Ciolacu mărturisește că este caporal, în retragere. Dar are un deranj

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Mioveni, despre introducerea serviciului voluntar militar, că îl deranjează contextul în care a fost făcut anunţul despre necesitatea acestuia, cum că există un pericol care ar veni dinspre Rusia spre România.

„Nu vine de acolo niciun pericol!”, a afirmat Ciolacu.

El a adăugat că pregătirea militară voluntară e o abordare corectă, dar nu trebuie pusă în contextul războiului din Ucraina.

„Pe mine ce mă deranjează este contextul, în momentul în care orice ţară trebuie să pregătească şi pentru ce este mai rău, dar nu trebuie să pui în faţă contextul războiului din Ucraina şi că, vezi Doamne, există un pericol care va veni dinspre Rusia spre România. Nu vine de acolo niciun pericol, dar cu adevărat ne trebuie o ţară normală şi atunci trebuie să anticipez anumite lucruri, cum este acest sistem de voluntariat plătit, în care oamenii se instruiesc şi învaţă basic-ul în arta apărării. E corectă abordarea, dar nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, ca România să înţeleagă din acea ştire ‘aoleu, vine războiul peste noi’. Nu vine niciun război!”, a spus Ciolacu.

Premierul a precizat că în opinia lui trebuie să se facă această pregătire, în varianta de voluntariat plătit.

„Eu cred că trebuie să facă acest voluntariat plătit. Sunt momente în viaţă când vrei să faci acest lucru, să vezi cum este. Poate pe urmă urmezi o carieră militară, că e, totuşi, e o rampă de selecţie, poate depistează anumite capacităţi umane de care are nevoie armata în aceste instruiri voluntare. E un sistem normal, dar nu vândut în contextul unui război, pentru că lumea nu mai înţelege ce se întâmplă. În loc să spunem ‘domnule, într-o ţară normală aşa se face’. De aceea avem recruţi într-o ţară normală, pentru că e sistem voluntar. Pe urmă noi îi abordăm, stăm de vorbă cu ei, le facem oferte. Ieşim şi dăm cu toporul în perete ‘aoleu, trebuie să ne pregătim’. De ce să ne pregătim? România nu a fost niciodată mai sigură cum este azi!”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă i-a venit vreun ordin de la vreun centru militar, Ciolacu a răspuns că este caporal şi, având peste 55 de ani, nu mai este în rezervă, ci în retragere.

Statul Major al Apărării a anunţat că a iniţiat un proiect de modificare şi completare a Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, în care se propune introducerea unei noi forme de îndeplinire a serviciului militar activ, în calitate de militar voluntar în termen, pentru care sunt eligibili cetăţenii români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul stabil în România, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care doresc să aibă o pregătire militară. În acest context, şeful Statului Major al Apărării, generalul Vlad Gheorghiţă, a făcut unele afirmaţii referitoare la pregătirea populaţiei pentru apărare în caz de unele acţiuni militare viitoare ale Rusiei, care au fost criticate în spaţiul public.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8521 Articole
Author

27 de Comentarii

  1. Să fie plătiți cum eram şi noi plătiți când făceam stagiul militar obligatoriu, cu o soldă lunară de 30 lei, ceea ce însemna echivalentul a 2 sticle de vin prost.

  2. Nu cred ca era Solda de 30 de lei ! Era Solda de 300 de lei Vechi cu Bălcescu ! Dar sunt Inapt in Caz de Război !

  3. Alo tov. caporal de schimb, pana la 63 de ani ești rezervist apoi bati in retragere. Și când credeam că numai Blaga e caporal! Pe aceștia îi avem,cu acești caporalii defilam pe sub arcul de înfrânt! Huuo javra ordinara!

  4. E in retragere când e vorba de apărarea tarii? Și de ce candidează la funcții politice, ursarul și nu numai el? Funcțiile politice nu au legătură cu ceea ce înseamnă tara și apărare tara? De fapt, la mintea acestor ruginiti retrași, nimic bun și performant pozitiv pentru tara și cetățenii din Romania.

