Alexandru Rafila: „Vedem dacă e întâmplare sau trend”

Alexandru Rafila a susţinut astăzi, 16 septembrie, o conferinţă de presă. Rafila a răspuns reporterilor tuturor întrebărilor cu privire la evoluţia pandemiei de coronavirus în România, plecând şi de la ultimele evenimente importante discutate, precum deschiderea şcolilor, organizarea alegerilor locale şi comercializarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Tot astăzi, în România, au fost înregistrate 1.1713 cazuri noi de COVID-19, cel mai înalt prag de până acum.

Reporter: Vedem pentru prima dată 1713 de cazuri noi. Cum se interpretează acest record negativ?

Alexandru Rafila: Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend, e foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

Alexandru Rafila spune că după două zile de şcoală nu se poate pune creşterea în seama începutului de an.

„Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile”, a spus Rafila

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Dupa ce vedem daca e intamplare sau trend … vedem daca deschiderea scolilor a fost oportuna sau nu.

  2. Americanii produc un test rapid cu acuratețe de 70-80% și în care rezultatul e gata în nici 5 minute. Costă aproximativ 5€ și constă din clătirea gurii nu trebuie făcut tunel în nasul omului și nici nu aștepți zile. Copiii sau oricine vrea face testul și dacă e pozitiv eventual se reverifică cu celălalt test. Dar stă pe fund și nu intră în contact cu alții. Oricum așa am putea tria pe cei pozitivi asimptomatici mai repede și nu am avea surprize de prin școli. Estimez că până săptămâna viitoare numărul infectaților silnic ga fi în jur de 3000. Merită? Așa se pare. Dar cine sunt eu față de somitățile astea care de 6 luni sistematic o dau în bară!?!?

    • Azi am aflat si de o alta procedura care mi s-a parut interesanta : se pare ca sint tari care fac test la citeva zeci, pina chiar la o suta de persoane (prelevarile de la toti se testeaza „la gramada”, cu un singur test). Daca rezultatul e negativ inseamna ca sint sanse ca toti cei testati sa fie negativi (in cel mai rau caz aceleasi persoane mai sint chemate inca o data, pentru refacerea testului comun). Daca si a doua oara rezultatul (comun) e negativ inseamna ca e posibil (desigur, nimic nu e sigur 100%) ca persoanele testate sa fie negative. Se economisesc astfel timp si bani (pe teste) si se evita aglomerarea punctelor de testare.

  3. Specialistul lui peste, indreapta-ti atentia, daca ai curajul, catre Grupul de Comunicare Strategica care aare un plan de raportari primit de SUS!

  4. Franta, 16.09.2020 : la 15 zile de la redeschiderea anului scolar, 2100 de clase scolare inchise. Facultatile (de exemplu Toulouse), din cauza unor imbecili inconstienti care s-au apucat sa se betivaneasca pe la terase, au inceput si ele sa inchida. Asa ca, idiotilor, daca tot maimutariti alte tari, macar mai copiati si masuri bune, nu doar din cele dezastruoase !

  5. Nefericitul STIE ca vor creste numarul de infectari odata cu inceputul scolii,dar nu face nimic ..Nu ne inalzeste cu nimic ca numarul de cazuri covid vor explodata peste 10-15 zile.Asta e crima cu premeditate.

  6. DOAMNE CAT DE PROSTI SUNT OAMENII…NE MERITAM SOARTA. DACA ERAM MAI LUMINATI PROBABIL CA ERAM POLONEZI….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.