Ciucă: PNL a majorat punctul de pensie cu 40%

O viață de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent și la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat astăzi (n.red-ieri) Partidul Național Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor la Senat“, scrie fostul premier Nicolae Ciucă pe pagina sa de socializare.
In postare, actualul lider liberal nu ezistă să afirme:
Noi, cei din PNL, am susținut și susținem o majorare sustenabilă și mai multă echitate, mai multă dreptate pentru seniori. De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar și economia țării.
Doar în ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie cu 40%. În 2019, am găsit acest indicator la o valoare de 1265 lei, pe care, prin majorări succesive, am urcat-o până la 1785 lei, urmând ca, de la 1 ianuarie, să crească din nou. În paralel, economia românească a performat, anul trecut înregistrând niveluri record la investițiile străine directe și absorbția de fonduri europene.
Credem că seniorii României au dreptul la creșteri de venituri sustenabile și realiste. E o măsură a demnității lor și a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toți cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi. Din acest motiv, parlamentarii PNL vor vota acest important proiect de lege și în Camera Deputaților“.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Bine, a majorat punctul scriind cu un creion mai gros, nu si pensia..Pensiile de la noi, sunt cu virgula….

 2. Si de unde credeti ciucaflenderilor ca vor scoate bani pentru pensii marite ? Vor mari taxele si impozitele pentru a face banii astia,nu vor aduce penelistii bani de acasa.Cu alte cuvinte vor lua din buzunarele celor care lucreaza tinandui la limita saraciei.Oricum am da o ,,specialii,,isi vor rade imi barba pentru ca vor avea si ei pensii nesimtite si mai mari.In romana pentru cei care inca mai gandesc ce spune generalul de popota Ciuca e bascalie fina pentru cei care stiu sa ,,citeasca,,printre randuri.Probabil a stat prea mult cu nasu in patrunjelul lui Rares Bogdan daca crede ca ne prosteste pe toti la gramada.Am spus si voi mai repeta ,pe noi ne mai salveaza doar o noua revolutie.Una in care se vor confisca averile tuturor,,alesilor,,pana la ultimul leu si trimisi toti la sapat un nou Canal pe viata.

 3. Din ciclul”, Iarta-l Doamne, ca nu stie ce spune! „. Domnul Ciuca confunda indexarile obligatorii cu rata inflatiei cu” majorari, marca pnl”. O aberatie! Nici macar nu a aplicat legea in litera si spiritul ei, lege care ii obliga pe guvernanti sa indexeze anual pensiile cu rata inflatiei anului precedent plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. Deci, domnul Ciuca si psdnl a luat, nu a dat. Dar de acolo de unde nu este, nu trebuie sa astepti. Bun simt, nu altceva.

 4. Caz clar de DELIRIUM TREMENS.
  In 2020, cei care nu au majorat pensiile conform legii au fost cei din PNL. Legea spunea 40% ei le-am majorat cu 14%, adica, in loc sa fie punctul de pensie 1785 lei l-au facut 1442 lei. Deci au jefuit pensionarii.
  In 2021 tot PNL a fost, impreuna cu USR si UDMR, cel care n-a majorat pensiile conform legii. De fapt nu a pus nici macar 1 leu in plus la punctul de pensie, astfel ca punctul de pensie a ramas tot 1442 lei in loc sa fie 1885 lei.

 5. Mananca rahat cu polonicul.
  Lucrurile se vor aseza in matca lor atunci cand toti cei care muncesc vor iesi la pensie la aceeasi varsta si cand vor primi pensie functie de contributivitate .
  Pensiile speciale si varsta de iesire la pensie a specialilor nu inseamna altceva decat furt din banii contribuabililor .
  Nu exista nici o deosebire intre clasa politica din Romania si clanurile mafiote.

 6. Cum, ați majorat boi PNL punctul de pensie la 1785? Nu va e scârbă de boi escrocilor, sărăcie a fost și înainte de 1785 și la ora actuala! Ce și cum poți trăi o luna de zile cu suma asta, bai slănină curgătoare? Voi aveți cu de 10-15 ori mai multe inghitituri de hrana și confort de parcă ați crapa în voi cat 10-15 cetateni și v-ați îmbraca cu 10 chiloți, 10 maiouri, 10 pulovere+, v-ați încălzi având viloaiele in fundul ghețarilor? Ba oare nu va e rușine de voi, nu va gândiți că Dumnezeu va va pocni tocmai când va e lumea mai draga? Chiar meritați palme divine pe banda rulanta să simțiți ce simt cetățenii care trăiesc în România.

 7. Este foarte periculos anul 2024 pentru stabilitatea economică. Daca vă lăsați cumpărați electoral cu astfel de măsuri populiste, înseamnă că nu aveți idee prin ce trece Argentina. Imprimați bani și dați prostiilor să vă voteze, că tot prostii vor plătii în 2025 de 2-3 ori mai mult de cât au primit în 2024 ca mită pentru vot. Sunteți idioți?

 8. ei acum intelegeti de ce USR a pus in PNRR achizitia de penisuri in valoare de 240 000 euro? ca sa le dea pensionarilor!!! ca pentru pensii marite nu erau bani!!!

 9. Peneleu sub conducerea lui Ciuca copypaste dancila cu epoleți și al lui Rareș nu mai exista. Sa i fie țărâna usoara

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.