Ciolacu îl desființează pe Andrei Muraru: „Un personaj depăşit”

Retragerea unui ambasador este atributul preşedintelui României, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a menţionat, cu referire la şeful misiunii ţării noastre în SUA, că se vorbeşte „prea mult despre un personaj care a fost depăşit de calitatea de diplomatică pe care a avut-o”.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Washington despre afirmaţiile pe care le făcuse anterior cu privire la retragerea de la post a ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru.

„Nu am vorbit cu nimeni despre nicio retragere. Ştiţi că nu este în atributul meu de prim-ministru retragerea unui ambasador, este atributul preşedintelui României”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat că nu a discutat cu şeful statului pe acest subiect.

„Singurul lucru pe care l-am făcut, aşa cum este şi normal, am stat de vorbă cu doamna ministru Odobescu, care este membră a Guvernului României. Cred că vorbim prea mult despre acest subiect şi prea mult despre un personaj care a fost depăşit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a adăugat că nu vrea să vorbescă despre „diplomaţia română care-şi face datoria peste tot, pentru o excepţie sau pentru un moment emoţional al unui domn ambasador”.

„De obicei, în viaţă, ca de multe ori şi în politică şi în diplomaţie, când urci sărind anumite etape la un nivel prea mare, de obicei, vine un moment în care te faci de râs”, a transmis Ciolacu.

Premierul afirmase anterior, într-o intervenţie la Antena 3 CNN, că, dacă ar fi avut atribuţii în acest sens, l-ar fi rechemat de la post pe ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Declaraţia a intervenit după ce Muraru spusese, la un eveniment organizat la Washington, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din SUA.

„Nu am mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul rând, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe. Dânsa este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române. Nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare, de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. (…) Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie, până la urmă, cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat”, a declarat Ciolacu, pentru Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

15 Comentarii

 1. Razboi intre grupari de securisti! Spectacol! Bravo! Vrem si popcorn! Sa plece amandoi!

 2. De obicei, în viaţă, ca de multe ori şi în politică şi în diplomaţie, când urci sărind anumite etape la un nivel prea mare, de obicei, vine un moment în care te faci de râs” aici Ciociolacul a vorbit despre propria-i persoana și are dreptate ,că nu a primit nici o șapcă deci e de râs în America!

 3. Culakul nu se dezice de rudele lui care au inventat comunismul si nazismul.Asta vrea sa ne aduca CIUMA ROSIE DIGITALA Dar nu stiu Ca Romanii si dictatura nu prea fac copie si fa le.a ajun DICTATURA COMUNISTA.

 4. Domnul Ciolacu se pare că s-a mișcat în zone mai periferice de Secu-SRI și nu a aflat ca u. ambasador, în USA Muraru, este un fel de Comisar politic al SRI cu statut ierarhic din perioada “funcția bate gradul”. Adică toți care vine în USA se mișcă și vorbesc cât spune ambasadorul.,

 5. sa mai faca economie la buget de 21 000$, pe luna. Si sa-l mute corespunzator prestatiei si saraciei noastre!

 6. Murarii astia, acesti paduchi nationeli ar trebui vaccinati din loturile de la Pfizer cunoscuta ca dau cea mai buna protectie impotriva sanatatii. Vaccinuri care apara Murarii de sanatate, sa primeasca ce merita.

 7. A fost tare Ciulacu. De aici și până a-l face direct imbecil pe gemenul Muraru n-a lipsit decît 1mm.

 8. Ciolacu face pe niznaiul pentru a-i prosti pe cei slabi de minte. Dupa ’89 ambasadorii in tarile importante au fost numiti numai de securitate, presedintii doar au semnat. In replica li s-a permis si lor sa-si numeasca clientii in tari bananiere .Orice fraier stie ca Ciolacu este azi premier si maine nu mai este, dar securitatea (cea noua) este vesnica.

 9. Ciolacu si Muraru sunt marionetele statului securist fanariot antiromanesc

 10. „Ministra de externe”… of, of si mai, mai…
  „Analfabeta” Veorica era „academician doctor inginer” in comparatie cu astia…

 11. abstract vorbind ,adica ignorind cine este individul de ocupa postul de ambasador al romaniei in sua, nu pot decit sa il contrazic pe geniul mediocritatii romanesti marcel ciolacu privitor la pozitiz lui fata de prezenta lui muraru la tratative …din pacate la romania este totul personal ,adica este un razboi continuu de vanitati,orgolii sau ambitii prostesti…asta pt ca asa cum sublinia ciolacul,se sar etape trepte si
  totul se face golaneste…oameni inteligenti ,intelepti cu un nivel ridicat de maturitate care nu sint golani evident au alta viziune de ansamblu si perceptie a realitatii..din pacate aia nu cresc in romania doar de-ale ciolacu si muraru…crersc si otravesc tara ..

 12. Muraru are tupeul tribului sau,dar daca nu ar fi existat Iohannis nu ar fi existat nici mossadnicii frati Muraru.
  viitoarea guvernare ar trebui sa curete diplomatia si ICR de toti sinecuristii straini de neam

 13. gasca de latrai muraru, care actioneaza impotriva intereselor statului roman, ar cam trebui sa aibe zilele numarate. oare cum va fi ziua de dupa inchiderii robinetului care asigura canaliilor bani nemunciti de la statul roman ???

  intre ciolacu si muraru ar fi greu de ales… insa fara discutie ca alegerea favorabila este ciolacu. arde-i, ciolacule, pina merg cracanati! si pe el si pe frac-su!

 14. Au iesit in fata hotii……mergeti la munca sau la groapa de gunoi cu voi TRADATORI DE TARA!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.