de aur au castigat olimpicii nostri,la matematica,fizica,chimie,etc.,Acum nu ne mai recunoastem in aceasta postura.Am vazut de curand lotul olimpic al SUA,care a castigat medalia de aur la OLIMPIADA DE MATEMATICA.Erau numai CHINEZI.DIASPORA!!!Un cuvant care nu corespunde realitatii.Cei care au plecat au plecat de buna VOIE,majoritatea SCLAVI.Am intalnit multi romani prin tarile in care am umblat.De multe ori mi-a fost mila de ei.Stiti cate ore lucreaza pe zi? Nu opt ore,ci zece,douasprezece sau chiar mai mult,in conditii MIZERABILE nu decente.De ce? Ei trebuie intrebati.Si acum sa revenim la alegeri.Cate state organizeaza sectii de votare in strainatate? De acord sa organizam asemenea sectii la AMBASADE la CONSULATE,dar sa nu platim si sa cheltuim bani aiurea pentru unii,care habar nu au de realitatile din tara.Nu vreau ca unii sa HOTARASCA viata mea,fara un aport minim la bunul mers al tarii.De ce se solicita infintarea multor sectii in strainatate? Simplu.Acolo se poate FURA mai usor.Se voteaza la cateva secunde,cum s-a votat la PARIS,cand a castigat *(editat),KLAUS WERNER IOHANNIS.Posibilitatea sa voteze corect este sa vina in TARA si sa voteze.

  9. „Toate statele europene ne-au transmis că nu vor fi acord ca pe teritoriul ţărilor lor să fie deschise secţii de vot.” Pai eu zic sa le trimiteti o tableta de-a lui Pahotzu si s-a rezolvat problema! Ce atitea griji?

  10. Asa, asa, ca elevilor n-au fost in stare sa le dea! Sa le dea la diasporezi!

  11. Ciolacu _ Dracu! Cel naravit. Steluța mica, mizerabilă de mică, precum ocaua cu care încearcă să păcălească lumea. „Vestitorul” dintre toți vestitorii. „Temerea” crapulosului Ciolacu nu este decât o mantie, un văl ce tăinuiește jocul machiavelic.

  12. Votul românilor din diaspora este un subiect discutat, controversat. Uni comentatori spun că nu ar trebui să aibă drept de vot în România. Domnilor, ne convine sau nu, deocamdată trebuie respectată legislația electorală în vigoare, care reglementează desfășurarea scrutinelor. Apoi, cetățenii români din străinătate au drept de vot numai pentru alegerile parlamentare, nu și pentru alegerile locale (din 27 septembrie 2020). Referitor la alegerile parlamentare, se zvonește că unele state europene nu vor permite să se organizeze alegeri pentru diasporezii români. Puțin credibil, deoarece alegerile sunt organizate de abasadele și consulatele românești, a căror teritorii sunt proprietatea statului român. Am spus cetățeni români, deci românii care au cetățenia română, sau dublă cetățenie (română +…). Români care nu au cetățenia română, nu vor avea drept de vot.
    Se discută acordarea dreptului de vot, pentru alegerile locale pe baza vizei de flotant, pentru studenți și eventual elevi majori. Această variantă este agreată de Guvern. Ști el de ce.

  13. Sunt alegeri locale!Ce treabă are diaspora cu aceste alegeri?Ce aleg de fapt?

  14. Un Roman Multe state UE erau cam in aceeasi stare ca si noi. Dau exemplul norvegiei si mai sunt. Dar cum de s-au dezvoltat atat de bine iar noi am ramas de caruta? Daca vrei sa compari corect. Si lasa vrajeala cu bolsevismul. Omu trebuia sa fie „informat ” si la tara. Propaganfda trebuia sa ajunga in orice catun. Tu spui ca vai domne ce au facut comunistii din 1947, dar capitalismul ce a facut, a stagnat? Vrei sa compari doua state din ’47? Ia fa asta, Romania si ce tara vrei tu,una unde influienta cominista nu a ajuns. Sa vezi gradul de dezvoltare. Degeaba ai electricitate sau scoli daca chinui un popor cu o propaganda mizerabila. Fara comunism ne era mult mai bine.

  15. Lumi Diaspora reprezinta o parte din Romania. Fugariti de politicienii mineriadelor. Mereu va dati patrioti,nationalisti si crestini ortodocsi, dar va uratii fratii si parintii plecati in afara. Unde e toleranta fata de cetatenii romani plecati cu tristete in suflete? Cei plecati sunt mult mai patrioti decat cei ramasi. Va umpleti gusa cu mici si bere si behaiti marlaneste cand vi se atrage atentia ca lasati munti de mizerie la mare sau la munte. Dar voi sunteti romani adevarati ,nu parasiti tara, o murdariti. Doar votantii PSD au ura fata de diaspora. De ce oare? Pentru ca ei v-au insuflat asta. Este un partid al dezbinarii,al urii si minciunii.