  5. Ciolace, un nenea d-aci de la coti.ro, mare scula pe basculă, director general se știe el, la noapte nu doarme !

  6. Acum patru ani la alegeri ați dat-o cu pandemia, acum de alegeri o dați cu războiul!…
    Mai aveți ceva de scornit…?…

  7. Tablagiu! Nicio problema, caporalul era ” coloana vertebrala” a Wermachtului celui de-al doilea răzbel! Si xe armata de armata era aia! Asa și caporalul Ciolaku, e coloana vertebrala.

  8. A sarit ca mistretul din papusoi inainte de a se face public gradul de general cu care l-a inzestrat CIA-SRI.

  9. Și dacă generalul ăla nu spunea de război, noi nu ne gândeam? Măcar generalul nu ne-a făcut proști cum ne fac politicienii în fiecare zi.

  10. Degeaba esti caporal, daca nu dai la facultate la pictura.

  11. Caporal Ciolacu, sa fii mândru de gradul de cdpiral când te gândești că Johannis nici fruntaș nu a ajuns! A pierdut timpul prin armata întinzând cablu rusesc telefonic CTY-67! Și Ontanu a fost înaintat peste rand direct la stelele verzi de general! Numai vorbesc de coloneii Turcescu și Chiriac care umplu ecranele tv cu gradele lor la pace! La plăcinte înainte,la război înapoi! Toate leprele care du fupt sângele poporului în ultimii 34 de ani bat in retragere!

  12. ”Nu vine de acolo niciun pericol!”

    Si romanii cred la fel.
    Pericolul vine indubitabil dinspre politicieni prin politicile lor, spre popor.

  13. La ce performante te puteai aștepta de la un caporal? Cel puțin covrigar! In rest,un politician desăvârșit care ne vinde de ani de zile gaura covrigului care e din ce in ce mai mare și mai frumoasa! Nici diploma de bac nu se găsește! Nu a lucrat nicăieri pana la 37 de ani! Probabil a vândut valuta! Bine că a ajuns cetățean de onoare în parcul Crâng!

  14. @Neagu Mircea: tu esti inapt si in timp de pace. Si inept pe deasupra.

  15. Nu vine de acolo niciun pericol
    cu exceptia Crivăţului!

    CRIVĂȚ s. n. 1. Vînt puternic și rece care suflă iarna dinspre nord-est, aducînd scăderea temperaturii, mai rar vara, aducînd un aer dogoritor.

  16. Si Hitler tot caporal a fost, funcția doboară gradul, dar în cazul tău Covrivarule, nu ai nici 0.1% din capacitatea intelectuală pe care a avut-o Hitler.
    Cum naiba ajung asemenea specimene că tine sa conducă destinele unei țări?

  17. In armata despre caporali se spunea ca sunt prostii unitatii.

  18. Cred că ar fi benefic pentru toată lumea dacă Guvernul ar lua în considerare și înființarea de subunități de mercenari, după modelul Legiunii Străine, urmând ca acești militari să aibă aceleași drepturi ca și militarii români și să poată obține cetățenia română după un anumit număr de ani, ce va fi stabilit de către autoritățile române. Personal, recomand nepalezii care sunt foarte buni militari, puțin pretențioși și ieftini. O mare parte dintre aceștia activează în trupele Gurka.

  19. Tito a plecat de la sergent-major și a ajuns mareșal! A avut sânge în instalație! Ciolacul calca pe urmele lui Goprea!

  20. @Mircea:
    Ca sergent aveam 90 lei.
    Dar primeam doar vreo 60, restul se retineau pentru vesela, Steaua, Dinamo, stii ce zic!?

  21. Oaaau, bre.. Are un deranj ?? Păi in acest caz să se retragă spre cel mai apropiat wc,. Altfel pute mai rău ca un pește,. cu plagiat..

  22. Cine vine să facă armata și eventual să crape pentru 2500 lei 😀 E o lege inutilă. Vorbesc sa se afle în treabă. Le-au plecat citeva mii din armata și nu știu ce să mai facă. Au prea multi generali pe cap de soldat😅

  23. Daca ii trag cateva suturi in fund, este in avans.
    Eu spun cand se da retragerea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.