  16. Ciolacule,
    Electoratul roman, in majoritatea lui, s-a mutat in diaspora? D-aia esti ingrijorat? Ca, daca te intreb de ce le dai lor doua zile iti cad ochii in gura.

  17. Ai snaga sa propui o lege prin care numai diasporenii care plătesc impozite în România sa aibă drept de vot în străinătate, asa cum procedează tarile respective? N-ai, treci la loc!

  18. Ia sa te vedem:Daca sunt 9,5 milioane de români în Diaspora, câți au mai ramas în tara? A întreprins ceva ca să afli? Întreabă-l pe Ar’metica,doar are 8 clase, nu te chinui cu Statistica, AEP și recensământul.

  19. Eric Te-ai intrebat cati bani se varsa la buget din cei trimisi de „diasporezi” Daca toti ar refuza sa mai trimita in tara bani,ar falimenta Romania.Batranii sau copiii ramasi in tara nu s-ar mai descurca. Pai tu stii cate familii traiesc cu banii trimisi din afara? Habar nu ai. In felul asta scuteste statul roman sa le mai dea ajutor social. Gandeste-te ca multi au renuntat la alocatiile din Romania.Desi sunt in afara,platesc taxele si impozitele pentru casele ce le detin in tara. De urlat la diaspora stiti sa urlati. Dar de cei ramasi in tara in saracie si suparare v-ar interesa? Votantii pesedeului se dau mereu romani verzi crestini si ortodocsi dar au o rautate fata de propriul neam de iti vine sa-ti iei lumea in cap. comunismul v-a inrait cretinilor. V-ati tradat intre voi pentru o functie.

  20. @ Zmeul si alti comentatori.Da in unele privinte sunt de acord cu tine,dar nu in totalitate.Fac precizarea ca nu sunt un iubitor al PSD-lui si ca de multe ori am votat PNL-ul cand era condus de Cimpeanu,Qintus si Antonescu.Dar acum peste 75% din cei care vor sa se prezinte liberali,sunt urmasii lui BASESCU-PETROV,care au fugit sa se uneasca cu PNL-ul sa scape de dosare.Pe cine sa votez?Ce personalitati de seama sunt in acest partid,condus de doi VENETICI,propulsati in fruntea lui de servicii secrete?Ce stiu acesti venetici despre administratie?Eu nu sunt impotriva celor din diaspora,dar va spun sigur ca foarte multi dintre ei lucreaza si acolo la NEGRU (cunosc multe cazuri),iar banii trimisi in tara sunt pentru familiile lor,nu platesc impozite,nu platesc la sanatate,iar copii lor primesc de la STATUL ROMAN plateste alocatiile pentru copii,scolarizarea gratuita,sanatate si alte facilitati.Se mira cand vin in tara ca nu au pensii la fel ca ceilalti care au ramas aici.Nu au,pentru ca ei nu au mai platit contributii,s-au dus sa fie SCLAVII altora.Cat priveste gradul de dezvoltare al ROMANIEI ,fata de celelalte tari din vest,va intreb si eu ceva.Cate colonii a avut ROMANIA de unde sa aduca BOGATII? Vedeti istoria,noi am fost tot timpul SUBJUGATI si am platit la altii.Ne-am omorat romanii patrioti din fruntea tarii.

  21. @Zmeul
    Si comunistii au valorile lor „democratice”… pe unul il cheama M.Sora… varuit, vopsit si #progresist, dornic de „libertate”

  22. @SanduChira
    Nu se zvoneste, chiar se intampla: unele state europene nu mai accepta infiintare unor NOI sectii de votare, pentru ca „diasporezii” educati au devastat majoritatea sediilor/cladirilor in care au fost infiintate astfel de sectii de votare. Atunci au fost utile, pentru ca „ordinul de zi pe unitate” era sa iasa la urne „palton-voda”.
    Acum, acelasi Palton-Voda ii indeamna sa iasa la vot si … „asta e !”, daca nu se pot infiinta sectii noi de votare…

  23. @ #Votez, sănătate! Eu am precizat: „…Puțin credibil, deoarece alegerile sunt organizate de abasadele și consulatele românești, a căror teritorii sunt proprietatea statului român.” Acum diasporezii sunt încurajați, de d-l preș. și „Guvernul meu”, să se prezinte la vot, în speranța că majoritatea vor vota cu PDLN, deci împotriva „ciumei Roșii”. Cele bune!
    @ cei care afirmă că banii, trimiși în țară, nu aduc beneficii României, vă rog să aveți în vedere faptul că banii respectivi sunt investiți, iar tva, impozitele, alte taxe intră/contribuie la Buget.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.